Magazin
Zenta: Megkezdődött a 2019 Perces Foci elnevezésű rendezvény

Ünnepélyes keretek között kezdődött meg ma délelőtt a zentai Városi Sportcsarnokban a 2019 Perces Foci elnevezésű rendezvény, amelyet a hagyományokhoz híven idén is a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma hívott életre.

A rendezvény kezdetén, a Himnusz dallamainak felcsendülése után Perpauer Martin, a VMSZ IF zentai szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, akik között jelen volt mások mellett Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere, Pék Zoltán köztársasági parlamenti képviselő, a VMSZ zentai községi szervezetének elnöke, Kormányos László tartományi parlamenti képviselő, Burány Hajnalka, a VMSZ Női Fórumának elnöke, Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke, Fehér Szabolcs, a VMSZ Ifjúsági Fóruma korábbi elnöke, Lőrinc Csongor, Perpauer Attila és Varga Viktor, a zentai községi tanács tagjai, valamit Sztantity Szebasztián, a VMSZ zentai községi szervezetének alelnöke is.

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntőjében a rendezvény jelentőségét hangsúlyozta, valamint örömének adott hangot annak kapcsán, hogy hagyományosan Zenta adhat otthont ennek a különleges eseménynek, amelynek a sport népszerűsítése mellett rendkívül fontos közösségépítő szerepe is van, Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke pedig annak fontosságát emelte ki köszöntőjében, hogy a torna évek óta töretlen népszerűségnek örvend a vajdasági magyar fiatalok körében, majd hozzátette, abban bíznak, hogy ez még igen sokáig így marad majd.

Miután Kiss Nándor ünnepélyesen elvégezte a kezdőrúgást, megkezdődtek az összecsapások, amelyek során a csapatok nyolc csapatban mérik össze felkészültségüket, hogy összesen 2019 percen át rúgják megállás nélkül a labdát a zentai Városi Sportcsarnokban, ahol az utolsó meccset vasárnap 18 óra 39 perckor fújják le. A dobogós csapatok pénzjutalomban részesülnek, a harmadik helyezett tízezer dinárt, a második húszezret, a legjobb pedig negyvenezret vihet haza, emellett több különdíj is gazdára talál, hiszen megválasztják a torna legjobb játékosát, kapusát és gólkirályát is.

A mérkőzések ingyenesek, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, köztük a legkisebbeket is, akiknek különféle kísérőprogramokkal is készülnek.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ibrahimović szobra marad Malmőben - illusztráció
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:25 ]
A legősibb és legnagyobb maja építményt fedezték fel régészek légi távérzékeléses módszerrel a mexikói dzsungelben. A Mexikó délkeleti részén, Tabasco államban talált hatalmas, négyszögletes alapú építmény az i.e. 1000 és 800 közötti időszakban készült. A későbbi, ismert maja piramisoktól eltérően nem...
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:56 ]
„Fotótér” néven új tartalomszolgáltatást indít az Országos Széchényi Könyvtár 2020. június 4-én. Az első két gyűjtemény, amelyet a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából közzéteszünk, összesen tízezer képből áll, és az első világháború, valamint a Trianon utáni Erdély...
2020. JÚNIUS 4.
[ 15:35 ]
Görögországba elfogadták azt az intézkedéscsomagot, amelyek a már ismert szabályzatokat tartalmazza, de új korlátozásokat is bevezettek a nyaralási idény előtt. A legújabb rendelkezések szerint nem csak az egy helyen tartózkodók számát korlátozzák, hanem a napernyők és az alattuk lévő nyugágyak közötti távolságot...
2020. JÚNIUS 4.
[ 10:27 ]
Beolvasás folyamatban