Magazin
Öreg ember nem vén ember: 97 évesen szerzett diplomát egy olasz nyugdíjas

Rekordot döntött az olasz Giuseppe Paternò, amikor július végén 97 évesen átvette filozófia és történelem szakos diplomáját a palermói egyetemen, ezzel ő lett a világ legidősebb frissdiplomása - írja a World Today News.

Paterno 1923-ban született egy nagyon szegény szicíliai családba, és már hétévesen dolgoznia kellett, hogy családjának segítsen. 31 évesen esti iskolában szerezte meg a képesítését földmérőként, azt követően 42 évig dolgozott az állami vasutaknál. Közben azonban nem adta fel álmát, hogy egyszer egyetemi diplomát szerezzen, és végül tényleg megvalósította a tervét:

három évvel ezelőtt felvételt nyert a palermói egyetem filozófia és történelem szakára, és kiváló eredménnyel végezte el azt.

A járványhelyzet miatt ugyan videón keresztül államvizsgázott, ám nem csökkentette ez sem a diplomaszerzés örömét a férfi számára.

"Sosem csüggedek, és mindig azt mondom a fiataloknak, hogy ők sem tegyék. Ne hagyják abba a tanulást, az egyetlen dolog az életemben, amit bánok, hogy fiatalkoromban nem tanultam" - fogalmazta meg tanácsát a fiataloknak az olasz La Repubblica számára.

Paterno azonban nem áll meg itt, már készül is a mesterszakra, hogy tovább folytathassa diplomaszerző hadjáratát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Begatárnokra fagylaltos kocsi jár - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 14.
[ 21:46 ]
Huszonöt éve, 1995. augusztus 16-án tette elérhetővé a Microsoft amerikai számítástechnikai óriásvállalat az Internet Explorert, amely sokáig a világ legelterjedtebb grafikus böngészőprogramja volt - nem kis részben azért, mert a Windows operációs rendszer része volt. A világháló (World Wide Web) feltalálója, az...
2020. AUGUSZTUS 14.
[ 10:06 ]
Túlélt két háborút, az állatkert szétbombázását, és hétszer változott az ország neve, ahol él, de a 83 évvel ezelőtt Belgrádba került mississippi aligátor, Mujo mindeközben ki sem tette a lábát a szerb főváros állatkertjéből. A belgrádi állatkert közleménye szerint életkorát tekintve Mujo a...
2020. AUGUSZTUS 14.
[ 8:52 ]
A minap egy nem mindennapi eseményre került sor Nagybecskereken, a Bega folyóból sikeresen kimentettek egy kiskutyát, az azonban nem ismeretes, hogy hogyan került a vízbe. A járókelők vették észre a vízbe esett házi kedvencet, amely láthatóan már az ereje végén volt, ezt meglátta két rendőr is, Kristian Verešan és Vuk...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 14:49 ]
Beolvasás folyamatban