Magazin
Három hónap alatt 1,3 milliárd kamuprofilt törölt a Facebook

A dedikált csapatok mellett ma már a mesterséges intelligencia is besegít a közösségi oldalnak, hogy kevesebb legyen az álprofil.

A 2020-as év utolsó negyedévében, vagyis az októbertől decemberig tartó időszakban több mint 12 millió koronavírusos hírt jelölt meg álhírként, és több mint 1,3 milliárd kamuprofilt távolított el oldaláról a Facebook – jelentette be a közösségi oldal egy hosszabb bejegyzésben.

A cég hétfői közlése szerint mára egy kiterjedt csapat és a mesterséges intelligencia végzi a felhasználói profilok ellenőrzését. A vállalat a dezinformációs kampányok visszaszorításába is sok időt fektet, ezekből az elmúlt három hónap alatt 100 ilyen hálózatot sikerült felszámolniuk.

A Facebook más eredményekről is hírt adott: elmondásuk szerint a házon belül működő “álhírrendőrségük” beavatkozásával (melynek tagjai több mint 60 nyelven beszélnek) radikálisan, mintegy 95 százalékkal csökkent azoknak a posztoknak az utóélete, melyeket előzőleg hamisnak minősítettek.

A posztok tisztítását 35 ezer alkalmazott végzi, köztük egy magyar.

Az amerikai képviselőház illetékes bizottság egyébként éppen ezen a héten tárgyalja a technológiai cégek, így a Facebook gyakorlatát arra vonatkozóan, hogy mit tesznek azok az online dezinformáció megfékezéséért, írja a hvg.hu.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hétvégén tiszavirágzás - illusztráció
2021. JÚNIUS 14.
[ 14:00 ]
Hihetetlen történetről számolt be egy amerikai búvár: Michael Packard elmondása szerint egészben bekapta őt egy hosszúszárnyú bálna. A homárokat halászó 56 esztendős férfi a massachusetts állembeli Provincetown közelében ereszkedett a vízbe, mikor visszaemlékezése szerint „óriási lökést érzett, majd minden...
2021. JÚNIUS 12.
[ 18:36 ]
A Horvátország északi részén fekvő Légrád települést a vidéki területekre jellemző elnéptelenedés fokozottan érinti, így az elhagyott házakat mindössze egy kunáért kínálja az önkormányzat, hogy új lakókat vonzzon a településre, ám a jutányos áron való vásárlásnak vannak bizonyos feltételei. Légrád egykor a...
2021. JÚNIUS 12.
[ 16:04 ]
Szombaton késő este markáns hidegfront éri el térségünket záporokkal, zivatarokkal, ekkor heves zivatarnak is megvan az esélye. A front előtt a térség nagy részén még száraz, nyári idő lesz csak helyenként lehet zápor, zivatar. Vasárnap a front mögött erős széllel mintegy 4-6 fokkal hűvösebb levegő érkezik...
2021. JÚNIUS 12.
[ 10:26 ]
Beolvasás folyamatban