Magazin
Amerikai felmérés: Melyik országban a legjobb gyereket nevelni?
A skandináv országok járnak az élen, míg Szerbia a 62. helyen áll

Dániában a legjobb gyereket nevelni, utána pedig Svédország, Norvégia, Kanada, Hollandia, Finnország, Svájc, Új-Zéland, Ausztrália és Ausztria következik, derül ki a News & World Report és a Pennsylvaniai Egyetemhez tartozó Wharton School 73 országot felölelő kutatásából. Szerbia a 62. helyet foglalja el.

A felmérésben húszezer ember vett részt Észak-, Közép- és Dél-Amerikából, valamint Ázsiából, Európából, a Közel-Keletről és Afrikából. Különböző csoportokba sorolták őket, hogy reprezentatív képet kapjanak minden nemzettől. A csoportokban üzleti vezetők, egyetemet végzettek kaptak helyet, akik a közép- vagy felső osztályba tartozóknak tartják magukat, legalább heti négy nap követik a híreket, s elmúltak 18 évesek. Összesen 65 kategóriát értékeltek, a biztonságtól, a béregyenlőségtől és az egészségügytől kezdve az oktatásig.

A 73 viszgált ország közül Szerbia a 62. helyet szerezte meg, míg Horvátország a 24., Szlovákia a 30., Szlovénia a 31., Románia a 38., Bulgária pedig a 42. helyen áll, megelőzve Kínát, amely a 43. a listán. Az Egyesült Királyság a 11., Németország a 13., Franciaország a 14., az Egyesült Államok pedig a 18. legjobb ország gyereknevelés szempontjából.

A gyermeknevelés aspektusából nézve Kazahsztán, Libanon, Guatemala, Mianmar (Burma), Omán, Jordánia, Szaúd-Arábia, Azerbajdzsán, Tunézia és Vietnám a legrosszabb országok. (nsuzivo.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
újvidéki
2020. JANUÁR 20. [ 12:34 ]

Norvégiában, amikor az ott élő gyermekek helyzetét felmérték, nem tudom vizsgálták-e a Bernevernet, a hírhedt gyámügyet? Róluk azt kell tudni, hogy állami segítséggel raboltak el gyerekeket a családból és adtak nevelőszülőknek,Nem ritkán meleg pároknak, 1990 és 2002 között több mint 700 olyan gyerek halt meg, akiket így vettek el a szülőktől. Ez azoknak a száma akik elhaláloztak, Sajnos lassan fény derült, az új családban, megerőszakolt gyerekekre is.


Kezdődik a busójárás Mohácson - illusztráció
2020. FEBRUÁR 20.
[ 8:32 ]
A készenléti rendőrség járőrei hétfő hajnalban Nagybaracska közelében elfogtak egy szerb férfit, aki öt szír utasával korábban megállás nélkül továbbhajtott az őt igazoltatni akaró hercegszántói határrendészek mellett. A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 48 éves szerb férfi a gyanú...
2020. FEBRUÁR 17.
[ 16:07 ]
A Komáromi Járásbíróság három év börtönre ítélt egy szerb embercsempészt, aki hat szír állampolgárt akart illegálisan Bécsbe vinni, az elkövető a jogerős ítéletet követően azonnal megkezdte börtönbüntetése letöltését - közölte a Tatabányai Törvényszék hétfőn az MTI-vel. Sós Réka sajtótitkár...
2020. FEBRUÁR 17.
[ 9:46 ]
A legtöbb látogatót vonzó karneváli esemény, az Angyal repülése napján, vasárnap vezették be Velence városában a látogatók számlálását, terelését és azonosítását is szolgáló kamerás térfigyelőrendszert, amely a július elsejétől induló fizetéses belépés előfutárának számít. Majdnem százezren...
2020. FEBRUÁR 16.
[ 14:12 ]
Beolvasás folyamatban