Magazin
Szeged: Junior Prima díjas színész zenés előadása a függőségekről

Nagy volt az érdeklődés tegnap este Szabó Kimmel Tamás zenés előadására az IH Rendezvényközpontban. Valós történetek adták alapját a népszerű színművész egyszemélyes produkciójának, amely a drogfüggőségből indult ki, de sokkal többről szólt.

A széttépve című előadás kereteiben a színművész arról beszélt, hogy a függőségek mindenki életében megtalálhatóak, hol észrevehetetlenül, hol látványosan.

Az előadást egy szülő-gyermek párbeszéddel kezdte, ahol az előbbi mindenért szidalmazta az utóbbit. A jelenet végét egy magyarázattal zárta.

"A szenvedély nem jelent mást, mint az elkeseredett küzdelmünket, hogy elkerüljük a szenvedést. Viszont egyetlen külső gyógymód sem képes úgy javítani az állapotunkon, hogy közben ne rontson rajta. A szenvedély mindig a szenvedéssel kezdődik."

Ezt követően az egész előadás humoros hangvételben zajlott. A közönség számtalanszor felnevetett. A színész bemutatta a különböző drogok hatásait, történetekbe keretezve. A kábítószer függőségeken felül, kitért még a viselkedés addíciókra is.

„A szer az csak egy dolog, de a szerencsejáték épp úgy lehet a szer. Akár a testedzés, az evés, a facebook.” - mondta

Elmesélte, hogy számos szakemberrel beszélt az előadása készítésekor, akik arról számoltak be, hogy rengeteg fiatal van, akik esténként órákon át szoronganak amiatt, mert egy képre nem gyűlnek a „lájk” számok a facebookon/instagramon. Hozzátette, hogy Japánban több öngyilkosság is történt ez miatt.

Az egyes jelenetek között Quimby, Elvis Presley, Iggy Pop számokat hallhatott a közönség. Az előadás végén a színészt a közönség többször visszatapsolta.

Ternovácz Áron
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Eljárás indult egy szerb férfi ellen, aki 21 kilogramm heroint próbált Magyarországra csempészni, az ügyészség indítványozta a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t. Saághy Flóra közölte, a férfi szerda éjjel jelentkezett belépésre a...
2020. JÚLIUS 10.
[ 10:30 ]
Könyvet írt Donald Trump amerikai elnökről az unokahúga. Az elnököt kedvezőtlen színben feltüntető memoár július 14-én jelenik meg, de kedd este az amerikai sajtóban már részleteket közöltek belőle. "Le kellett döfnöm Donaldot" - idézte a The Wall Street Journal Mary L. Trump egyik mondatát a "Túl sok...
2020. JÚLIUS 8.
[ 8:41 ]
Az elkövetkező három évtizedben a holland népesség még sokszínűbbé válik - olvasható a holland statisztikai és demográfiai intézet legújabb felmérésében. A holland sajtóban kedden közzétett kutatás szerint 2050-re a holland lakosság 30-40 százaléka olyanokból fog állni, akiknek legalább egyik szülője Hollandián...
2020. JÚLIUS 7.
[ 21:32 ]
Beolvasás folyamatban