Magazin
Elsőbbségi óra: Amikor csak nyugdíjasok, rászorulók és kórházi dolgozók vásárolhatnak a boltokban Angliában

Egyre több élelmiszerbolt-lánc vezeti be az elsőbbségi órát, hogy segíthessenek azoknak, akiknek most a leginkább szükségük van erre.

Egyre több kiskereskedelmi hálózat vezeti be Angliában az elsőbbségi órát, írja a Mirror. Ezekben az élelmiszerboltokban a nyitás utáni első órában kizárólag nyugdíjasok, hátrányos helyzetűek, kórházi dolgozók és mentősök vásárolhatnak.

A cégek ezzel szeretnék biztosítani, hogy az országban egyre jobban elharapózó pánikvásárlás ellenére az időseknek és a koronavírus ellen frontvonalban harcolóknak is jusson megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszer.

Angliában - Magyarországhoz és Szerbiához hasonlóan - csökkentett nyitva tartással működnek a boltok, de a polcokat zárás után hiába töltik fel újra az alkalmazottak, a másnapi nyitás után pillanatok alatt felvásárolják az árukészletet az emberek, így aki későn érkezik, gyakran már csak üres polcokkal találkozik.

Az angoloknál egyes hálózatok már a mennyiségi korlátozást is bevezették, ezzel is próbálják kordában tartani a felesleges és a társadalomra nézve kifejezetten kockázatos felhalmozást. A legnagyobb üzletláncok szinte már kivétel nélkül bevezettek valamilyen vásárlási limitet a koronavírus-járvány kitörése óta.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vádat emeltek egy szerb férfi ellen, aki mások által a Tiszán csónakkal átjuttatott határsértőket próbált Nyugat-Európába szállítani januárban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő férfit az államhatár átlépéséhez...
2020. ÁPRILIS 2.
[ 10:35 ]
Maradj otthon, a piac mostantól házhoz megy! jelmondattal online piac indult az Ada községbeli mezőgazdasági termelők és a termékeik iránt érdeklődő vásárlók számára a Moholi Konyhakertészek Egyesülete és az adai Smart Lead Kft. jóvoltából, amelyeknek illetékesei ilyen módon szerettek volna megoldást találni a piacterek...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 20:08 ]
A koronavírus szót nem használhatja az állami média, és az utcán sem szabad most már kimondani. Avagy: amiről nem beszélünk, az nincs is. Türkmenisztánban betiltották a koronavírus szót a sajtóban és az utcán - adta hírül kedden nyilatkozatban a Riporterek Határok Nélkül médiajogi csoport türkmén forrásokra...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 18:43 ]
Beolvasás folyamatban