Magazin
27 év után elválik Bill és Melinda Gates

A Microsoft társalapítója Bill Gates és felesége, Melinda bejelentették, hogy 27 év után véget vetnek házasságuknak. „Nagyon sok gondolkodás és a kapcsolatunkon végzett sok munka után döntöttünk a házasságunk megszüntetéséről” – mondta a pár hétfői közös nyilatkozatában.

A Financial Times tájékoztatása szerint a házaspár közös vagyonuk jelentős részét a Bill és Melinda Gates Alapítványba fektette, amely bevallásuk szerint az egész világon az egészségügy javítására és a szegénység csökkentésére törekedett.

A válófelek által kiadott közlemény szerint továbbra is hisznek a küldetésben, és az alapítványnál folytatják a közös munkát, de már nem hisznek abban, hogy életük következő szakaszában hozzá tudnak tenni egymás fejlődéséhez.

A pár 1987-ben ismerkedett meg, amikor Melinda csatlakozott a Microsofthoz, amelyet Bill alapított és akkoriban a vezérigazgatója is volt a cégnek. 1994-ben Hawaii szigetén házasodtak össze.

Három közös gyermekük van, közösen vezetik a Bill & Melinda Gates Alapítványt, amely többek közt a koronavírus elleni küzdelemre is nagyon sokat áldozott. A közlemény szerint a munkakapcsolat nem szakad meg köztük, a jövőben is együtt fognak dolgozni a céljaikért.

A Bloomberg Billionaires Index rangsorában a világ harmadik leggazdagabb embere továbbra is a Microsoft-tulajdonos Bill Gates, 137 milliárd dollárral.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Árverésre kerül júliusban Londonban Leonardo da Vinci egy medvefejet ábrázoló rajza, amelynek leütési ára új rekordot felállítva elérheti a 12 millió fontot (4,9 milliárd forint). A Christie’s szombati közleménye szerint a mindössze 7 centiméteres, ezüstpont-technikával pink-bézs papírra készült rajz egyike...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:04 ]
Szerbiában tavaly minden negyedik polgár kapott valamiféle segítséget a Vöröskereszttől, vagyis a szervezet humanitárius programja mintegy másfél millió embernek segített egy év alatt - tette közzé a hírt a Szerbiai Vöröskereszt a nemzetközi szervezet világnapján. Az idei világnapot a “Megállíthatatlan” szlogennel...
2021. MÁJUS 8.
[ 13:02 ]
Az idén első alkalommal tartották meg a virágpiacot Újvidéken, a Vojvodina Sport- és Üzletközpont előtti téren. Árusokból és vásárlókból ezúttal sem volt hiány. Széles virág- és dísznövénykínálat közül választhattak azok, akik kilátogattak pénteken a virágpiacra. Emellett mézet és különböző...
2021. MÁJUS 8.
[ 10:27 ]
Beolvasás folyamatban