Magazin
Két férfit sebesített meg a medve Háromszéken
Betűméret:             

Két férfira támadt rá a medve az Ozsdola községhez tartozó Hilib faluhoz közeli esztenán kedden este. Az áldozatok nem voltak életveszélyben, a végtagjaikat sebesítette meg a vad, a kézdivásárhelyi kórházban látták el a sérüléseiket, írja a szekelyhon.ro.

A hatóságok beszámolója szerint a juhászkutyák elszaladtak egy medvét üldözve, amikor a védtelenül maradt nyájra rátámadt egy másik medve. A juhász próbálta védeni a juhokat, a nagyvad akkor sebesítette meg. A nyáj tulajdonosa a munkatársa segítségére sietett, próbálta elkergetni a vadat, közben a medve őt is megsebesítette.

A támadás kedden este nyolc óra körül, a Hilib falutól mintegy 5 kilométerre levő esztenán történt. A 46, illetve 49 éves áldozatokat mentővel szállították a kézdivásárhelyi kórházba.

Pénzes Ágoston, Ozsdola polgármestere az eset kapcsán elmondta: összeállítják a dokumentációt, keresik a megoldást a támadások megelőzésére.

Idén egyébként már kilőtték a faluban legtöbb gondot okozó medvét. Ozsdolán ebben az évben két esetben jelentették, hogy a medve betört a gazdaságokba, ám valójában ennél több esetben okozott kárt a vad. Tavaly negyven hivatalos bejelentést iktattak.

Patakfalva: Ismét lecsapott a medve: Egy 19 éves férfit sebesített meg

Májusban támadt először emberre a Patakfalva környékén kóborló medve, akkor egy pásztort sebesített meg a karján és a fején. A vadászok szerint minél hamarabb ki kellene lőni a veszélyes vadat, azonban a bürokrácia megakasztotta a folyamatot. A medve nem várt a papírokra, és nemrég ismét lecsapott.

Ezúttal egy fiatal férfire támadt rá a medve Patakfalva környékén, kedd délután. Az állat a fején, a mellkasán és a karján is megsebesítette a 19 éves erdélyi férfit, akit autóval szállítottak be a faluba. A sérültet a mentőszolgálat munkatársai a székelyudvarhelyi kórházba vitték, ahol a sürgősségi osztályon megkapta a szükséges ellátást.

A Székelyhon megkereste a Hargita Megyei Mentőszolgálatot, akiktől megtudták, hogy az áldozat mindvégig eszméleténél volt. A férfit a medve a fején, a mellkasán és a bal karján harapta és karmolta össze.

A veszélyes medve likvidálása nem könnyű feladat, ugyanis a vadászoknak meg kell bizonyosodniuk arról, hogy valóban az emberekre támadó, és nem egy ártatlan állat életét ontják ki.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
mukica
2022. AUGUSZTUS 4. [ 17:35 ]

Már azt kell higgyem, hogy a Táncos Barna is csupán egy mackó álneve.


Jön az év utolsó szuperholdja - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 8.
[ 14:40 ]
Kunfunadhoo szigetén nem szabad cipőt viselni, sem pedig újságot olvasni. Rendhagyó állást kínál egy kalandvágyó és könyvszerető embernek a Maldív-szigetcsoport egyik, Kunfunadhoo nevű része: könyvet kell árulni. A Guardian szerint a sziget egy mezítlábas dolgozót keres, mert a területen – a természetvédelmi...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:50 ]
Autópályán hajtott végre kényszerleszállást az észak-szlovéniai Brezje közelében egy kisrepülőgép pénteken - számolt be róla helyi sajtó. A gépen ketten utaztak, egyikük sem sérült meg - tették hozzá. Az N1 szlovén kereskedelmi csatorna információi szerint a pilóta hajtóműhibát észlelt, és úgy döntött,...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:37 ]
Spanyolország tíz különböző tartományában elkövetett, rejtélyes tűszúrásos támadásokat vizsgálnak a hatóságok - mondta Fernando Grande-Marlaska belügyminiszter pénteken Madridban. A tárcavezető tájékoztatása szerint eddig több mint hatvan áldozat tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. A hatóságok...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 16:15 ]
Beolvasás folyamatban