Magazin
Megkapta Budapesten a génterápiát Gavrilo Đurđević

Megkapta a génterápiát a budapesti Bethesda Gyermekkórházbanz egyes típusú gerincizom atrófiában szenvedő nyolc hónapos szerbiai csecsemő, számolt be róla a Pannon RTV.

A kis Gavrilo Đurđević szülei köszönetet mondtak barátaiknak, az egészségügyi dolgozóknak, akik mindent megtettek azért, hogy gyermekük minél jobban legyen, és rekordidő alatt elkészítették az összes szükséges laboratóriumi elemzést.

Minden a legnagyobb rendben volt - mondta el Gavrilo édesanyja, miután kisfia megkapta a génterápiát. Nevena Đurđević mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett a gyógyszerre szükséges pénz összegyűjtésében. „A következő két napban még itt leszünk a kórházban az orvosok felügyelete alatt. Reméljük, hogy Gavrilo továbbra is ilyen jó állapotban lesz, mint most, és hogy nem lesz láza, illetve hogy más mellékhatás sem jelentkezik”, mondta.

A nyolc hónapos kisfiú május végén érkezett a budapesti Bethesda Gyermekkórházba. A génterápiát számos vizsgálat előzte meg. Dr. Mikos Borbála, a Bethesda Gyermekkórház orvosigazgatója, a Zolgensma team vezető orvosa elmondta, gondos előkészületek után problémamentesen kaphatta meg a kisfiú a génterápiát. Hozzátette, néhány napig még megfigyelik a kórházban.

A kragujevaci Gavrilo Đurđević már a tizenketedik kisgyerek, aki megkapta ezt a terápiát a budapesti Bethesda Gyermekkórházban, emlékeztet a Pannon RTV.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hétvégén tiszavirágzás - illusztráció
2021. JÚNIUS 14.
[ 14:00 ]
Hihetetlen történetről számolt be egy amerikai búvár: Michael Packard elmondása szerint egészben bekapta őt egy hosszúszárnyú bálna. A homárokat halászó 56 esztendős férfi a massachusetts állembeli Provincetown közelében ereszkedett a vízbe, mikor visszaemlékezése szerint „óriási lökést érzett, majd minden...
2021. JÚNIUS 12.
[ 18:36 ]
A Horvátország északi részén fekvő Légrád települést a vidéki területekre jellemző elnéptelenedés fokozottan érinti, így az elhagyott házakat mindössze egy kunáért kínálja az önkormányzat, hogy új lakókat vonzzon a településre, ám a jutányos áron való vásárlásnak vannak bizonyos feltételei. Légrád egykor a...
2021. JÚNIUS 12.
[ 16:04 ]
Szombaton késő este markáns hidegfront éri el térségünket záporokkal, zivatarokkal, ekkor heves zivatarnak is megvan az esélye. A front előtt a térség nagy részén még száraz, nyári idő lesz csak helyenként lehet zápor, zivatar. Vasárnap a front mögött erős széllel mintegy 4-6 fokkal hűvösebb levegő érkezik...
2021. JÚNIUS 12.
[ 10:26 ]
Beolvasás folyamatban