Magazin
Tízes ikrei születtek egy dél-afrikai nőnek, új világrekord született

Tízes ikreknek adott életet egy nő Dél-Afrikában. Gosiame Thamara Sithole ezzel akarata ellenére is új világrekordot állított, a Guinness World Records már vizsgálja is a rendhagyó szülés történetét, tudósít meg a BBC.

„Hét fiú és három lány. Nagyon boldog vagyok, és nagyon meg vagyok hatva. Alig tudok megszólalni” – nyilatkozta a maratoni szülés után a nő férje. A férfi arról is beszélt, hogy őket is meglepte a tíz gyerek érkezése, a szülést megelőző vizsgálatok alapján ugyanis nyolcra számítottak.

A BBC információi szerint a 37 éves nő császármetszéssel szült a terhessége huszonkilencedik hetében hétfő este Pretoriában. Egy hónappal ezelőtt a helyi Pretoria Newsnak nyilatkozva kifejezetten nehéznek nevezte a terhessége kezdeti szakaszát, saját bevallása szerint számtalan átvirrasztott éjszaka van mögötte, sokat imádkozott, hogy minden rendben menjen, abban sem volt biztos, hogy túlélik a szülést.

A hírek szerint Gosiame Thamara Sithole – aki már hat évvel korábban is ikreket hozott világra – az aggodalmak ellenére jó egészségnek örvend. Férje korábban úgy fogalmazott: Isten egyik kiválasztottjának érzi magát, csodának tarja a rekordot állító gyermekáldást.

A jelenlegi Guinness-rekordot az egyetlen szüléssel világra hozott és túlélő gyermekek számában egy amerikai nő tartja, aki 2009-ben nyolc gyermeket szült meg. A múlt hónap során pedig egy 25 éves mali nő szintén kilences ikreknek adott életet. Halima Cissének öt lánya és négy fia született, Sithole-hoz hasonlóan ő is kevesebb gyerekre számított, írja a telex.hu.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hétvégén tiszavirágzás - illusztráció
2021. JÚNIUS 14.
[ 14:00 ]
Hihetetlen történetről számolt be egy amerikai búvár: Michael Packard elmondása szerint egészben bekapta őt egy hosszúszárnyú bálna. A homárokat halászó 56 esztendős férfi a massachusetts állembeli Provincetown közelében ereszkedett a vízbe, mikor visszaemlékezése szerint „óriási lökést érzett, majd minden...
2021. JÚNIUS 12.
[ 18:36 ]
A Horvátország északi részén fekvő Légrád települést a vidéki területekre jellemző elnéptelenedés fokozottan érinti, így az elhagyott házakat mindössze egy kunáért kínálja az önkormányzat, hogy új lakókat vonzzon a településre, ám a jutányos áron való vásárlásnak vannak bizonyos feltételei. Légrád egykor a...
2021. JÚNIUS 12.
[ 16:04 ]
Szombaton késő este markáns hidegfront éri el térségünket záporokkal, zivatarokkal, ekkor heves zivatarnak is megvan az esélye. A front előtt a térség nagy részén még száraz, nyári idő lesz csak helyenként lehet zápor, zivatar. Vasárnap a front mögött erős széllel mintegy 4-6 fokkal hűvösebb levegő érkezik...
2021. JÚNIUS 12.
[ 10:26 ]
Beolvasás folyamatban