Magazin
A csalódott olaszok kínaira cserélik az EU-s zászlókat
Betűméret:             

A koronavírus pandémia okozta válságban, amely leginkább Olaszországot sújtja, úgy tűnik elmaradt az Európai Unió szolidaritása ez iránt az ország iránt, Kína viszont sokat segített ebben a nehéz helyzetben Olaszországnak.

Ezt felismerték az olasz polgárok is, így a közösségi hálókon olyan képek jelentek meg, amelyeken Olaszországnak az EU-ban csalódott polgárai mindenütt leveszik az Európai Unió zászlaját, és helyette Kínáét tűzik ki.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Klinsmann
2020. MÁRCIUS 28. [ 16:59 ]

Arról nem is beszéltek, hogy magyar zászló is van a kínai mellett az atlatszo.hu cikkében?


Mattheus
2020. MÁRCIUS 27. [ 22:51 ]

András. Ha hiszünk az Atlatszo-nak. Én nem hiszek neki. Kamuzik. És rágalmaz.


München
2020. MÁRCIUS 27. [ 21:04 ]

A Tanjug hírügynökséget megbízható forrásnak tartom, és az is leadta. A hír lényegében ugyanaz volt, mint mindenütt. Nem tartom álhírnek. Semmi sem támasztja ezt alá. Az Átlátszónak adott nyilatkozat sem. Az olyan kimagyarázkodásnak hatott. Tulajdonképpen ez az állítás - az hogy fakenews - egy konstrukció. Bizonyítékként mindenki az Átlátszót hozza, mintha az szentírás lenne. Sztorit csinált a semmiből. Az írása tele csúsztatással. A magam részéről ezt a butácska vitát befejezettnek tekintem.


Gyula
2020. MÁRCIUS 27. [ 19:55 ]

Kedves München, ez a lényeg, akkor milyen forrást használt a Vajma? Mi ennél a hírnél a megbízható forrás? Ezért jeleztem, hogy ez egy álhír, a források nem megbízhatóak, a hír a zászlócseréről félrevezetően (hazugan) összeszerkesztett. A fotót rosszindulatúan használták fel az illusztráláshoz. Egyébként én sem vagyok szakmabeli, de a nyilvánvaló és szándékos hazugságok nem hagynak nyugton. Ennél talán kicsit kevésbé a slampos munkavégzés (csak az hibázik, aki dolgozik), akár ha jóhiszemű is...


András
2020. MÁRCIUS 27. [ 11:37 ]

Kamu hír. https://english.atlatszo.hu/2020/03/27/fake-news-italians-did-not-swap-eu-flags-for-the-chinese-one/


München
2020. MÁRCIUS 26. [ 21:07 ]

Úgy látszik, hogy nem ugyanazt a Tanjug-hírt olvastuk. Vagy, Gyula, ön egy cseppet most csúsztatott. Én nem vagyok szakmabeli, de szerintem megbízható forrást a médiumok biztosan nem ellenőriznek. Miért tennék? Nem azért fizetnek. Ahogy látom, a Vajma nem a Tanjugot használta, feltehetőleg közösségi médiából kompilált. De ez már az ő dolga.


Gyula
2020. MÁRCIUS 26. [ 18:26 ]

Én csak azt látom a Tanjug hírből, hogy az olaszok hálásak Kínának a segélyek miatt. A hivatkozás a zászlócserékre, amik a közösségi médiákban jelentek meg, azok meg nem jelennek meg akár fotó formájában sem. Egyébként pontosan elvárható MINDEN portáltól, hogy akármelyik hírügynöség hírét (MTI, AP, Reuters....) több forrásból ellenőrizze. Konkrétan, emlékszünk a Tanjug módjára is a közelmúltból, ahogy a dészláv háborúkat is közvetítette.... + A Vajma meg nem is tüntette fel a forrást.


München
2020. MÁRCIUS 26. [ 17:40 ]

Lehozta a Tanjug szerb hírügynökség is. A Vajdaság Ma portáltól - meg mástól sem - nem várható el, hogy a hírügynökséget is ellenőrizze. https://www.rtv.rs/sr_lat/evropa/u-italiji-gradjani-skidaju-eu-zastavu-stavljaju-kinesku_1106200.html


Gyula
2020. MÁRCIUS 26. [ 16:56 ]

Az olaszok csalódottak, az biztos, tudom/elhiszem. De a zászlócserés esemény a fotóval nem a csalódottságról szól. Az pedig hogy hol hozták le az álhírt, az csak a sajtómunkások színvonalát mutatja, a forrásaik (nem)elllenőrzését, hírek átmásolását (akár jóhiszeműen is) .


