Magazin
Hogyan védekezett a temerini részeg gázoló a bíróságon
„Nekem ez nagyon nehéz, nem érzem magam felelősnek”
Betűméret:             

Ma mondott védőbeszédet az újvidéki felső bíróságon az a 30 éves temerini férfi, akit az újvidéki Belgrád rakparton történt balesettel vádolnak, amelyben Milica Milićević életét vesztette, barátja pedig súlyosan megsérült. (Védekezését tanulságként és az állapotok illusztrálásaként ismertetjük)

A Dnevnik közlése szerint a megvádolt fiatalember azt mondta, nagyon sajnál mindent, ami történt, hogy „nagyon nehéz” neki, de nem érzi magát felelősnek a balesetért, amelyben a 28 éves Milica életét vesztette.

Mint elmondta, akkor este, 2021. augusztus 7-én a barátai nála és feleségénél vacsoráztak, és eszébe sem jutott elmenni otthonról, de mégis megtette, miután azt egy barátja kérte tőle, akinek a Munkás utca és a rakpart sarkán van bárja. Ott tartózkodott a baleset előtt.

A vádlott elmondása szerint aznap este először otthon ivott meg egy kis sört a vacsora mellé, a bárban pedig a barátjával két dupla whiskyt azzal, hogy a másodikat nem itta meg teljesen.

Kiemelte, hogy nem szokott ittasan vezetni, és hazafelé menet azért döntött úgy, hogy mégis volán mögé ül, mert nem volt részeg, a lakása pedig mindössze két kilométerre volt a bártól.

Mint mondta, a rakparton haladt a Žeželj-híd felé. Egy személygépjármű haladt előtte, ami jóval távolabb volt, és amikor a Tiszti otthonhoz ért, a Miloš Bajić utca előtt meglátott egy szembejövő taxit.

„Amikor elhaladtam a Miloš Bajić utca mellett, valahol a bal oldalamon lévő buszmegálló és a taxi mellett, megláttam egy motorkerékpárt, és rajta két embert. Az felborult. Minden nagyon gyorsan történt.

Azt hiszem, a motor sofőrje az én oldalamra nézett és levettem a lábamat a gázról. Azt hittem meg fog állni, de nem állt meg. Elkezdtem fékezni. Elütöttem a kocsi elejével. Utána betört a szélvédőm. Megálltam. Sokkot kaptam. Nem tudtam, mit tegyek. A gyerekeimre gondoltam. Elmentem a helyszínről, hogy lássam a gyerekeimet, és nem gondoltam, hogy sérülést okoztam valaki más gyerekének, és segítségnyújtás nélkül ott hagytam a helyszínen. És ez életem végéig kísérteni fog”, közölte védekezésképpen a temerini.

Elmondása szerint a helyszínről távozva a lakásába ment, majd felhívta az édesapját, aki úton volt, és aki azt tanácsolta neki, hogy menjen a rendőrségre.

„Néhány pillanat múlva felhívott, és azt mondta, hogy hívták a temerini rendőrök, és egyik barátja eljön értem, hogy elvigyen a temerini otthonába, és ő is jönni fog”, mesélte a férfi, majd hozzátette, hogy amikor megérkeztek az apja temerini házába, egy pillanatban egyedül maradt a szobában mert az apja barátja kiment a kocsihoz a telefonjáért.

„Volt egy üveg pálinka az asztalon, elvettem és ittam belőle két-három kortyot, majd egy két deciliteres pohárnak több mint a felét megtöltöttem, és az egészet megittam”, mondta és megjegyezte, hogy ismét töltött pálinkát a pohárba.

Aztán megjelent a már említett barát, elvette tőle a poharat és megkérdezte tőle, hogy észnél van-e.

Aztán megjelent az édesapja is, akivel közösen elmentek a temerini rendőrségre, onnan az újvidéki rendőrségre vitték, ahol elvégezték az alkoholtesztet, majd őrizetbe vették. A temerini férfi a védőbeszéde végén ismét elmondta, hogy nagyon sajnálja.

A következő főtárgyalás február 8-án esedékes, amikor meghallgatják Zoran Janković áldozatot, a halálos sérülést szenvedett lány barátját, valamint a tanúkat.

A baleset a 2021. augusztus 7-e és 8-a közötti éjszaka történt, amikor Range Rover típusú autójával belerohant az újvidéki Milica Milićevićbe és barátjába, Zoranba, akik egy robogón ültek.

A Dnevnik szerint a fiatal pár a saját sávjában haladt a Žeželj-híd irányába, amikor elütötte őket a dzsip.

A 30 éves férfi szabadlábon védekezhet, mert kifizették a valamivel több mint 126 ezer eurós óvadékot. Ekkora összegben terhelték jelzáloggal az édesapja tulajdonában lévő ingatlant, ami garantálja, hogy a vádlott a büntetőeljárás végéig nem szökik meg, és a bírósághoz benyújtott lakcímen fog tartózkodni.

Emellett az eljárás jogerős befejezéséig elkobozták útlevelét és vezetői engedélyét is, valamint kötelezték, hogy minden hónapban meghatározott időpontban jelentkezzen a bíróságon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2023. JANUÁR 25. [ 10:12 ]

Lesz ez a mese még kerekebb is. Nehogy a végén a szegény áldozat legyen a vétkes a balesetben.


mukica
2023. JANUÁR 24. [ 19:22 ]

Oj rakije, rako, Ja te volim jako, a ti mene rako u jendek polako!


XY
2023. JANUÁR 24. [ 17:18 ]

Ha valakinek a valakije,vagy egy meghatározott párt tagja,a biróság méltányolni is fogja a fennt leirtakat,és akasztás helyett megússza enyhe fenyitéssel...


Balassy Ildikó
2023. JANUÁR 24. [ 15:21 ]

Vajon hogyan reagáltak erre a védőbeszédre a halálra gázolt lány szülei? És mennyit hisznek el belőle a bírók?


A megbízási szerződés rendkívül hasznos eszköz lehet, ha munkával vagy szolgáltatás nyújtásával szeretnénk megbízni egy személyt vagy céget. Azonban egy ilyen dokumentum készítésénél bizonyos buktatók is felmerülhetnek, amelyek elkerülésére kiemelt figyelmet kell fordítani. Következő cikkünkben összeszedtük...
2023. DECEMBER 6.
[ 16:09 ]
Egy nagyon népszerű funkció megszüntetéséről döntött Mark Zuckerberg cége a Meta. Bizonyára közülünk is sokan használták a Facebook és az Instagram-fiókok közötti csevegési funkciót, idén decemberben azonban végleg megszűnik ez a lehetőség. Mark Zuckerberg vállalata még 2020-ban vezette be a most megszűnő...
2023. DECEMBER 6.
[ 14:50 ]
Elfogták Ljupcso Palevszki Palcsót, akit a 14 éves szkopjei Vanya Gyorgyevszka elrablásával és meggyilkolásával, valamint Pancse Zsezsevszki meggyilkolásával gyanúsítanak, írja a Skopje1 portál. A férfit egy törökországi repülőtéren vették őrizetbe, miután nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, közölte az A1on...
2023. DECEMBER 6.
[ 10:20 ]
Beolvasás folyamatban