Magazin
Zenta: Megkezdődött a 2019 Perces Foci elnevezésű rendezvény

Ünnepélyes keretek között kezdődött meg ma délelőtt a zentai Városi Sportcsarnokban a 2019 Perces Foci elnevezésű rendezvény, amelyet a hagyományokhoz híven idén is a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma hívott életre.

A rendezvény kezdetén, a Himnusz dallamainak felcsendülése után Perpauer Martin, a VMSZ IF zentai szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, akik között jelen volt mások mellett Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere, Pék Zoltán köztársasági parlamenti képviselő, a VMSZ zentai községi szervezetének elnöke, Kormányos László tartományi parlamenti képviselő, Burány Hajnalka, a VMSZ Női Fórumának elnöke, Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke, Fehér Szabolcs, a VMSZ Ifjúsági Fóruma korábbi elnöke, Lőrinc Csongor, Perpauer Attila és Varga Viktor, a zentai községi tanács tagjai, valamit Sztantity Szebasztián, a VMSZ zentai községi szervezetének alelnöke is.

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntőjében a rendezvény jelentőségét hangsúlyozta, valamint örömének adott hangot annak kapcsán, hogy hagyományosan Zenta adhat otthont ennek a különleges eseménynek, amelynek a sport népszerűsítése mellett rendkívül fontos közösségépítő szerepe is van, Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke pedig annak fontosságát emelte ki köszöntőjében, hogy a torna évek óta töretlen népszerűségnek örvend a vajdasági magyar fiatalok körében, majd hozzátette, abban bíznak, hogy ez még igen sokáig így marad majd.

Miután Kiss Nándor ünnepélyesen elvégezte a kezdőrúgást, megkezdődtek az összecsapások, amelyek során a csapatok nyolc csapatban mérik össze felkészültségüket, hogy összesen 2019 percen át rúgják megállás nélkül a labdát a zentai Városi Sportcsarnokban, ahol az utolsó meccset vasárnap 18 óra 39 perckor fújják le. A dobogós csapatok pénzjutalomban részesülnek, a harmadik helyezett tízezer dinárt, a második húszezret, a legjobb pedig negyvenezret vihet haza, emellett több különdíj is gazdára talál, hiszen megválasztják a torna legjobb játékosát, kapusát és gólkirályát is.

A mérkőzések ingyenesek, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, köztük a legkisebbeket is, akiknek különféle kísérőprogramokkal is készülnek.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megette a 120 ezer dolláros banánt - illusztráció
2019. DECEMBER 9.
[ 10:38 ]
Az idős pár elárulta, első látásra egymásba szerettek, érzéseik pedig alig változtak valamit az elmúlt közel nyolcvanöt év alatt. John és Charlotte Henderson megismerkedésük évében még biztosan nem gondolták, hogy valaha rekordot döntenek a házasságuk hosszával. 85 évvel később ez mégis megtörtént: idén...
2019. DECEMBER 7.
[ 18:02 ]
Közel ötszáz galambot, ritkaságnak számító díszbaromfi-fajtákat, egzotikus díszmadarakat láthatnak az érdeklődők a topolyai kisállat-kiállításon, melyet idén is a Piac nagycsarnokában rendeztek meg idén. A kiállítás attrakciója egy szakállas agáma. A helyi fajta, a topolyai magasszálló-keringő két színváltozata is...
2019. DECEMBER 7.
[ 12:35 ]
Bekerült a 10 leggyakoribb keresztnév közé az Egyesült Államokban a Mohamed, írja a CNN. A név sokáig nagyon ritka volt, a 100 leggyakoribb fiú utónevek közé is csupán 2013-ban került be. A muszlim proféta nevét többnyire a muzulmán vallású családokban kapja meg az elsőszülött fiú. A CNN-nek nyilatkozó Linda...
2019. DECEMBER 7.
[ 8:41 ]
Beolvasás folyamatban