Magazin
Vadászkutya tizedelte meg egy család juhállományát Mikićevon

A Szabadka melletti Mikićevon él Marko Anišić családja, amely már két évtizede juhtenyésztéssel foglalkozik. A napokban éppen a fiatal állatok számára állíttatta ki a törzskönyveket a család, s amikor hazaértek azt tapasztalták, hogy nagy kárt tett az állományukban egy vadászkutya.

A Subotica.com portál beszámolója szerint a farmra betörő vadászterrier megölt nyolc állatot, több mint 20-at pedig megmarcangolt. Amikor hazaért a család, hirtelen azt sem tudták, hogy mi történhetett az állatokkal. Értesítették a rendőrséget, akik megállapították, hogy kutyatámadásról van szó. Ez be is igazolódott, hisz a tanyán megtalálták a szalmakazlak közt megbújva az elkövetőt.

Mivel egy kistermetű kutyáról van szó, a 350 fős állomány egyik karámjában okozott csak kárt, ahová 65 jószág volt becsukva. A mély harapások nehezen gyógyulnak, el is fertőződhet a birkák közül egynéhány.

A család azt tervezte, hogy a jószág egy részét eladja, másnap érkeztek volna a vevők. A kár mintegy 5 ezer euró.

A kutyát az egyik állatmenhelyre szállították, nem volt chippel megjelölve. Nem tudták azonosítani, a szomszédos tanyákon senkinek sincs ilyen fajta kutyája. Nem tudni, honnan kóborolt oda.

A terrier kistermetű állat, kifejezetten vadászatra tenyésztették, a vadászszenvedély az ösztöneiben van. Rókavadászatra és vaddisznóhajtásra termett. Rendkívül jó nyomkövető. Szinte egész nap vadászlázban van, ezért lakáson belüli tartásra nem ajánlott. A szakemberek szerint hatalmas mókamester, a labdázást, apportírozást soha nem unja meg, és cipők, papucsok még idősebb korában is veszélyben vannak előtte. Amint azonban ez az eset is bizonyítja, esetében fő az elővigyázatosság!

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Néhány hónappal ezelőtt egy macska születésnapi buliján kapta el a koronavírust több résztvevő is Chilében − írja a Bio Bio Chile. A hírt csak szombaton erősítette meg az egészségügyi minisztérium munkatársa, Francisco Álvarez. Szerinte az emberek bármit kitalálnak, csak hogy találkozhassanak, azonban a bulin...
2021. JANUÁR 18.
[ 8:08 ]
A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével. Az AM szombati közleménye szerint a Vadonleső program önkéntesek bevonásával 18 védett növény- és...
2021. JANUÁR 16.
[ 14:29 ]
Nem mindennapos látvány fogadta ma reggel a nagybecskereki lakosokat, akik nyolc óra táján a Szabadság tér környékén tartózkodtak. Egy fiatal férfi meztelenül, mezítláb sétált a központban, előtte pedig megmártózott a kishídnál a tó jéghideg vizében. A járókelők többen is megörökítették telefonjaikkal a...
2021. JANUÁR 15.
[ 15:18 ]
Beolvasás folyamatban