Magazin
41 fokos hőség Franciaországban

40 fokos hőhullám érte el Franciaországot, amely több helyen új hőmérsékleti rekordot okozott.

A Franciaország középső részén lévő Gueugnon településen 41,5 fokot mértek pénteken, közölte a francia meteorológiai szolgálat. Ezzel megdőlt az eddigi, 1983-as hőmérsékleti rekord. Akkor 41,2 fokot mértek.

Az ország északi részén lévő kikötővárosban, Boulogne-sur-Mer-ben is új hőmérsékleti rekordot jegyeztek fel, 37,9 fokot mértek.

Olaszországot is hőhullám érte el, ezért több olasz városra is vörös riasztást adtak ki a hőség miatt, például Veronában, Velencében, Triszetben és Milánóban is. A hétvégén a meteorológusok 37 fokos hőségre számítanak. (origo.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megkezdődött a madáretetési szezon - illusztráció
2020. NOVEMBER 23.
[ 10:02 ]
November 9-én 76 éves korában koronavírus-fertőzésben életét vesztette az a milánói pék, aki a járvány kirobbanása után mindennap több kosár kenyeret, pizzát és péksüteményt rakott ki az üzlete elé, hogy ezzel segítsen azokon, akiknek veszélybe került a megélhetésük – írta meg a New York Times. Miután kirakta a...
2020. NOVEMBER 22.
[ 20:31 ]
A 60 éves szabadkai C. Gábor hunyt el abban a tűzben, ami vasárnap reggel 8 óra tájban ütött ki a férfi házában, közli a Blic. A lap szerint a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet, de sajnos az mégis emberéletet követelt. A tűz okáról egyelőre nincs információ, a vizsgálatok folynak.
2020. NOVEMBER 22.
[ 12:53 ]
Óriási az érdeklődés az ehhez hasonló hajóutak iránt, pedig még javában tombol a járvány a világ túlnyomó részén. A koronavírus-járvány a legtöbb országban teljesen tönkretette a a turizmust, a külföldi utazások száma pedig nagyon megcsappant. Sokan félnek most az országhatárokat átlépni, másik kontinensre...
2020. NOVEMBER 21.
[ 22:29 ]
Beolvasás folyamatban