Magazin
Őrizetbe vették Novak Đokovićot
Betűméret:             

Melbourne-ben őrizete vették a világelső teniszező Novak Đokovićot - jelentette szombat hajnalban a BBC. Vasárnap tárgyalja az ügyét a bíróság, hétfőn már játszania kellene, de lehet, hogy deportálás vár rá.

Őrizetbe vették Ausztráliában Novak Đokovićot. A szerb világelső sorsáról bírósági tárgyalás fog dönteni, vasárnap derül ki, hogy maradhat-e az országban az oltatlan teniszező. Đoković vízumát már kétszer visszavonták, most pedig akár deportálhatják is, miután az ausztrál kormány közegészségügyi veszélynek minősítette a teniszezőt. A 34 éves sportoló ügyvédei fellebbeznek a szerintük „irracionális” döntés ellen, írja a hvg.hu.

Đoković ügyét vasárnap tárgyalja a bíróság, hétfőn ugyanakkor – pár órával később – már játszania kellene az Australian Openen. Ha pályára léphet, és megnyeri a tornát, ő lesz a legsikeresebb férfi játékos 21 Grand Slam-győzelemmel, megelőzve Roger Federert és Rafael Nadalt.

Ha a fellebbezést visszautasítja a bíróság, Đokovićra deportálás vár, és három évre kitoloncolhatják Ausztráliából.

Scott Morrison ausztrál kormányfő csütörtökön arra utalt, hogy a sportoló nem maradhat Ausztráliában, ha nem tudja megfelelő módon bizonyítani, hogy van alapja a neki megadott különengedélynek, amely szerint akkor is pályára léphet Melbourne-ben, ha nincs beoltva.

Morrison azt mondta, arra számít, hogy a hatóságok végrehajtják a kormányzati előírásokat, amelyek arról szólnak, hogy csak a koronavírus-fertőzés ellen teljesen beoltottak vagy a megfelelő orvosi felmentéssel rendelkezők léphetnek be az országba.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2022. JANUÁR 16. [ 16:01 ]

Vannak országok,ahol a törvény mindenkire vonatkozik,és azt be is tartatják. A megoldás egyszerű és kézenfekvő lett volna: vakcina.


rg
2022. JANUÁR 15. [ 18:06 ]

Enyhe túlzás, sajnálom az alakot. Hogy lehetne egy ember közegészségügyi veszély?


A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban