Magazin
Nagybecskerek: Szorgos kezű asszonyok mutatkoztak be a főterén

Nagybecskerek város 20. alkalommal szervezte meg tegnap estefelé a Bánáti Szorgos Kezek elnevezésű rendezvényt, amelyre az eddigiekhez viszonyítva rekordszámú részvevő, csoport jött el, összesen 28 szervezet képviseltette magát. A manifesztációt kiemelten kezeli a város, illetve a turisztikai szövetség, és támogatja a Gomex üzletlánc.

Az idei rendezvényre is gondosan készültek az asszonyok, hiszen mindent be szerettek volna mutatni, amivel foglalkoznak, kezdve természetesen a kézimunkáktól, egészen a kézműves alkotásokig, vagy éppen népviseleteken keresztül a kötött holmikig, de ugyanakkor a standokra kerültek a különféle sütemények, édesek, sósak, valamint különleges, legtöbb esetben nemzeti ételek, de néhol jófajta bort is hoztak, amelyet ugyancsak a hölgyek készítettek.

A nők klubjai, egyesületei ezt a rendezvényt nagyon jelentősnek tartják, hiszen sokat tudnak tanulni is egymástól, a kreatívabbak gyorsan ellesik a másik csoport kézimunkáinak technikáit, és rendszerint beiktatják tevékenységeikbe mindazt, amit tanulnak, ellesnek, vagy éppenséggel megkapnak mintaként.

A finom falatokat, nemcsak a zsűri kóstolta végig, hanem a részvevők is kipróbálták egymás étkeit, meg a nézelődők, járókelők úgyszintén.

A rendezvény keretében a kiállítási rész mellett gazdag művelődési műsorral is készültek, amelyen bánáti egyesületek dalkörei, néptáncosai, szavalói, előadóművészei, együttesei léptek fel.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rekordmennyiségű, több mint 22 kilónyi heroint találtak a pénzügyőrök egy brit autóban Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-t. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök átalakítás nyomait fedezték fel a belépésre...
2020. JANUÁR 23.
[ 9:05 ]
Két személy meghalt, egy pedig súlyosan megsérült abban a közlekedési balesetben, amely ma 6 óra 30 perc körül történt az Ibari főúton, Tavnik településnél. A montenegrói rendszámú Volkswagen Golf típusú autó, amely Kraljevo irányából érkezett, egy teherautó előzésébe közben egy autóbusszal ütközött az Ibári...
2020. JANUÁR 22.
[ 10:46 ]
Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori vezető énekese szerdán az amerikai ABC televíziónak a feleségével együtt adott érzelmes interjúban tárta fel, hogy Parkinson-kórban szenved. A 71 éves rocklegenda elmondta: a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála, s mára már annyira elhatalmasodott rajta, hogy már...
2020. JANUÁR 21.
[ 23:06 ]
Beolvasás folyamatban