Magazin
Olaszországban vitték el minden idők legnagyobb európai lottónyereményét

Valaki 209 millió euróval lett gazdagabb Olaszországban kedd este, ugyanis a Superenalotto elnevezésű hatoslottón elvitték a főnyereményt - írja az MTI. Ez minden idők legnagyobb európai lottónyereménye.

A nyertes szelvényt az észak-olaszországi, Milánóhoz közeli Lodi egyik óvárosi trafikjában automatából vásárolták, 2 euróért. Olaszországban soha nem hozzák nyilvánosságra a lottónyertesek nevét.

A Superenalottón 6 számot kell eltalálni 90-ből, sorsolást hetente háromszor tartanak, a telitalálat esélye pedig 1 a 623 millióhoz.

A rekordösszegű főnyeremény 14 hónapon át gyűlt.

A korábbi európai lottós nyereményrekordot is egy szerencsés olasz tartotta, ő 2010 októberében 177,7 millió eurót nyert.

Olaszországban a lottónyereményt 2012 óta úgynevezett szerencseadó sújtja, amelynek mértéke jelenleg 12 százalék. Ez azt jelenti, hogy a mostani rekordnyereményből körülbelül 25 millió eurót kell leadóznia Európa legszerencsésebb lottónyertesének. (Index)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bár az új kenyér ünneplése újabb keletű szokás, a paraszti kultúrában a kenyeret és a búzát nagy tisztelet övezte - mondta el a Hagyományok Háza néprajzkutatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. Kalina Veronika elmondta: egy paraszti háztartásban a kenyérsütés jellemzően női munka volt, a kenyér...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 13:06 ]
A nyugodt és pihentető alvás, sokszor apróságokon múlik. Azon, hogy mennyire kényelmes a pizsamád, hogy milyen a szoba hőmérséklete és, hogy mennyire tudod kizárni a hálószobádból a zavaró zajokat. Ameddig Te pihensz, a tested dolgozik. Szépségedért és egészségedért is sokat tehetsz, ha odafigyelsz néhány alapvető...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 11:06 ]
A Magyarok kenyere program felajánlásával egy tonna lisztből készül ma Szolnokon a Kárpát-medence kenyere, amelyet idén is szétosztanak az ünnepelők között. A szervezők közlése szerint idén nem egy óriáscipó, hanem öt, egyenként csaknem 70-100 kilogrammos kenyér sül majd. Ez az öt kenyér szimbolizálja...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 6:02 ]
Beolvasás folyamatban