Magazin
Őrizetbe vették Novak Đokovićot

Melbourne-ben őrizete vették a világelső teniszező Novak Đokovićot - jelentette szombat hajnalban a BBC. Vasárnap tárgyalja az ügyét a bíróság, hétfőn már játszania kellene, de lehet, hogy deportálás vár rá.

Őrizetbe vették Ausztráliában Novak Đokovićot. A szerb világelső sorsáról bírósági tárgyalás fog dönteni, vasárnap derül ki, hogy maradhat-e az országban az oltatlan teniszező. Đoković vízumát már kétszer visszavonták, most pedig akár deportálhatják is, miután az ausztrál kormány közegészségügyi veszélynek minősítette a teniszezőt. A 34 éves sportoló ügyvédei fellebbeznek a szerintük „irracionális” döntés ellen, írja a hvg.hu.

Đoković ügyét vasárnap tárgyalja a bíróság, hétfőn ugyanakkor – pár órával később – már játszania kellene az Australian Openen. Ha pályára léphet, és megnyeri a tornát, ő lesz a legsikeresebb férfi játékos 21 Grand Slam-győzelemmel, megelőzve Roger Federert és Rafael Nadalt.

Ha a fellebbezést visszautasítja a bíróság, Đokovićra deportálás vár, és három évre kitoloncolhatják Ausztráliából.

Scott Morrison ausztrál kormányfő csütörtökön arra utalt, hogy a sportoló nem maradhat Ausztráliában, ha nem tudja megfelelő módon bizonyítani, hogy van alapja a neki megadott különengedélynek, amely szerint akkor is pályára léphet Melbourne-ben, ha nincs beoltva.

Morrison azt mondta, arra számít, hogy a hatóságok végrehajtják a kormányzati előírásokat, amelyek arról szólnak, hogy csak a koronavírus-fertőzés ellen teljesen beoltottak vagy a megfelelő orvosi felmentéssel rendelkezők léphetnek be az országba.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2022. JANUÁR 16. [ 16:01 ]

Vannak országok,ahol a törvény mindenkire vonatkozik,és azt be is tartatják. A megoldás egyszerű és kézenfekvő lett volna: vakcina.


rg
2022. JANUÁR 15. [ 18:06 ]

Enyhe túlzás, sajnálom az alakot. Hogy lehetne egy ember közegészségügyi veszély?


Mitől igazán jó vezető egy vezető? Ez az a kérdés, amiről cikkek garmada született ez idáig, és vélhetően a téma kimeríthetetlensége miatt a folytatás a jövőben is borítékolható. De azért megpróbáljuk kicsit leszűkíteni a dilemmát, így aztán a válaszadás is sokkal reálisabb mederbe terelhető. Tehát mitől jó...
2022. MÁJUS 10.
[ 22:38 ]
Április elején első alkalommal szervezett virágpiacot Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete. Annak sikerén felbuzdulva ma második alkalommal is megszervezték a nem csupán virágárusokat felvonultató rendezvényt a Felvonulás téren. A virágárusok mellett palántákat is lehetett vásárolni, de kézműves termékeket,...
2022. MÁJUS 10.
[ 19:35 ]
Húsz dukátot, továbbá hasist találtak a vámosok még szombaton Horgoson, egy személygépkocsi hátsó ülésén, írja az RTS. Az autó Szerbiába tartott, amikor a vámosok a rendőrökkel együttműködve megtalálták a 20 darab Ferenc József arany dukátot, illetve egy kisebb mennyiségű kábítószert. A Mercedes gépkocsit,...
2022. MÁJUS 10.
[ 14:05 ]
Beolvasás folyamatban