Magazin
Ada: Maradj otthon, a piac mostantól házhoz megy!

Maradj otthon, a piac mostantól házhoz megy! jelmondattal online piac indult az Ada községbeli mezőgazdasági termelők és a termékeik iránt érdeklődő vásárlók számára a Moholi Konyhakertészek Egyesülete és az adai Smart Lead Kft. jóvoltából, amelyeknek illetékesei ilyen módon szerettek volna megoldást találni a piacterek bezárása miatt kialakult helyzetre.

Vajdaság több településén már napok óta a közösségi oldalakon kialakított csoportokban kínálják termékeiket a mezőgazdasági termelők, Adán azonban erre a célra külön honlap indult, amely a http://povrtarimol.org.rs címen érhető el. A virtuális piacon a termelők regisztráció után, fényképpel és elérhetőséggel árulhatják termékeiket, amely lehetőséggel mind többen élnek, így folyamatosan bővül a kínált termékek köre is. Az oldalon lehet keresni termelők, termékek, termékkategória és település szerint is, ugyanakkor megtalálható a gazdák elérhetősége is, amelyen fel lehet venni velük a kapcsolatot.

A Moholi Konyhakertészek Egyesülete, amely évek óta igyekszik összegyűjteni és segíteni a községbeli mezőgazdasági termelőket, azért tartotta fontosnak a honlap elindítását, mert ilyen módon szerette volna megteremteni annak lehetőségét, hogy a termelők pótolhassák a piacok bezárása következtében jelentkező bevételkiesést, illetve annak lehetőségét, hogy a vásárlók továbbra is közvetlenül a termelőktől szerezhessék be a kiváló minőségű gyümölcsöket, zöldségféléket és egyéb háztáji termékeket.

A honlapra a termelők számára a regisztráció ingyenes, az érdeklődők Ugrnov Szilviánál, a Moholi Konyhakertészek Egyesülete elnökénél jelentkezhetnek Messengeren vagy a silviaugrnov@gmail.com e-mail címen. A regisztrációhoz szükség van a termelőről és az általa kínált termékekről készült fotóra, valamint a terméklistára és az elérhetőségre is. Az érdeklődők további tájékoztatást kaphatnak Ugrnov Szilviától a 062/779-135-ös, illetve Rigó Flóriántól a 069/356-74-26-os telefonszámon.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2020. ÁPRILIS 2. [ 17:05 ]

Ehhez csak gratulálni lehet, mert a f@buk NEM az eladásra való. Honlap emberek és ott lehet böngészni. Fel a fejjel, mások is társulhatnak és szövetkezhetnek más településeken is. Ezt az agárszövetségnek, gazdaköröknek, falumgazdászoknak , szövetkezeteknek kellett volna meglépni, de azok láthatóan erre képtelenek. A pecellói szövetkezetnek helyisége is van, akár termelői bolt részére is, most lehetne aktiválni...vagy mégsem. Ez példaértékű, tessék alvó emberkék tanulni belőle.


Muzslyán, a Parton hagyományosan, pünkösd napján lebontották a májusfát, amelyet a kijárási tilalom idején, május elsején állítottak fel. Mintegy ötvenen gyűltek össze a környék lakosai, szomszédok, barátok, de a település más részeiről is érkeztek emberek, akik egy igazi népünnepélyen vehettek részt. A partiak...
2020. JÚNIUS 1.
[ 6:00 ]
Új magyar nyelvű honlap jött létre azzal a céllal, hogy aktuális információkat nyújtson Európa országainak turizmusával kapcsolatban. A hovautazhatok.hu weboldal egy helyen, egy térkép segítségével mutatja meg, hogy magyar állampolgárok hova utazhatnak szabadon, korlátozásokkal, illetve hol várható a határzárak...
2020. MÁJUS 30.
[ 19:40 ]
A világ egyik legkorábban, 21 hét és 4 nap terhesség után világra jött koraszülöttjét több mint egy év után hazaengedték a kórházból a németországi Fuldában. A kislány és fiú ikertestvére hirtelen, 2019. március 5-én jött világra otthon, a fiúgyermek néhány órával a kórházba szállítás után meghalt...
2020. MÁJUS 30.
[ 11:25 ]
Beolvasás folyamatban