Mattheus
2020. MÁRCIUS 26. [ 16:20 ]

A szerb sajtóban egyebek között a következő médiumok adtak hírt erről, s nem olyan visszafogottan, mint a Vajdaság Ma: B92, Kurir, Telegraf, RTV, Informer, Mondo, Alo. És sorolhatnám tovább. De minek. Honnan tudja Gyula, hogy mit éreznek az olaszok, és hogy a zászlócsere "nem nem arról szól"? Ez éppen olyan találgatás, mint az a feltételezés, hogy csalódottak. Szerintem viszont csalódottak. A kijelentések ezt támasztják alá.


Gyula
2020. MÁRCIUS 26. [ 16:11 ]

Még egy kisérletet teszek - itt egy konkrét eseményről van szó (konkrét cégről, zászlókról), amiből egy hazug cikket írtak (van, aki meg átvette és terjeszti ellenőrzés nélkül, az szintén más lapra tartozik), ez a probléma... Hogy az "olaszok" hogy érzik magukat, az talán egy másik cikkre tartozik, de ez a zászlócserés esemény nem arról szó....


München
2020. MÁRCIUS 26. [ 15:55 ]

Nem egy hasonló képet láttam és reagálást láttam a világhálón. Amit Francia Gyula mond, az szerecsenmosdatás. Az olaszok - a reagálásokból ítélve - valóban csalódottak. Nem is ok nélkül. Ezen nincs mit szépíteni. Az Átlátszót pedig hagyjuk. Valóban átlátszó. Főleg, ha álhírről van szó.


Francia Gyula
2020. MÁRCIUS 26. [ 15:31 ]

De mindettől függetlenül, a hírben nem ez szerepel - honnan tudják, hogy az olaszok csalódtak az EU-ban? Mert aki átvette a hírt, igaznak gondolja? Miért nem jártak utána? Milyen forrást használtak fel?


Francia Gyula
2020. MÁRCIUS 26. [ 14:59 ]

@Alfonz: Hetente cserélik, valószínűleg most arra nem jut idő, hogy új oszlopot állítsanak.... A cégnél készségesen válaszoltak: elmondták, hogy a fotó egyszerű dokumentációja annak, ahogyan szokás szerint hetente lobogót cserélnek a zászlórúdon, amiből négy áll az épület előtt. “Köszönetnyilvánítás céljából húztuk fel az adott nemzet zászlóját, és szó sincs arról, hogy az EU-t bármiért is okolnánk. Pusztán köszönet az adott országnak, amely segítséget nyújt.


Alfonz
2020. MÁRCIUS 26. [ 13:10 ]

Hát igen, csakhogy ha a kínaiaknak szerettek volna köszönetet mondani, ahhoz nem kellett volna levenni az uniós zászlót, mellette elfért volna....Nem zörög a haraszt ha nem fújdogál a szellő.


Francia Gyula
2020. MÁRCIUS 26. [ 10:31 ]

álhír: https://atlatszo.hu/2020/03/26/eu-ellenes-alhir-lett-a-koszonetnyilvanitasnak-szant-olasz-zaszlofelvonasbol/?fbclid=IwAR2bM5nkcnRJutGEq1S22HOIl2FRWtY7fqLlAF_cwB_TU-28RGjp_QP8_Yg


Autó ütközött csütörtökön a londoni miniszterelnöki hivatalnak otthont nyújtó Downing Street kerítésének. A Scotland Yard csütörtök este bejelentette, hogy nem kezeli terrorizmussal összefüggő cselekményként az incidenst, a gépkocsi vezetőjét, akit a helyszínen őrizetbe vettek, szándékos károkozással és közúti...
2023. MÁJUS 26.
[ 1:17 ]
Európa számos országban tevékenykedő, nyugat-balkáni drog és lőfegyverek illegális kereskedelmével foglalkozó bűnszervezet felszámolása során a csoport 37 tagját állították elő - tájékoztatott az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol csütörtökön. A közlemény...
2023. MÁJUS 25.
[ 21:50 ]
A hétvégén, pontosabban pénteken és szombaton kerül megrendezésre a X. Magyarkanizsai Bornapok a város főterén, a Kisparkban. A rendezvény, mint minden évben, most is teret ad a környékbeli borászatok bemutatkozásának, remek zenei programjával pedig a borozók jó hangulatáról is gondoskodik. Bodnár Ivettet, a magyarkanizsai...
2023. MÁJUS 25.
[ 14:43 ]
Beolvasás folyamatban