Magazin
Gyémánt- és ezüstlakodalmasok ünnepe volt Muzslyán

Meghitt ünnepség volt a muzslyai Szűz Mária Szent Neve templomban, ahol a gyémántlakodalmukat ünneplő Fodor házaspár, Katica és Mihály mellett még 11 ezüstlakodalmas házaspár is jelen volt, név szerint Törköly Jolán és Nándor, Labancz Melinda és Tibor, Kátai Ibolya és Tibor, Duga Anna és István, Mezei Mónika és Oszkár, Horváth Rozália és Attila, Budai Rózsika és László, Tóth Hajnalka és György, Kocsobán Hajnalka és László, valamint Madarász Ibolya és Gyula.

A jubilálókat Gabona Ferenc, az egyháztanács elnöke köszöntötte, aki beszédébe két idézetet is beleszőtt, egyiket Madáchtól kölcsönözte:

“Akit párodul melléd rendelt az ég,

Becsüld meg, szorítsd meg kezét,

És ha minden álmod valósággá válik,

Akkor se feledd el, Légy hű mindhalálig”

Továbbá a következőket mondta még a köszöntőjében:

"A házasság egy csodálatos, bensőséges kapcsolat két ember között, mely, ha hosszú éveken át tart, igazi kincs és érték életünkben. Ugyanúgy ahogy régen az esküvő volt nagyon fontos esemény, úgy az évek múlásával a házassági évforduló igazi nagy ünnep egy család életében. A házassági évfordulók jó alkalmat teremtenek a mai rohanó világban egy kis ünneplésre, megállásra, számvételre, amikor köszönetet mondhatnak egymásnak a házaspárok az együtt töltött tartalmas, szép napokért, a boldog együttlétért. Ugyanakkor példával is szolgálnak a mai kor embere számára: mit jelent két szív egymás melletti kitartása, hűsége és szeretete!"

A hálaadó szentmise keretében a házas hétvégés egyházi csoport tagjai is üdvözölték az ünneplőket, akikhez csatlakozott a plébános is, Kalapis Sztoján atya, aki jókívánságait tolmácsolta a házaspároknak.

A szentmisét követően a szervezők egy kis fogadást is rendeztek a jubiláló házaspárok tiszteletére, akik egymás között elbeszélgettek, felelevenítették a múltat, az esküvőjük pillanatát, azt taglalták, milyen gyorsan elröppent a 25, illetve a 60 együtt eltöltött év.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Groupe Renault francia autógyár. A vállalat 1899-ben alakult, és a világ egyik legrégebbi és (a termelési volument tekintve) legnagyobb autógyártója. Székhelye a franciaországi Boulogne-Billancourtban található. A céget Louis Renault, Marcel Renault és Fernand Renault alapította. A kis vállalat által gyártott első autó...
2020. MÁJUS 26.
[ 15:48 ]
Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a világhírű Queen együttes gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" -...
2020. MÁJUS 25.
[ 12:51 ]
Az Európai Unió szerbiai képviselete pályázatot írt ki, amelynek keretében keresik a koronavírus-járvány 10 hősét. Javasolni lehet minden olyan személyt, aki a járvány idején bármilyen módon megkönnyítette az emberek életét. “A hősök az önkéntesek, a bolti eladók, a szomszédok, a távoktató tanárok, a rendőrök,...
2020. MÁJUS 23.
[ 7:03 ]
Beolvasás folyamatban