Magazin
Sikerült azonosítani a Krk szigetén talált ismeretlen nőt
Betűméret:             

A közösségi média segítségével sikerült beazonosítani azt a nőt, akit a hónap elején találtak meg Krk szigetén egy sziklás övezetben, de nem tudta elmondani magáról, hogy kicsoda, írja az Euronews.

Helyi sajtóértesülések szerint miután közzétették a fotót a nőről, rengeteg e-mail és telefonhívás érkezett a hatóságokhoz. Így derült ki, hogy az illető egy szlovák turista, Daniela Adamcova.

A szlovák nőre még szeptember 12-én lett figyelmes egy halász Soline falujának közelében, amikor segítségért kiáltozott. Kimentését követően nem igazán tudott elmondani magáról semmit, de tökéletesen beszélt angolul.

A napokban megtalálták a közelben a hátizsákját a személyes holmijaival és egy üres pénztárcával, de személyazonosító okmány és mobiltelefon nem volt benne.

A rendőrségi közlemény szerint

a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a szlovák állampolgár turistaként tartózkodott Horvátországban.

A személyazonosságára vonatkozó megoldást állítólag az Egyesült Államokból szállította valaki, a nő ugyanis 2015-ig ott élt

Kiderült, Amerikában ékszereket tervezett többek közt olyan sztároknak, mint Brigitte Bardot vagy Barbra Streisand. Alkotásaival a Jóbarátok című népszerű sorozatban is találkozhattak a nézők.

A nő egyébként Trencsénben született és 1984-ben ment az USA-ba, hogy divattervezést tanuljon. Itt ismerte meg férjét, aki sikeres filmproducer, de 2000-ben elváltak és Adamcova hazaköltözött Szlovákiába, ahol egészen 2008-ig maradt. 2015 és 2018 között állítólag Írországban élt, ahol hajléktalan-szállókon dolgozott.

Adamcovát jelenleg egy rijekai kórházban ápolják, állapota stabil.

Az még mindig nem derült ki, hogyan került a kietlen sziklás területre a nő és mitől veszítette el az emlékezetét. (24.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A helybeli Generáció civil szervezet és a Családi Kör vajdasági magyar hetilap társszervezésében 11. alkalommal rendezték meg szombaton Magyarkanizsán a Vajdasági Sudoku- és Keresztrejtvényfejtő Versenyt. Az előző évekhez hasonlóan az idei megmérettetésen is elérte az 50-et a résztvevők száma. A horgosi Rácz...
2024. MÁRCIUS 16.
[ 17:47 ]
Fukusimát nem kímélik a természeti katasztrófák, a Japán északi részén elterülő várost folyamatosan földrengések és szökőárak sújtják. Péntek hajnalban egy újabb, 5,8-as erősségű rengéssel kellet megbirkóznia a területnek, de szökőár ezúttal nem érkezett mellé, ráadásul az atomerőművek is egyelőre...
2024. MÁRCIUS 15.
[ 7:42 ]
Az applikáció sorsáról szóló indítványt az amerikai képviselőház nagy többséggel elfogadta, de nem biztos, hogy a szenátuson is átmegy. Elfogadta az amerikai képviselőház azt a törvényjavaslatot, amely betiltaná a TikTok alkalmazást az Egyesült Államok egész területén, ha a videóapplikáció kínai tulajdonosa nem...
2024. MÁRCIUS 14.
[ 7:45 ]
Beolvasás folyamatban