Magazin
Ratko Mladić halálhírét keltették

Nem igaz a Ratko Mladić haláláról szóló információ, amelyet állítólag Bisera Turković, a bosznia-hercegovinai külügyminiszter közölt Twitter-profilján. A hírt Hága és Mladić családja is megcáfolta.

A Tanjug értesülései szerint ezt Helena Eggleston, a hágai szóvivő is megerősítette.

Időközben kiderült, hogy a Twitter-profil, amelyen az álhírt megjelentették szintén egy hamis profil, amelyet a hírhedt Tommaso Debenedetti hozott létre.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter a Tanjugnak elmondta: a scheveningeni fogda vezetője arról tájékoztatta, hogy hamisak a Mladić haláláról szóló hírek.

Mladić fia, Darko szintén elmondta a Tanjugnak, hogy fél órával korábban beszélt édesapjával, és minden rendben volt, majd hozzátette: Mladićot meglátogatta az ügyvédje is.

A Mladić haláláról szóló álhírt több szerbiai és régióbeli média is közölte.

Az álhír alapjául szolgáló szöveg szerint, a bosznia-hercegovinai külügyminiszter az ország hágai nagykövete tájékoztatta Ratko Mladić haláláról, ezt pedig - az álhír szerint - a Abdulqawi A. Yusuf, a nemzetközi törvényszék elnöke is megerősítette.

Ratko Mladić őrizetben van, és készül a fellebbezési folyamat kezdetére, amelyet március 17-ére és 18-ára jelentettek be. Mladićot a hágai törvényszék első fokon életfogytiglani börtönre ítélte.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elfoglalták az oroszok a Vénuszt? - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 9:25 ]
Tűz ütött ki vasárnap délután 3 óra körül Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. Egy személy könnyebben megsérült, az anyagi kár viszont nagy, írja a Subotica.com portál. A külvárosi utcában álló ház udvarán keletkezhetett a tűz, ami a száraz aljnövényzet és a szél miatt gyorsan terjedt. A lángok átterjedtek a...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 21:44 ]
Ismét alagutat találtak a Bács-Kiskun megyei határszakaszon: a rendőrök terepkutatás során fedezték fel a szerb területről induló járatot, ami az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu portálon vasárnap. A közlemény szerint a Bács-Kiskun...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 12:48 ]
Egy fiatal kishegyesi gyógyszerész tíz évvel ezelőtt határozta el, hogy életcélja a betegápolás lesz a továbbiakban. Ennek önzetlen megvalósítása végett csatlakozott a már ötszáz éves múltra visszatekintő Istenes Szent János Betegápoló Irgalmas Rendhez. Ritkán tér haza szülőfalujába is, de most megtette és beszámolt...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 16:53 ]
Beolvasás folyamatban