Magazin
Negyedszer táboroztak együtt a dél-bánáti gyerekek

Az udvarszállási Petőfi Sándor MME szervezésében tartották meg Fejértelepen a IV. Dél-bánáti hagyományőrző, közösségépítő, népzenei és néptánc tábort, amely ma zárult. A helyszín a fejértelepi plébánia udvara és a művelődési otthon nagyterme volt.

A tavalyi év kihagyása után az idén is szép számban vettek részt a munkában a gyerekek, több mint negyvenen voltak az érdeklődők, az előadókkal, foglalkoztatókkal, a zenészekkel összesen ötven feletti volt a létszám.

A táborba a környező településekről érkeztek résztvevők, Székelykevéről, Torontálvásárhelyről, Hertelendyfalváról, Keveváráról és Versecről, de néhány helybeli, fejértelepi gyerek is bekapcsolódott a munkába, sőt voltak néhányan, akik Szabadkáról érkeztek, viszont a nagyszülőknél töltik a nyarat.

A tábor ideje alatt vendégeket is fogadtak, akik még hangulatosabbá tették a foglalkozásokat, kézművességekkel szórakoztatta a gyerekeket Torjai Zita, míg Micsik Béla egy feledhetetlen hangszerbemutatót tartott mindenki nagy örömére.

A tábor munkáját segítette Kiss Zselykó - Zsiga és Raffai Anikó, néptáncoktatók, akik a haladó csoport tagjaival gyakoroltak, a kisebb gyerekekkel pedig Tóth Andrea és Virág Laura foglalkozott, népi játékokat, népdalokat, a tánclépések alapjait mutatták meg nekik. A hangszeres oktatást a temerini Berbence zenekar tagjai, valamint a szervezők egyike, Győrfi Sándor tartotta, aki három, hegedűn játszó fiatallal igyekezett gyakorolni a népzenei elemeket.

A tábor résztvevői augusztus 6-án, a hertelendyfalvi aratóünnepség műsorában mutatkoznak be.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Eltörölték a tangótilalmat Pécsen - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 22.
[ 11:22 ]
Vidám kampány - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:58 ]
Az 50 ezer kilométeres óránkénti sebességgel száguldó aszteroida tart a Föl d felé. A NASA szerint ha a 2021RL3 jelzésű kisbolygó becsapódna a Földbe, akár az egész világunkat elpusztíthatná, de ettől nem kell tartani. Bár az aszteroida hétfő este közelebb került a bolygónk pályájához, mint a naprendszerünk...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 10:44 ]
Semmit nem tud magáról az a külföldi nő, akire Horvátországban, a tengerparton üldögélve találtak rá - számolt be róla a The Sun horvát sajtóbeszámolók alapján. A 60-as éveiben járó nőt egy halász vette észre még szeptember 12-én a Krk sziget északi részén található Soline egyik öblében. Mivel egy olyan...
2021. SZEPTEMBER 20.
[ 23:38 ]
Tragédia történt ma az Ada Ciganlija egyik focipályáján. A Barajevo FK 16 éves focistája meccs közben életét vesztette. A tragédia a barajevói focicsatap és a 011 csapat közötti mérkőzés során történt - adja hírül a Novosti. A 16 éves fiú a meccs közben lett rosszul. A mentők megpróbálták újraéleszteni, de...
2021. SZEPTEMBER 19.
[ 16:53 ]
Beolvasás folyamatban