Magazin
Visszavonta az ausztrál bevándorlási miniszter Novak Đoković vízumát

Megvan az esélye annak, hogy a világelső teniszezőt kitoloncolják az országból és nem indulhat az Australian Openen.

Az ausztrál bevándorlási miniszter, Alex Hawke visszavonta Novak Đoković vízumát, a világelső teniszezőt valószínűleg kitoloncolhatják az országból és így nem indulhat az Australian Openen – írja a The Guardian cikke nyomán a hvg.hu. Đoković ügyvédei fellebbezést nyújtanak be ugyan, az ügy ismét bíróság elé kerül. A tárgyalás várhatóan szombaton lesz, vasárnapra, egy nappal az Australian Open kezdete előtt pedig eldőlhet, hogy a szerb teniszező pályára léphet vagy el kell hagynia Ausztráliát, írja a szerb sajtó. Amennyiben a bíróság Đoković számára elmarasztaló döntést hoz, a teniszőnek amellett, hogy kitoloncolják, azzal is számolnia kell, hogy három évre megtiltják neki az országba való belépést.

A döntés előzménye lehet, hogy Scott Morrison ausztrál kormányfő csütörtökön arra utalt, hogy a teniszsztár nem maradhat Ausztráliában, ha nem tudja megfelelő módon bizonyítani, hogy van alapja a neki megadott különengedélynek, amely szerint akkor is pályára léphet Melbourne-ben, ha nincs beoltva.

Morrison azt mondta, arra számít, hogy a hatóságok végrehajtják a kormányzati előírásokat, amelyek arról szólnak, hogy csak a koronavírus-fertőzés ellen teljesen beoltottak vagy a megfelelő orvosi felmentéssel rendelkezők léphetnek be az országba.

A BBC szerint a vízum törlésének a következménye lehet, hogy Đoković a következő három évben nem utazhat be az országba.

Đoković korábban oltásszkeptikus kijelentéseket tett, így Ausztráliába érkezése óriási felháborodást váltott ki, mivel felmerült a gyanú, hogy kivételeztek vele. A játékos ügyvédei szombaton olyan iratokat tettek közzé, amelyek szerint november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást. Utóbbit a december 16-i pozitív teszt alapján.

A teniszező szerdán közleményt adott ki, mert nyilvánvalóvá vált, hogy pozitív tesztje ellenére nem vonult karanténba, rendezvényeken vett részt. Ebben azt állította, hogy nem kapta meg idejében az értesítést az eredményről.

De nem csupán emiatt kellett magyarázkodnia, hétfőn ugyanis olyan fotók és videók jelentek meg, amelyek állítólag bizonyítják, hogy az ausztráliai utazását megelőző 14 napban Szerbiában és Spanyolországban is járt, miközben ő nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a melbourne-i útját megelőző két hétben járt-e külföldön. Erre úgy reagált, hogy az utazási nyilatkozatát a csapata töltötte ki a nevében, emiatt csúszott hiba az adminisztrációba, emlékeztet a hvg.hu.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mitől igazán jó vezető egy vezető? Ez az a kérdés, amiről cikkek garmada született ez idáig, és vélhetően a téma kimeríthetetlensége miatt a folytatás a jövőben is borítékolható. De azért megpróbáljuk kicsit leszűkíteni a dilemmát, így aztán a válaszadás is sokkal reálisabb mederbe terelhető. Tehát mitől jó...
2022. MÁJUS 10.
[ 22:38 ]
Április elején első alkalommal szervezett virágpiacot Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete. Annak sikerén felbuzdulva ma második alkalommal is megszervezték a nem csupán virágárusokat felvonultató rendezvényt a Felvonulás téren. A virágárusok mellett palántákat is lehetett vásárolni, de kézműves termékeket,...
2022. MÁJUS 10.
[ 19:35 ]
Húsz dukátot, továbbá hasist találtak a vámosok még szombaton Horgoson, egy személygépkocsi hátsó ülésén, írja az RTS. Az autó Szerbiába tartott, amikor a vámosok a rendőrökkel együttműködve megtalálták a 20 darab Ferenc József arany dukátot, illetve egy kisebb mennyiségű kábítószert. A Mercedes gépkocsit,...
2022. MÁJUS 10.
[ 14:05 ]
Beolvasás folyamatban