Magazin
Ratko Mladić halálhírét keltették

Nem igaz a Ratko Mladić haláláról szóló információ, amelyet állítólag Bisera Turković, a bosznia-hercegovinai külügyminiszter közölt Twitter-profilján. A hírt Hága és Mladić családja is megcáfolta.

A Tanjug értesülései szerint ezt Helena Eggleston, a hágai szóvivő is megerősítette.

Időközben kiderült, hogy a Twitter-profil, amelyen az álhírt megjelentették szintén egy hamis profil, amelyet a hírhedt Tommaso Debenedetti hozott létre.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter a Tanjugnak elmondta: a scheveningeni fogda vezetője arról tájékoztatta, hogy hamisak a Mladić haláláról szóló hírek.

Mladić fia, Darko szintén elmondta a Tanjugnak, hogy fél órával korábban beszélt édesapjával, és minden rendben volt, majd hozzátette: Mladićot meglátogatta az ügyvédje is.

A Mladić haláláról szóló álhírt több szerbiai és régióbeli média is közölte.

Az álhír alapjául szolgáló szöveg szerint, a bosznia-hercegovinai külügyminiszter az ország hágai nagykövete tájékoztatta Ratko Mladić haláláról, ezt pedig - az álhír szerint - a Abdulqawi A. Yusuf, a nemzetközi törvényszék elnöke is megerősítette.

Ratko Mladić őrizetben van, és készül a fellebbezési folyamat kezdetére, amelyet március 17-ére és 18-ára jelentettek be. Mladićot a hágai törvényszék első fokon életfogytiglani börtönre ítélte.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kezdődik a busójárás Mohácson - illusztráció
2020. FEBRUÁR 20.
[ 8:32 ]
A készenléti rendőrség járőrei hétfő hajnalban Nagybaracska közelében elfogtak egy szerb férfit, aki öt szír utasával korábban megállás nélkül továbbhajtott az őt igazoltatni akaró hercegszántói határrendészek mellett. A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 48 éves szerb férfi a gyanú...
2020. FEBRUÁR 17.
[ 16:07 ]
A Komáromi Járásbíróság három év börtönre ítélt egy szerb embercsempészt, aki hat szír állampolgárt akart illegálisan Bécsbe vinni, az elkövető a jogerős ítéletet követően azonnal megkezdte börtönbüntetése letöltését - közölte a Tatabányai Törvényszék hétfőn az MTI-vel. Sós Réka sajtótitkár...
2020. FEBRUÁR 17.
[ 9:46 ]
A legtöbb látogatót vonzó karneváli esemény, az Angyal repülése napján, vasárnap vezették be Velence városában a látogatók számlálását, terelését és azonosítását is szolgáló kamerás térfigyelőrendszert, amely a július elsejétől induló fizetéses belépés előfutárának számít. Majdnem százezren...
2020. FEBRUÁR 16.
[ 14:12 ]
Beolvasás folyamatban