Magazin
85 éve él együtt a világ legidősebb házaspárja

Az idős pár elárulta, első látásra egymásba szerettek, érzéseik pedig alig változtak valamit az elmúlt közel nyolcvanöt év alatt.

John és Charlotte Henderson megismerkedésük évében még biztosan nem gondolták, hogy valaha rekordot döntenek a házasságuk hosszával. 85 évvel később ez mégis megtörtént: idén hivatalosan is ők lettek a világ legidősebb házaspárja.

Az idős hölgy most 105 éves, férje pedig 106 - illetve ebben a hónapban lesz 107 -, és a mai napig nagy boldogságban élnek együtt: azt is elárulták, hogy szerintük mi a 85 éves kapcsolatuk titka.

John és Charlotte 1934-ben ismerkedtek meg egymással, és ahogy a férfi elmesélte, első látásra egymásba szerettek. Még a mai napig emlékszik arra, amikor először megpillantotta a fiatal lányt a Texasi Egyetem egyik termében.

- Charlotte hátrafordult, mosolygott, én pedig rögtön tudtam, hogy el akarom vinni randizni – mondta a Todaynek, majd hozzátette, egyébként Charlotte is izgult, hogy vajon elhívja-e őt a kiszemelt fiú. A találkák ezután sorra követték egymást, a fiatalok járni kezdtek, majd öt év múlva össze is házasodtak. Nászútjukat egy kis hotelban töltötték, közös életük során nem vállaltak gyermeket, végig aktívak voltak, sok programot szerveztek, és rengeteget utaztak még az elmúlt évtizedben is. Jelenleg egy nyugdíjas közösségben élnek, és egy kicsit lassítottak a tempójukon. Nagy sportrajongók, közösen néznek meccseket, sokat beszélgetnek, és mindig terveznek valamit a másnapot, illetve a távolabbi jövőt illetően is.

A 85 éve szeretetben, 80 éve pedig boldog házasságban élő párnak rengetegen tették fel azt a kérdést, hogy mi a kapcsolatuk titka, de sokan faggatták őket a hosszú, egészséges élet kulcsáról is. Egyszerű válaszokat adtak.

Charlotte Henderson úgy véli, a sok utazás, a közös programok segítették megőrizni a szerelmüket, és persze az is, hogy mindig lefoglalják magukat, programokat szerveznek, és sosem unatkoznak. John úgy véli, mindezekhez hozzájárult a pozitív felfogás is, az, hogy sosem borúlátóan álltak a dolgokhoz. Viccből azt is hozzátette, egyesek szerint a gyermekmentességnek is van szerepe kapcsolatuk tartósságában, és abban, hogy mindketten átlépték a százat.

Unokaöccsük, Jason Free azt is hozzátette, számára ők testesítik meg a tökéletes párt. Szerinte az egyik legfőbb titkuk az, hogy sosem rágódnak a múlton, nem nosztalgiáznak túl sokat, és mindig terveznek valamit a jövőt illetően. És hogy minek köszönhetik azt, hogy 105, illetve 106 évesen is jó egészségnek örvendenek? Az idős férfi szerint a mértékletesség: semmit nem visznek túlzásba, helyesen étkeznek, jól alszanak, nem isznak és nem esznek túlságosan sokat, valamint rendszeresen sportolnak, írja a femina.hu.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elfoglalták az oroszok a Vénuszt? - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 9:25 ]
Tűz ütött ki vasárnap délután 3 óra körül Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. Egy személy könnyebben megsérült, az anyagi kár viszont nagy, írja a Subotica.com portál. A külvárosi utcában álló ház udvarán keletkezhetett a tűz, ami a száraz aljnövényzet és a szél miatt gyorsan terjedt. A lángok átterjedtek a...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 21:44 ]
Ismét alagutat találtak a Bács-Kiskun megyei határszakaszon: a rendőrök terepkutatás során fedezték fel a szerb területről induló járatot, ami az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu portálon vasárnap. A közlemény szerint a Bács-Kiskun...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 12:48 ]
Egy fiatal kishegyesi gyógyszerész tíz évvel ezelőtt határozta el, hogy életcélja a betegápolás lesz a továbbiakban. Ennek önzetlen megvalósítása végett csatlakozott a már ötszáz éves múltra visszatekintő Istenes Szent János Betegápoló Irgalmas Rendhez. Ritkán tér haza szülőfalujába is, de most megtette és beszámolt...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 16:53 ]
Beolvasás folyamatban