Magazin
Tűzoltó-találkozó Padén

A Tűzoltó Napot ötödik alkalommal szervezték meg a faluban. Főzőversenyt és csapatversenyeket is szerveztek a résztvevőknek. Tűzoltó-találkozó.

Zeneszó és kellemes illatok fogadták a padéi Önkéntes Tűzoltó Egyesület udvarába érkezőket szombaton. A helybeli tűzoltó találkozót ötödik alkalommal szervezték meg a környékbeli egyesületek és magyarországi vendégek részvételével.

Komáromi László az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, hogy ilyenkor tűzoltó játékokat játszanak, versenyeznek, például a kötélhúzásban, és amikben megmutathatják erőnlétüket, ügyességüket. A találkozó elmaradhatatlan része a sütés-főzés. A Takács Rafael Magyar Kultúrkör tagjai szorgoskodtak a bográcsok körül. Hagyományos ételeket készítettek a csapatok számára. Az elnök kiemelte továbbá, hogy a mai világban nagyon fontos az emberek találkozása, az összejövetelek szervezése, hogy ne csak a gépek világában éljük a mindennapjainkat.

A helyi egyesületnek egészen fiatal tagjai is vannak, ami nagyon fontos a közösség szempontjából. Egyesek személyes tapasztalat miatt vállalkoznak az önkéntes segítségre, mások családi jó példák miatt, hiszen sokszor szükség van az önzetlenségre. A tűzeseteken kívül részt vesznek akár a baleseti mentésekben, akár a falusi események szervezésében.

A magyarországi vendégek közül idén a Földeák Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapatát fogadták, akik 18 taggal érkeztek. Elnökük, Varga Tamás részt vett a 2010-es ajkai vörösiszap-katasztrófa mentéseiben is. Véleménye szerint fontosnak tartja a határon túli magyarsággal való kapcsolattartást. Már több éve vannak kapcsolatban a padéi önkéntes tűzoltókkal. Az anyaországi mentések esetében is sokszor van rájuk szükség. Jégkárok elhárításánál, a tetőjavításban, az árvizeknél hívják őket.

A találkozó programja eredményhirdetéssel és zenés mulatsággal zárult.

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Darko Desić 1992-ben szökött meg a börtönből, de a járvány miatt feladta magát a rendőrségen. 30 éve állt körözés alatt egy ausztrál férfi, amikor egy nap beállított a rendőrségre és feladta magát. Darko Desić 1992 augusztusában szökött meg a graftoni javítóintézetből, ahol három és fél éves büntetését...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 14:59 ]
Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság szerdán Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt. Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 12:56 ]
A szerb parlament épülete előtt avatták ma fel a Szerb Hadsereg új tisztjeit. Köztük vannak a Racković fivérek is, akik hármas ikrek. 1998. április 20-án születtek, mindössze néhány perc különbséggel. Először Aleksa, majd Nikola, végül pedig Đorđe. Mladen Racković, a fiúk apja azt mesélte, először nem is vették...
2021. SZEPTEMBER 11.
[ 14:50 ]
Beolvasás folyamatban