Magazin
Indonézia: Aki nem hord maszkot, sírásó lesz

Különös módszereket alkalmaznak Indonéziában a maszkviselést megtagadók büntetésére. Nemrég arról számoltunk be, hogy aki nem visel maszkot, dönthet, pénzbüntetést fizet vagy egy közterületen felállított koporsóba fekszik bele egy percre. Most újabb büntetést eszeltek ki: aki nem hord maszkot, de nem akarja vagy nem tudja kifizetni a büntetést, az közmunkában ledolgozhatja, mégpedig úgy, hogy sírásó lesz.

Új törvény lépett életbe Indonéziában, Kelet-Jáva egyik körzetében: aki nem hord maszkot, büntetést kap, arra ítélik, hogy a koronavírusban elhunyt áldozatok sírját – írja a Daily Mail.

A helyi elöljáró, Suyono azt mondta, az egész kelet-jávai körzet, Cerne területre csak három sírásó dolgozik, ezért találta ki, hogy hasznosítja a szabálysértőket.

A törvény lehetővé teszi, hogy akik a koronavírus miatt elrendelt szigorításokat nem tartják be, azok pénzbírságot fizessenek vagy közmunkával dolgozzák le.

Indonéziában 3636 új megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában. A hatóságok 218 382 fertőzöttről tudnak, a halottak száma 8723-nál jár, emlékeztet az index.hu.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Házat vegyenek egy kunáért! - illusztráció
2021. JÚNIUS 12.
[ 16:04 ]
Professzionálisan kialakított marihuána-ültetvényt találtak a rendőrök Röszkén, kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek két férfit - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu honlapon péntek reggel. A szerb férfi és szerb-magyar kettős állampolgárságú fiának tartózkodási...
2021. JÚNIUS 11.
[ 6:08 ]
Tovább küzdenek Kínában, hogy lakott területen kívül tartsák azt az elefántcsordát, amely tavaly óta vándorol az ország déli részén. A tizenöt elefánt elhagyta természetes élőhelyét, egy rezervátumot, és ötszáz kilométert tett már meg észak felé. Most főként azt próbálják megakadályozni, hogy az állatok...
2021. JÚNIUS 9.
[ 22:11 ]
Megrendezik július végén a 196. Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják - közölték a szervezők szerdai közleményükben. Az Anna-bált július 31-én az Anna Grand Hotel termeiben és udvarában rendezik meg. A hagyományok szerint zajlik majd a báli bevonulás, a bál szépe választás és...
2021. JÚNIUS 9.
[ 21:20 ]
Beolvasás folyamatban