Magazin
Horgos: Siklóernyőn csempésztek drogot Magyarországra

Trükkös módon, siklóernyővel próbál drogot csempészni Magyarországra három személy, a gép azonban a magyar oldalon meghibásodott, írja a Telegraf online változata.

Három férfi ellen emeltek vádat, akik 2018 augusztusában 18 kilogramm marihuánát csempésztek Magyarországra egy motoros siklóernyővel – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A három személy régebb óta ismerte egymást, együtt dolgoztak egy szegedi cégnél. Elhatározták, hogy szerbiai kapcsolatukat felhasználva kábítószert csempésznek Magyarországra. Mivel egyikük jártas volt a motoros siklóernyőzésben, úgy döntöttek, hogy a határon átrepülve szállítják majd a drogot.

2018 májusától több alkalommal átjöttek a határ vajdasági oldalára, hogy terepszemlét tartsanak. Olyan területet kerestek, amely alkalmas a felszállásra. Ezt végül Horgos közelében meg is találták. A vádirat szerint 2018 augusztus 13-án Újvidéken szereztek 18 kilogramm marihuánát, amit 17 csomagban elrejtettek. Augusztus 30-án este újra Horgosra utaztak, összeszerelték a motoros siklóernyőt, majd sötétedés után egyikük a kábítószerrel együtt felszállt. Tíz perccel később már magyar terület fölött volt, de csakhamar meghibásodott a motor, így a férfi kényszerleszállást hajtott végre Tiszasziget közelében.

A vádlott landolás közben farokcsonttörést szenvedett, de arra még volt ereje, hogy elrejtse a kábítószert a határrendészek helyszínre érkezése előtt. A férfit kórházba vitték, a drogot pedig a másnap tartott helyszíni szemle során megtalálták.

A férfiakat különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettével is vádolják.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ibrahimović szobra marad Malmőben - illusztráció
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:25 ]
A legősibb és legnagyobb maja építményt fedezték fel régészek légi távérzékeléses módszerrel a mexikói dzsungelben. A Mexikó délkeleti részén, Tabasco államban talált hatalmas, négyszögletes alapú építmény az i.e. 1000 és 800 közötti időszakban készült. A későbbi, ismert maja piramisoktól eltérően nem...
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:56 ]
„Fotótér” néven új tartalomszolgáltatást indít az Országos Széchényi Könyvtár 2020. június 4-én. Az első két gyűjtemény, amelyet a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából közzéteszünk, összesen tízezer képből áll, és az első világháború, valamint a Trianon utáni Erdély...
2020. JÚNIUS 4.
[ 15:35 ]
Görögországba elfogadták azt az intézkedéscsomagot, amelyek a már ismert szabályzatokat tartalmazza, de új korlátozásokat is bevezettek a nyaralási idény előtt. A legújabb rendelkezések szerint nem csak az egy helyen tartózkodók számát korlátozzák, hanem a napernyők és az alattuk lévő nyugágyak közötti távolságot...
2020. JÚNIUS 4.
[ 10:27 ]
Beolvasás folyamatban