Magazin
Mesterséges intelligencia írt új Nirvana-számot

Az akcióval a zenészek mentális egészségének védelmére akarják felhívni a figyelmet.

Bár Kurt Cobain már lassan 30 éve halott, mégis született egy újabb Nirvana-dal, mégpedig a mesterséges intelligencia által.

A projekt egy torontói szervezet, az Over The Bridge kezdeményezése, célja pedig az, hogy felhívják a figyelmet a mentális egészség fontosságára. Elsősorban a zeneipar olyan tagjainak akarnak segítséget nyújtani, akik – többek közt Cobainhez hasonlóan – depresszióban szenvednek.

"Mi lett volna, ha ezek a zenészek kaptak volna mentális segítséget?"

– teszi fel a projekt alapkérdését Sean O’Connor, a szervezet egyik vezetője, aki a Rolling Stones magazinnak nyilatkozott.

A Google mesterséges intelligenciája, a Magenta a Nirvana összes dalát tanulmányozta, és az algoritmus alapján állította össze a Drowned in The Sun szövegét és dallamát.

A dalt Eric Hogan, egy Nirvana-tribute zenekar frontembere énekelte fel, ám a készítők szerint ezen kívül minden gépi – a gitártól kezdve a szövegen át a dobokig minden.

A darab a Lost Tapes of the 27 Club albumra kerül, amely a címéből kifolyólag azoknak a zeneikonoknak állít emléket, akik a híres 27-es klubba tartoznak, és már nincsenek köztünk: többek közt Jim Morrison, Amy Winehouse és Kurt Cobain.

Nem ez az első eset, hogy mesterséges intelligencia segítségével írták meg egy zenekar „újabb” szerzeményét, sőt, a Nirvana sem most először támadt fel egy bot segítségével: tavaly júniusban egy Youtuber írta meg a Smoothert. (szmo.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elefántok tapostak el egy vadorzót - illusztráció
2021. ÁPRILIS 19.
[ 6:57 ]
Muzslya: Díjkiosztó volt a MAKK-ban - illusztráció
2021. ÁPRILIS 18.
[ 15:35 ]
Az észak-macedóniai Ohridban és Sztrugán található hotelek májustól októberig 20 százalék kedvezményt biztosítanak a Szerbiából utazóknak, az ott-tartózkodás hosszától függően, jelentette be az Észak-Macedóniai Szállodák Egyesülete. A cél, hogy odavonzzák nyáron a szerb turistákat az Ohridi-tó...
2021. ÁPRILIS 18.
[ 12:35 ]
A budapesti Szabadtűzi Lovagrend szervezésében immár másodízben szervezték meg az online főzőversenyt, amelynek ezúttal az volt a célja, hogy a magyar emberek étkeiről, mégpedig a húsvét utáni maradékokra alapozva, kapjanak érdekes megoldásokat. Simon Tamás, a Szabadtűzi Lovagrend Nagymestere volt a fő védnöke az...
2021. ÁPRILIS 17.
[ 21:25 ]
Slobodan Milošević néhai jugoszláv elnök egykori villája új gazdára talált. Az épület eddigi tulajdonosa Nikola Peković kosárlabdázó volt, aki 5 évig birtokolta a gyönyörű ingatlant. Most eladja azt az üzleti életben ismert Karić család egyik tagjának, Zoran Karićnak - írja a nova.rs. A villát Milošević mindössze...
2021. ÁPRILIS 17.
[ 10:38 ]
Beolvasás folyamatban