Magazin
Franciaországban egy férfi a nyílt utcán felgyújtotta a feleségét

Életét vesztette egy 31 éves nő, három gyerek anyja, miután a férje élve felgyújtotta a nyílt utcán a délnyugat-franciaországi Bordeaux-hoz közeli Mérignacban - közölték szerdán rendőrségi források.

A tragédia kedd este történt, amikor szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi egy nőt fegyverrel üldöz az utcán, majd többször lábon lőtte. Miután a nő összeesett, a férfi a még életben lévő feleségét gyúlékony folyadékkal leöntötte és felgyújtotta.

A házaspár háza részben tűz martaléka lett, a tűzeset körülményei egyelőre nem ismertek.

A bordeaux-i ügyészség tájékoztatása szerint a 44 éves férfit fél órával a tragédia után őrizetbe vették a Mérignackal szomszédos Pessac településen. Egy 12-es kaliberű puskát, egy gázpisztolyt és töltényeket találtak nála.

Az ügyészség élettárs által elkövetett szándékos emberölés és gyújtogatás miatt indított eljárást a férfi ellen, akinek már korábban is volt dolga rendőrséggel. A házaspár nem élt együtt, a férjet 2000. június 25-én a bordeaux-i büntetőbíróság 18 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből kilenc hónapot két év próbaidőre felfüggesztettek az ügyészség tájékoztatása szerint.

Alain Anziani, a 70 ezer lakosú Mérignac polgármestere elmondta: a tragédia a kisváros nyugodt, polgári negyedében történt, és nagyon megrázta a helyieket. A tragédia szemtanúinak az önkormányzat pszichológiai ellátást biztosít.

A pár 3, 7 és 11 éves gyereke a nővel élt a tűz martalékává lett házban. A gyerekek nem voltak otthon, amikor a tragédia történt, jelenleg a mentők pszichológiai szolgálata vigyáz rájuk - közölte az ügyészség.

Hivatalos adatok szerint Franciaországban tavaly kilencven nőt ölt meg jelenlegi vagy korábbi partnere, 2019-ben 146 volt az áldozatok száma. Január 1. óta 39 nő halt bele a párja vagy a korábbi párja erőszakos támadásába. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pad
2021. MÁJUS 11. [ 16:24 ]

Nosza, akkor forduljon szakemberhez végre! Mindenkinek jobb lesz azt hiszem...


Érett Ifjú
2021. MÁJUS 10. [ 22:23 ]

Szerintem meg a paranoja (üldözési mánia) komoly betegség, rombolja az egyént, a családot és a szélesebb közösséget. érdemes időben szakemberhez fordulni.


Pad
2021. MÁJUS 9. [ 20:11 ]

De csak egy nagyon kis időt szánok magára: tetszik vagy nem tetszik, Európában is, az Usában is a bűncselekmények többségét lakosságarányosan nézve a bevándorolt, nem fehér emberek követik el. Meg lehet nézni a börtönök etnikai összetételét a lakosság etnikai összetételével. Akinek van egy minimális sütnivalója, le tudja vonni a következtetést. Jelen esetben sem őshonos francia gyújtotta fel a feleségét. És ezt leírni, kimondani nem rasszizmus, hanem ténymegállapítás. Friss hírek a témában: https://www.vadhajtasok.hu/2021/05/09/korabban-sertegettek-bennunket-most-megolnek-mondjak-francia-rendorok


Érett Ifjú
2021. MÁJUS 8. [ 21:08 ]

Pad, abban egyetértünk, hogy nem értünk egyet, de ha szánna egy kis időt az okításomra és rávilágítana az összefüggésekre, talán én is megvilágosodnák. Mint lentebb írtam, kíváncsi ember vagyok.


Pad
2021. MÁJUS 8. [ 17:57 ]

Jaj ez harmatgyenge magyarázat. Külön-külön sem igazán érti a dolgokat, az összefüggéseket meg végképp nem képes felfogni az ifjú kommentelő. De sebaj, vannak olyanok, akikkel sose jutunk dűlőre...


