Magazin
Így küzdenek a betegek életéért a Covid-intenzíven
Semmelweis Egyetem fényképészének újabb képriportja

Az elmúlt hetek jelentős fertőzésszám emelkedése miatt a klinikán a korábbi egy-egy esetről jelenleg kilencre nőtt a „műtüdő” kezelésben részesülő beteg száma – közölte a Semmelweis Egyetem, amely fotósorozatot közölt az intézmény egyik Covid-osztályán folyó betegellátásról.

A Semmelweis Egyetem fotósorozatot indított honlapján, amelyben az intézmény COVID-ellátásban leginkább érintett területeit mutatják be.

A harmadik rész keretében Kovács Attila, az egyetem Kommunikációs Igazgatóságának fényképésze ezúttal a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Intenzív Osztály vörös zónájában járt.

Az elmúlt hetek jelentős fertőzésszám emelkedése miatt a klinikán a korábbi egy-egy esetről jelenleg kilencre nőtt a „műtüdő” kezelésben részesülő beteg száma. Az ún. ECMO-kezelés során a betegágy mellett elhelyezett „műtüdő” segítségével helyettesítjük a tüdőkapacitás jelentős részét.

„A kollégáim hősies helytállását szerettük volna megörökíteni azzal a nem titkolt gondolattal, hogy soha többet ne kerüljünk ilyen helyzetbe, amikor intenzív osztályunk minden ágyán “műtüdős”, azaz ECMO-s betegeket kezelünk. Kérem, vigyázzanak magukra! A járvány enyhüléséig tartsuk be a szabályokat és regisztráljunk oltásra” – írta közösségi oldalán Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Intenzív Osztályán készült fotókat ezen a linken nézhetik meg.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elefántok tapostak el egy vadorzót - illusztráció
2021. ÁPRILIS 19.
[ 6:57 ]
Muzslya: Díjkiosztó volt a MAKK-ban - illusztráció
2021. ÁPRILIS 18.
[ 15:35 ]
Az észak-macedóniai Ohridban és Sztrugán található hotelek májustól októberig 20 százalék kedvezményt biztosítanak a Szerbiából utazóknak, az ott-tartózkodás hosszától függően, jelentette be az Észak-Macedóniai Szállodák Egyesülete. A cél, hogy odavonzzák nyáron a szerb turistákat az Ohridi-tó...
2021. ÁPRILIS 18.
[ 12:35 ]
A budapesti Szabadtűzi Lovagrend szervezésében immár másodízben szervezték meg az online főzőversenyt, amelynek ezúttal az volt a célja, hogy a magyar emberek étkeiről, mégpedig a húsvét utáni maradékokra alapozva, kapjanak érdekes megoldásokat. Simon Tamás, a Szabadtűzi Lovagrend Nagymestere volt a fő védnöke az...
2021. ÁPRILIS 17.
[ 21:25 ]
Slobodan Milošević néhai jugoszláv elnök egykori villája új gazdára talált. Az épület eddigi tulajdonosa Nikola Peković kosárlabdázó volt, aki 5 évig birtokolta a gyönyörű ingatlant. Most eladja azt az üzleti életben ismert Karić család egyik tagjának, Zoran Karićnak - írja a nova.rs. A villát Milošević mindössze...
2021. ÁPRILIS 17.
[ 10:38 ]
Beolvasás folyamatban