Magazin
Indonézia: Aki nem hord maszkot, sírásó lesz

Különös módszereket alkalmaznak Indonéziában a maszkviselést megtagadók büntetésére. Nemrég arról számoltunk be, hogy aki nem visel maszkot, dönthet, pénzbüntetést fizet vagy egy közterületen felállított koporsóba fekszik bele egy percre. Most újabb büntetést eszeltek ki: aki nem hord maszkot, de nem akarja vagy nem tudja kifizetni a büntetést, az közmunkában ledolgozhatja, mégpedig úgy, hogy sírásó lesz.

Új törvény lépett életbe Indonéziában, Kelet-Jáva egyik körzetében: aki nem hord maszkot, büntetést kap, arra ítélik, hogy a koronavírusban elhunyt áldozatok sírját – írja a Daily Mail.

A helyi elöljáró, Suyono azt mondta, az egész kelet-jávai körzet, Cerne területre csak három sírásó dolgozik, ezért találta ki, hogy hasznosítja a szabálysértőket.

A törvény lehetővé teszi, hogy akik a koronavírus miatt elrendelt szigorításokat nem tartják be, azok pénzbírságot fizessenek vagy közmunkával dolgozzák le.

Indonéziában 3636 új megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában. A hatóságok 218 382 fertőzöttről tudnak, a halottak száma 8723-nál jár, emlékeztet az index.hu.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a szájmaszkot használók aránya, de nagyon sokan még mindig nem megfelelően viselik - mondta Németh Franciska, a Szent János Kórház ápolója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az ápoló azt mondta, téves az a közösségi médiában terjedő...
2020. SZEPTEMBER 14.
[ 8:17 ]
Több mint 81 ezer dollárért (24,4 millió forint) kelt el Abraham Lincoln hajdani amerikai elnök egy hajtincse és a meggyilkolásáról szóló, 1865-ből származó távirat egy amerikai árverésen. A bostoni székhelyű RR aukciósház közleménye nem tért ki a szombaton véget ért licit győztesének személyére. Előzetesen a...
2020. SZEPTEMBER 13.
[ 18:46 ]
Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Németországban egy ápoló 85 beteg megölése miatt, az ítélet pénteken emelkedett jogerőre. A szövetségi legfelsőbb bíróság elutasította a német kriminalisztika történetének egyik legnagyobb szabású sorozatgyilkossági ügyében 2019 júniusában hozott ítélet ellen...
2020. SZEPTEMBER 11.
[ 13:04 ]
Beolvasás folyamatban