Magazin
Đokovićnak el kell hagynia Ausztráliát

A címvédő és világelső szerb Novak Đoković az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Novak Đoković nem vehet részt az Australian Openen, és el kell hagynia az országot - így döntött vasárnap egyhangúlag az ausztráliai szövetségi bíróság, elutasítva a szerb teniszező fellebbezését beutazásának megtagadása és vízumának törlése ellen. A bírók közölték, hogy az indoklást legkorábban hétfőn fogják nyilvánosságra hozni. Az ítélet ellen egyik fél sem fellebbezhet.

Ez azt jelenti, hogy a 34 éves Đoković nem tudja megvédeni címét az év első Grand Slam-tornáján, Melbourne-ben. Célja az volt, hogy 21. Grand Slam-tornán szerzett címével egyedüli rekorder legyen, megelőzve Roger Federert és Rafael Nadalt.

Az AAP ausztrál hírügynökség beszámolója szerint Đoković melbourne-i ügyvédjének irodájából követte a bíróság ülését. Előtte az éjszakát egy kitoloncolási hotelben töltötte.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Đoković múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, majd egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el. A vízumát hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, majd edzett az Australian Open helyszínén, első kiemeltként kapott ellenfelet a csütörtöki sorsoláson, aztán másnap ismét érvénytelenítették a vízumát.

Ezután újra idegenrendészeti őrizetbe vették Đokovićot. A teniszező nem kapott védőoltást a koronavírus ellen, ezért nagy vihart kavart abban az országban, amely a járvány kezdete óta szigorú szabályokat vezetett be.

Aleksandar Vučić szerb elnök szombaton az ügyet úgy kommentálta: "Ha meg akarták akadályozni, hogy Novak Đoković tizedszer is megnyerje a versenyt Melbourne-ben, miért nem küldték haza azonnal, miért nem mondták meg, hogy nem kaphat ausztrál vízumot?"

Đoković: Rendkívül csalódott vagyok

Novak Đoković a bírósági döntést követően, miszerint azonnal el kell hagynia Ausztráliát, rövid nyilatkozatot tett, amelyben elmondta, „rendkívül csalódott az ítélet miatt”. Hozzátette, mielőtt bővebben nyilatkozna, ad magának egy kis időt a pihenésre és a gyógyulásra.

Leszögezte, tiszteletben tartja a bíróság döntését, s együttműködik az illetékes hatóságokkal.

„Kellemetlen, hogy az elmúlt hetekben én álltam a középpontban, s remélem, most már mindannyian a játékra és a tornára összpontosíthatunk. Minden jót kívánok a játékosoknak, a torna szervezőinek, a személyzetnek, az önkénteseknek és a szurkolóknak. Végezetül pedig szeretném megköszönni az állandó támogatást a családomnak, a barátaimnak, a csapatomnak, a szurkolóknak és minden szerbiai polgártársamnak. Hatalmas erőforrást jelentettetek” – húzta alá Đoković. (Euronews, MTI, RTV)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
mukica
2022. JANUÁR 17. [ 16:08 ]

A Politika, persze. De ennyire beképzelt a világ legjobb teniszezője sem lehet. Nem mindenütt szimpatikus a ko te jebe észjárása.


Képtár Ilona
2022. JANUÁR 16. [ 14:28 ]

Ez igen itt is a Politika játszott közbe


Lazio
2022. JANUÁR 16. [ 14:09 ]

Ausztrál bevándorlási hivatalnok kérdi a letelepedni vágyó személyt. - bűnözői múlt ? - miért, még mindig előnyt jelent ?


Mitől igazán jó vezető egy vezető? Ez az a kérdés, amiről cikkek garmada született ez idáig, és vélhetően a téma kimeríthetetlensége miatt a folytatás a jövőben is borítékolható. De azért megpróbáljuk kicsit leszűkíteni a dilemmát, így aztán a válaszadás is sokkal reálisabb mederbe terelhető. Tehát mitől jó...
2022. MÁJUS 10.
[ 22:38 ]
Április elején első alkalommal szervezett virágpiacot Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete. Annak sikerén felbuzdulva ma második alkalommal is megszervezték a nem csupán virágárusokat felvonultató rendezvényt a Felvonulás téren. A virágárusok mellett palántákat is lehetett vásárolni, de kézműves termékeket,...
2022. MÁJUS 10.
[ 19:35 ]
Húsz dukátot, továbbá hasist találtak a vámosok még szombaton Horgoson, egy személygépkocsi hátsó ülésén, írja az RTS. Az autó Szerbiába tartott, amikor a vámosok a rendőrökkel együttműködve megtalálták a 20 darab Ferenc József arany dukátot, illetve egy kisebb mennyiségű kábítószert. A Mercedes gépkocsit,...
2022. MÁJUS 10.
[ 14:05 ]
Beolvasás folyamatban