Érett Ifjú
2021. MÁJUS 7. [ 21:08 ]

Pad (következetesen nagy kezdő betűvel), lehet hogy bamba vagyok, de nem látom sem a bajt, sem a csapdáját. Egyáltalán nem kételkedek abban, hogy Franciaországban élő nők is hordanak hidzsábot, és abban sem hogy Algériában is vannak temetések. A liberális álomvilág pont olyan távol áll tőlem, mint a konzervatív "mindenért más a bűnös, én tökéletes vagyok". Leginkább kíváncsi embernek tartom magam, aki a saját határain belül megpróbál a dolgok mögé látni, értelmüket keresni. Ez egyik fent említett szélsőségre sem jellemző.


Pad
2021. MÁJUS 6. [ 23:15 ]

Ajjaj ifjú, bajok vannak! Sikerült egyenesen belesétálnia a csapdámba. Újvidéki hozzászóló is mellékelte azt a cikket és benne a képet, amit már láttam tegnap este. Szóval a francia nők hidzsábot hordanak és Algériában temetik el őket? Ébredjen már fel ebből a liberális álomvilágból jóember! Az meg külön megér egy misét, hogy egyébként tényleg mit keresnek az ilyen alakok, mint ez az elkövető egy nyugodt városrészben.


Érett Ifjú
2021. MÁJUS 6. [ 21:32 ]

Pad, Ön élettapasztalával próbálja leplezni fajgyűlöletét - igen rosszul. Az Abdul Hasan - ok, álltalában (még Fraciaországban sem) nem a nyugodt, polgári negyedekben élnek. Siralmas élete lehet Önnek.


újvidéki
2021. MÁJUS 6. [ 20:17 ]

Még együtt a család. Sajnálom az édesanyát és a gyerekeket is.https://www.fdesouche.com/2021/05/06/merignac-une-femme-de-3-enfants-brulee-vive-en-pleine-rue-par-mounir-boutaa-son-conjoint-deja-condamne-pour-violences-conjugales/


Pad
2021. MÁJUS 6. [ 16:47 ]

Elhiszem, hogy a liberális hajlított valóságba nem fér bele az, hogy az ember az élettapasztalata nyomán elmondja az igazat. Sajnálatos, hogy a muszlim kultúrkörben a nők ennyit érnek. De pont ezért nem kell ide Európába belőlük ennyi, még a tizedük sem. Fajgyűlöletet pedig nyíltan a fanatikus iszlám és a blm szít, a "függetlenobjektív" média segítségével, de magát még ne láttam emiatt tiltakozni.


istván
2021. MÁJUS 6. [ 8:54 ]

Pad ! Épelméjű olvasó ilyen hír kapcsán emberi tragédiából, nők ellen elkövetett erőszakból fakadó érzéseit osztja meg esetleg a médiafelületeken. Ennek az ismérvnek te is megfelelsz, csak az emberi érzés, az empátia hiányzik belőled. Kiölte a politika. Burkoltan szítasz fajgyűlöletet.


Pad
2021. MÁJUS 6. [ 0:26 ]

Ejnye, ezek a Jean-Pierre fehér franciák nagyon nem bírnak magukkal. Vagy lehetséges, hogy egy Abdul Hassan féle alak volt az elkövető?


A hétvégén tiszavirágzás - illusztráció
2021. JÚNIUS 14.
[ 14:00 ]
Hihetetlen történetről számolt be egy amerikai búvár: Michael Packard elmondása szerint egészben bekapta őt egy hosszúszárnyú bálna. A homárokat halászó 56 esztendős férfi a massachusetts állembeli Provincetown közelében ereszkedett a vízbe, mikor visszaemlékezése szerint „óriási lökést érzett, majd minden...
2021. JÚNIUS 12.
[ 18:36 ]
A Horvátország északi részén fekvő Légrád települést a vidéki területekre jellemző elnéptelenedés fokozottan érinti, így az elhagyott házakat mindössze egy kunáért kínálja az önkormányzat, hogy új lakókat vonzzon a településre, ám a jutányos áron való vásárlásnak vannak bizonyos feltételei. Légrád egykor a...
2021. JÚNIUS 12.
[ 16:04 ]
Szombaton késő este markáns hidegfront éri el térségünket záporokkal, zivatarokkal, ekkor heves zivatarnak is megvan az esélye. A front előtt a térség nagy részén még száraz, nyári idő lesz csak helyenként lehet zápor, zivatar. Vasárnap a front mögött erős széllel mintegy 4-6 fokkal hűvösebb levegő érkezik...
2021. JÚNIUS 12.
[ 10:26 ]
Beolvasás folyamatban