Magazin
Lagzi után karanténba került az egész násznép
Betűméret:             

Karanténba került az egész násznép egy tolnai lagzi után. A vőlegény testvére Ausztriából jött haza, nála lett pozitív a koronavírus tesztvizsgálat. Őt korábban már ellenőrizték, de valószínű még nem tudta az eredményt, ezért jöhetett haza, írja az atv.hu.

Egy tolnai szállodában tartották a múlt szombaton a fiatalok az esküvőt, akkor minden rendben zajlott. Azonban

kedden reggel azzal ébresztették a vőlegényt, hogy az egész násznépnek - csaknem hetven embernek - karanténba kell vonulnia, mert testvérénél pozitív lett a covid teszt.

Az lakodalomnak teret adó szállodába nem engedték be az ATV stábját, de annyit sikerült kideríteni, hogy a személyzet összes tagja, és mindazok, akik részt vettek az esküvőn, karanténba kerültek két hétre.

Aki részt vett az esküvőn, ajtaján most ott a piros "Covid-cetli", ami azt jelzi: belépni is tilos a házba, és akik ott laknak, sem hagyhatják el az épületet.

„A feleségemért bármelyik percben jöhetnek a mentők és tesztelhetik, mai nap reggel telefonáltak, hogy ma fogják tesztelni, néhány ember lesz még tesztelve, akik szociális munkát végeznek, illetve azok, akik az egészségügyben dolgoznak, és ott voltak az esküvőn” - mondta el a vőlegény.

A helyiek szerint ebben a helyzetben elkerülhetetlen a karantén.

Amióta kiderült, hogy fertőzött személy volt a lagzin, a szálloda személyzete minden nap kötelező fertőtlenítést végez a teljes épületben. Amennyiben a násznépnél nem jelentkeznek a tünetek, két hét múlva feloldják majd a karantént. (ATV)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban