Magazin
Furcsa fényjelenség tűnt fel Új-Zéland felett

Különös, spirális fényt figyeltek meg az égbolton Új-Zéland felett helyi idő szerint vasárnap este – írja a The Guardian. A Stewart-szigeten csillagnéző túrákat vezető Alasdair Burnst egyik barátja üzenetben értesítette a furcsa látványról, a férfi a szabadban aztán maga is megcsodálta a kék fényspirált.

Burnst szerint a jelenség úgy nézett ki, mint egy hatalmas spirálgalaxis, amely szép lassan sodródik az égen.

„Egészen hátborzongató érzés volt” – tette hozzá. A férfi több képet is készített a látványról, és szomszédait is kihívta.

A spirál a Déli-sziget nagy részéről észlelhető volt. A fotók kapcsán a közösségi oldalakon komoly találgatás kezdődött, természetesen olyanok is akadtak, akik egyből földönkívüliekre kezdtek el gyanakodni.

Richard Easther, az Aucklandi Egyetem fizikusa szerint a jelenséget valójában egy rakéta alakíthatta ki. Amikor a hajtóanyag kikerül az eszközből, a benne lévő víz és szén-dioxid olyan felhőket hozhat létre, melyeket megvilágíthat a napfény. Easther szerint az érintett rakétát a SpaceX bocsáthatta fel.

Nem ez az első alkalom, amikor hasonló spirált dokumentáltak. Tavaly júniusban is megörökítettek egy ilyen jelenséget a Csendes-óceán felett.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harminc évre ítélték Robert Kellyt - illusztráció
2022. JÚNIUS 29.
[ 22:32 ]
Hűtőszekrényt nem volt mindig ilyen nehéz vásárolni, mint napjainkban. Hiszen szinte csak egy-két változat volt a piacon, nem úgy, mint napjainkban, amikor is óriási választékkal találjuk magunkat szembe. Manapság, ezeknek a háztartási eszközöknek nem csak a formája, a színe és a stílusa különbözik, hiszen az...
2022. JÚNIUS 28.
[ 12:17 ]
Az ízlésének (és a háztartási dekorációnak) megfelelő franciaágyak és ágykeretek megtalálása bonyolult feladat lehet. Egyensúlyba kell hoznia a saját szempontjait, illetve hogy az ágytól milyen funkcionalitást kíván (alatti tároló, lécek, matrac és fejtámla), és természetesen az ár is igen fontos szempont. Manapság...
2022. JÚNIUS 28.
[ 12:15 ]
A kánikulában a folyadékpótlásnál a sóbevitelre is fontos figyelni, olyan vizet érdemes fogyasztani, amelynek nátriumtartalma legalább 50 milligramm literenként - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szaktanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán. Páldy Anna hozzátette: ha kevés a vízben a nátrium,...
2022. JÚNIUS 28.
[ 10:01 ]
Beolvasás folyamatban