Magazin
Összesen három és fél év börtönre ítélték az orvosokat a gondatlan gyógykezelés miatt
Betűméret:             

Darko Civkaroski fül-orr-gégészt két év, Slaviša Kanački aneszteziológust másfél év börtönbüntetésre ítélték az ötéves D. M. gondatlan gyógykezelése miatt. Az ötéves kislány meghalt a vranjei kórház gyermekosztályán.

Ezzel megerősítették a vranjei bíróság elsőfokú ítéletét, de a szabadságvesztés időtartamát megváltoztatták, mert Civkaroskit nem jogerősen ítélték három évre, Kanačkit pedig két év börtönbüntetésre, közölte a vranjei média.

A per ebben az ügyben tíz évig tartott.

A niši fellebbviteli bíróság jogilag kötelező erejű ítélete megváltoztatta az orvosi hivatás gyakorlásának tilalmára vonatkozó intézkedés hosszát. Öt év helyett – az elsőfokú ítélet szerint – három évig nem gyakorolhatják hivatásukat, azzal, hogy a börtönben töltött idő ebbe nem számít bele.

Az eljárásban részt vevő feleknek jogukban állt fellebbezni a niši fellebbviteli bíróságnál a vranjei alapfokú bíróság elsőfokú ítélete ellen, és éltek is ezzel a lehetőséggel. Az ítélet most jogerős, fellebbezésnek nincs helye, írja a Beta.

Az orvosokat a Vranje melletti Ćukovac faluból származó, ötéves D. M. ügyében ítélték el, aki 2011. január 8-án hunyt el a vranjei kórház gyermekosztályán.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
mukica
2022. AUGUSZTUS 4. [ 17:31 ]

Ez is csoda, hogy orvosok ellen közönséges halandó pert nyer!


Jön az év utolsó szuperholdja - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 8.
[ 14:40 ]
Kunfunadhoo szigetén nem szabad cipőt viselni, sem pedig újságot olvasni. Rendhagyó állást kínál egy kalandvágyó és könyvszerető embernek a Maldív-szigetcsoport egyik, Kunfunadhoo nevű része: könyvet kell árulni. A Guardian szerint a sziget egy mezítlábas dolgozót keres, mert a területen – a természetvédelmi...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:50 ]
Autópályán hajtott végre kényszerleszállást az észak-szlovéniai Brezje közelében egy kisrepülőgép pénteken - számolt be róla helyi sajtó. A gépen ketten utaztak, egyikük sem sérült meg - tették hozzá. Az N1 szlovén kereskedelmi csatorna információi szerint a pilóta hajtóműhibát észlelt, és úgy döntött,...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:37 ]
Spanyolország tíz különböző tartományában elkövetett, rejtélyes tűszúrásos támadásokat vizsgálnak a hatóságok - mondta Fernando Grande-Marlaska belügyminiszter pénteken Madridban. A tárcavezető tájékoztatása szerint eddig több mint hatvan áldozat tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. A hatóságok...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 16:15 ]
Beolvasás folyamatban