Magazin
Amerikai felmérés: Melyik országban a legjobb gyereket nevelni?
A skandináv országok járnak az élen, míg Szerbia a 62. helyen áll

Dániában a legjobb gyereket nevelni, utána pedig Svédország, Norvégia, Kanada, Hollandia, Finnország, Svájc, Új-Zéland, Ausztrália és Ausztria következik, derül ki a News & World Report és a Pennsylvaniai Egyetemhez tartozó Wharton School 73 országot felölelő kutatásából. Szerbia a 62. helyet foglalja el.

A felmérésben húszezer ember vett részt Észak-, Közép- és Dél-Amerikából, valamint Ázsiából, Európából, a Közel-Keletről és Afrikából. Különböző csoportokba sorolták őket, hogy reprezentatív képet kapjanak minden nemzettől. A csoportokban üzleti vezetők, egyetemet végzettek kaptak helyet, akik a közép- vagy felső osztályba tartozóknak tartják magukat, legalább heti négy nap követik a híreket, s elmúltak 18 évesek. Összesen 65 kategóriát értékeltek, a biztonságtól, a béregyenlőségtől és az egészségügytől kezdve az oktatásig.

A 73 viszgált ország közül Szerbia a 62. helyet szerezte meg, míg Horvátország a 24., Szlovákia a 30., Szlovénia a 31., Románia a 38., Bulgária pedig a 42. helyen áll, megelőzve Kínát, amely a 43. a listán. Az Egyesült Királyság a 11., Németország a 13., Franciaország a 14., az Egyesült Államok pedig a 18. legjobb ország gyereknevelés szempontjából.

A gyermeknevelés aspektusából nézve Kazahsztán, Libanon, Guatemala, Mianmar (Burma), Omán, Jordánia, Szaúd-Arábia, Azerbajdzsán, Tunézia és Vietnám a legrosszabb országok. (nsuzivo.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
újvidéki
2020. JANUÁR 20. [ 12:34 ]

Norvégiában, amikor az ott élő gyermekek helyzetét felmérték, nem tudom vizsgálták-e a Bernevernet, a hírhedt gyámügyet? Róluk azt kell tudni, hogy állami segítséggel raboltak el gyerekeket a családból és adtak nevelőszülőknek,Nem ritkán meleg pároknak, 1990 és 2002 között több mint 700 olyan gyerek halt meg, akiket így vettek el a szülőktől. Ez azoknak a száma akik elhaláloztak, Sajnos lassan fény derült, az új családban, megerőszakolt gyerekekre is.


Tegnap este óta Vajdaság nagyobb részében esik a hó enyhébb, mérsékelt intenzitással. Havazás várható a nap további részében is, változó intenzitással. A hőmérséklet fagypont körül alakul. A havazás várhatóan szerdán áll el, csütörtöktől pedig felmelegedés várható. A hétvégén a nappali csúcshőmérséklet...
2020. MÁRCIUS 24.
[ 8:49 ]
Szarvasok, mosómedvék, pulykák és más állatok kószálnak a világszerte elcsöndesedett, kiürült városok utcáin - írta meg a The Guardian a közösségi médián szaporodó beszámolókra és képekre hivatkozva. Elsősorban a külvárosok környékén élő vadak indulnak felfedezőútra. A japán Narában szikaszarvasok...
2020. MÁRCIUS 23.
[ 10:31 ]
Az Index zágrábi portál a Facebookon tett közzé egy videót, amelyben a belgrádi ablakokból tapsolnak az embereknek, kommentárként pedig az alábbi szöveget fűzte hozzá: „Belgrád az este tapssal nyújtott támogatást Zágrábnak. Köszönjük!”. A koronavírus-járvány miatti kijárási tilalom ideje alatt a belgrádiak,...
2020. MÁRCIUS 23.
[ 9:51 ]
Beolvasás folyamatban