Magazin
Szeged: Junior Prima díjas színész zenés előadása a függőségekről

Nagy volt az érdeklődés tegnap este Szabó Kimmel Tamás zenés előadására az IH Rendezvényközpontban. Valós történetek adták alapját a népszerű színművész egyszemélyes produkciójának, amely a drogfüggőségből indult ki, de sokkal többről szólt.

A széttépve című előadás kereteiben a színművész arról beszélt, hogy a függőségek mindenki életében megtalálhatóak, hol észrevehetetlenül, hol látványosan.

Az előadást egy szülő-gyermek párbeszéddel kezdte, ahol az előbbi mindenért szidalmazta az utóbbit. A jelenet végét egy magyarázattal zárta.

"A szenvedély nem jelent mást, mint az elkeseredett küzdelmünket, hogy elkerüljük a szenvedést. Viszont egyetlen külső gyógymód sem képes úgy javítani az állapotunkon, hogy közben ne rontson rajta. A szenvedély mindig a szenvedéssel kezdődik."

Ezt követően az egész előadás humoros hangvételben zajlott. A közönség számtalanszor felnevetett. A színész bemutatta a különböző drogok hatásait, történetekbe keretezve. A kábítószer függőségeken felül, kitért még a viselkedés addíciókra is.

„A szer az csak egy dolog, de a szerencsejáték épp úgy lehet a szer. Akár a testedzés, az evés, a facebook.” - mondta

Elmesélte, hogy számos szakemberrel beszélt az előadása készítésekor, akik arról számoltak be, hogy rengeteg fiatal van, akik esténként órákon át szoronganak amiatt, mert egy képre nem gyűlnek a „lájk” számok a facebookon/instagramon. Hozzátette, hogy Japánban több öngyilkosság is történt ez miatt.

Az egyes jelenetek között Quimby, Elvis Presley, Iggy Pop számokat hallhatott a közönség. Az előadás végén a színészt a közönség többször visszatapsolta.

Ternovácz Áron
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bekerült a 10 leggyakoribb keresztnév közé az Egyesült Államokban a Mohamed, írja a CNN. A név sokáig nagyon ritka volt, a 100 leggyakoribb fiú utónevek közé is csupán 2013-ban került be. A muszlim proféta nevét többnyire a muzulmán vallású családokban kapja meg az elsőszülött fiú. A CNN-nek nyilatkozó Linda...
2019. DECEMBER 7.
[ 8:41 ]
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki a Facebookra; ez az eddigi legnagyobb összegű, fogyasztóvédelmi ügyben kiszabott bírság a versenyhivatal történetében. A hivatal pénteki tájékoztatása szerint a GVH megállapította, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértést követett el, amikor...
2019. DECEMBER 6.
[ 17:17 ]
A karácsonyi ünnepekre kiengedhetik a börtönből Inaki Urdangarint, a spanyol király sikkasztásért elítélt sógorát - közölte a spanyol sajtó pénteken. Az 54 éves egykori profi kézilabda-játékos és olimpikon másfél éve kezdte meg öt év tíz hónapos büntetésének letöltését, amelyet közpénz elsikkasztása,...
2019. DECEMBER 6.
[ 11:48 ]
Beolvasás folyamatban