Magazin
Olaszországban vitték el minden idők legnagyobb európai lottónyereményét

Valaki 209 millió euróval lett gazdagabb Olaszországban kedd este, ugyanis a Superenalotto elnevezésű hatoslottón elvitték a főnyereményt - írja az MTI. Ez minden idők legnagyobb európai lottónyereménye.

A nyertes szelvényt az észak-olaszországi, Milánóhoz közeli Lodi egyik óvárosi trafikjában automatából vásárolták, 2 euróért. Olaszországban soha nem hozzák nyilvánosságra a lottónyertesek nevét.

A Superenalottón 6 számot kell eltalálni 90-ből, sorsolást hetente háromszor tartanak, a telitalálat esélye pedig 1 a 623 millióhoz.

A rekordösszegű főnyeremény 14 hónapon át gyűlt.

A korábbi európai lottós nyereményrekordot is egy szerencsés olasz tartotta, ő 2010 októberében 177,7 millió eurót nyert.

Olaszországban a lottónyereményt 2012 óta úgynevezett szerencseadó sújtja, amelynek mértéke jelenleg 12 százalék. Ez azt jelenti, hogy a mostani rekordnyereményből körülbelül 25 millió eurót kell leadóznia Európa legszerencsésebb lottónyertesének. (Index)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megette a 120 ezer dolláros banánt - illusztráció
2019. DECEMBER 9.
[ 10:38 ]
Közel ötszáz galambot, ritkaságnak számító díszbaromfi-fajtákat, egzotikus díszmadarakat láthatnak az érdeklődők a topolyai kisállat-kiállításon, melyet idén is a Piac nagycsarnokában rendeztek meg idén. A kiállítás attrakciója egy szakállas agáma. A helyi fajta, a topolyai magasszálló-keringő két színváltozata is...
2019. DECEMBER 7.
[ 12:35 ]
Bekerült a 10 leggyakoribb keresztnév közé az Egyesült Államokban a Mohamed, írja a CNN. A név sokáig nagyon ritka volt, a 100 leggyakoribb fiú utónevek közé is csupán 2013-ban került be. A muszlim proféta nevét többnyire a muzulmán vallású családokban kapja meg az elsőszülött fiú. A CNN-nek nyilatkozó Linda...
2019. DECEMBER 7.
[ 8:41 ]
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki a Facebookra; ez az eddigi legnagyobb összegű, fogyasztóvédelmi ügyben kiszabott bírság a versenyhivatal történetében. A hivatal pénteki tájékoztatása szerint a GVH megállapította, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértést követett el, amikor...
2019. DECEMBER 6.
[ 17:17 ]
Beolvasás folyamatban