Magazin
Hogyan állják útját Dániában az árufelhalmozásnak?

Egy dániai üzletlánc eredeti és hatásos módszerrel állta útját, hogy a koronavírus okozta vészhelyzetben a lakosság feleslegesen felhalmozza az árut, mesterséges áruhiányt idézve elő ezáltal.

A módszer egyszerű: a vásárló minden második és további azonos árucikkért borsos árat fizet.

A dán kormány hiába kérte a polgárokat, hogy hagyjanak fel az árufelhalmozással, az emberek nem csak Szerbiában nem hallgatnak a jó szóra.

Miután a dán szupermarketekben is fizikai leszámolásokra került sor például a toalettpapír miatt, egy üzletlánc úgy döntött, megelőzi ezt.

A közösségi megosztókon terjedt el a kép, amelyen látszik, egy flakon kézfertőtlenítő szer 40 koronába (5,5 euróba) kerül.

Ám amennyiben a vásárlót szeretne további flakonokkal vásárolni, akkor minden további kézfertőtlenítő 1000 koronába (134 euróba) kerül. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vádat emeltek egy szerb férfi ellen, aki mások által a Tiszán csónakkal átjuttatott határsértőket próbált Nyugat-Európába szállítani januárban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő férfit az államhatár átlépéséhez...
2020. ÁPRILIS 2.
[ 10:35 ]
Maradj otthon, a piac mostantól házhoz megy! jelmondattal online piac indult az Ada községbeli mezőgazdasági termelők és a termékeik iránt érdeklődő vásárlók számára a Moholi Konyhakertészek Egyesülete és az adai Smart Lead Kft. jóvoltából, amelyeknek illetékesei ilyen módon szerettek volna megoldást találni a piacterek...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 20:08 ]
A koronavírus szót nem használhatja az állami média, és az utcán sem szabad most már kimondani. Avagy: amiről nem beszélünk, az nincs is. Türkmenisztánban betiltották a koronavírus szót a sajtóban és az utcán - adta hírül kedden nyilatkozatban a Riporterek Határok Nélkül médiajogi csoport türkmén forrásokra...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 18:43 ]
Beolvasás folyamatban