Magazin
Nagybecskerek: Szorgos kezű asszonyok mutatkoztak be a főterén

Nagybecskerek város 20. alkalommal szervezte meg tegnap estefelé a Bánáti Szorgos Kezek elnevezésű rendezvényt, amelyre az eddigiekhez viszonyítva rekordszámú részvevő, csoport jött el, összesen 28 szervezet képviseltette magát. A manifesztációt kiemelten kezeli a város, illetve a turisztikai szövetség, és támogatja a Gomex üzletlánc.

Az idei rendezvényre is gondosan készültek az asszonyok, hiszen mindent be szerettek volna mutatni, amivel foglalkoznak, kezdve természetesen a kézimunkáktól, egészen a kézműves alkotásokig, vagy éppen népviseleteken keresztül a kötött holmikig, de ugyanakkor a standokra kerültek a különféle sütemények, édesek, sósak, valamint különleges, legtöbb esetben nemzeti ételek, de néhol jófajta bort is hoztak, amelyet ugyancsak a hölgyek készítettek.

A nők klubjai, egyesületei ezt a rendezvényt nagyon jelentősnek tartják, hiszen sokat tudnak tanulni is egymástól, a kreatívabbak gyorsan ellesik a másik csoport kézimunkáinak technikáit, és rendszerint beiktatják tevékenységeikbe mindazt, amit tanulnak, ellesnek, vagy éppenséggel megkapnak mintaként.

A finom falatokat, nemcsak a zsűri kóstolta végig, hanem a részvevők is kipróbálták egymás étkeit, meg a nézelődők, járókelők úgyszintén.

A rendezvény keretében a kiállítási rész mellett gazdag művelődési műsorral is készültek, amelyen bánáti egyesületek dalkörei, néptáncosai, szavalói, előadóművészei, együttesei léptek fel.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyar hegymászók elérték az alaptábort - illusztráció
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 13:59 ]
Különleges járgányok a topolyai piacon - illusztráció
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 21:28 ]
A CIA elérhetővé tette azokat a dokumentumokat, amelyek az általuk foglalkoztatott állatok titkos küldetéseit tartalmazzák. A galambok mellett varjakkal, kutyákkal, macskákkal és delfinnel is kísérleteztek. A galambok kitűnő memóriáját használták ki a hadműveletek alatt, amelynek köszönhetően akár több 100 kilométer...
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 15:39 ]
Három éve a legrosszabb a légszennyezettségi helyzet Szingapúrban, mindez az indonéziai erdőtüzek füstje miatt, írja a Reuters. A hatóságok szerint a légszennyezettség már akkora, hogy ártalmassá vált az egészségre. Utoljára 2016 augusztusában mértek ilyen fokú szennyezettséget Szingapúrban. Ahogy az amazonasi...
2019. SZEPTEMBER 14.
[ 22:40 ]
Sikerült megmenteni a gombásodástól és víz okozta egyéb károsodásoktól egy 18. század elején készült óriási méretű szőnyeget, amely a lángokban álló Notre-Dame székesegyház oltása közben ázott el április 15-én. A Lajos Fülöp király által 1841-ben a székesegyháznak adományozott színpompás szőnyeg annyi...
2019. SZEPTEMBER 14.
[ 8:47 ]
Beolvasás folyamatban