Magazin
Indiaikender-ültetvénye volt a határ mentén, vádat emeltek a szerb állampolgárságú férfi ellen

Vádat emeltek egy büntetett előéletű, szerb állampolgárságú férfi ellen, aki szabadulását követően több mint nyolcszáz tőből álló indiaikender-ültetvényt alakított ki határ menti tanyáján - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolják.

A szerb állampolgárságú férfit a bíróság korábban már öt év fegyházbüntetésre ítélte kábítószer birtoklása miatt. A vádirat szerint szabadulását követően a határ közelében tanyát vett, ahol már 2020-ban indiai kendert termesztett, és az előállított kábítószert értékesítette. Az ültetvényt tavaly bővítette, és a növények neveléséhez, szárításához, porciózásához szükséges eszközöket, berendezéseket vásárolt, az épület padlásán pedig szárítóhelységet hozott létre.

Ezután 12 nagyobb parcellát alakított ki, ahova a rendszeres értékesítés érdekében eltérő fejlettségi fokú, összesen 863 tő indiai kendert ültetett. A rendőrség 2021. júniusi akciójában lefoglalt növények száma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

Az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekménnyel vádolt férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni - tudatta a csoportvezető ügyész. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karlovy Vary neve sokak számára ismerős lehet. Prágától nincs túl messze, autóval viszonylag gyorsan megközelíthető és ha eluntad magadat a cseh fővárosban Karlovy Vary egy kiváló következő választás lehet. Nézzük meg miket lehet itt csinálni, van-e esetleg itt valami lencsevégre kapható! Karlovy Vary kétségkívül a...
2022. JÚLIUS 1.
[ 21:04 ]
Mintegy 240 ezer euró értékben foglaltak le márkás órákat a határőrök és a rendőrök július 1-jén Horgosnál, írja az RTV. A női és férfi karórák között régi és új darabok is voltak. A csempészárú egy német rendszámú Audi A6-os személygépkocsi csomagtartójából került elő, amely Szerbiába való belépésre...
2022. JÚLIUS 1.
[ 16:19 ]
Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte – írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön. A...
2022. JÚLIUS 1.
[ 5:56 ]
Beolvasás folyamatban