Magazin
Hogyan védekezett a temerini részeg gázoló a bíróságon
„Nekem ez nagyon nehéz, nem érzem magam felelősnek”
Betűméret:             

Ma mondott védőbeszédet az újvidéki felső bíróságon az a 30 éves temerini férfi, akit az újvidéki Belgrád rakparton történt balesettel vádolnak, amelyben Milica Milićević életét vesztette, barátja pedig súlyosan megsérült. (Védekezését tanulságként és az állapotok illusztrálásaként ismertetjük)

A Dnevnik közlése szerint a megvádolt fiatalember azt mondta, nagyon sajnál mindent, ami történt, hogy „nagyon nehéz” neki, de nem érzi magát felelősnek a balesetért, amelyben a 28 éves Milica életét vesztette.

Mint elmondta, akkor este, 2021. augusztus 7-én a barátai nála és feleségénél vacsoráztak, és eszébe sem jutott elmenni otthonról, de mégis megtette, miután azt egy barátja kérte tőle, akinek a Munkás utca és a rakpart sarkán van bárja. Ott tartózkodott a baleset előtt.

A vádlott elmondása szerint aznap este először otthon ivott meg egy kis sört a vacsora mellé, a bárban pedig a barátjával két dupla whiskyt azzal, hogy a másodikat nem itta meg teljesen.

Kiemelte, hogy nem szokott ittasan vezetni, és hazafelé menet azért döntött úgy, hogy mégis volán mögé ül, mert nem volt részeg, a lakása pedig mindössze két kilométerre volt a bártól.

Mint mondta, a rakparton haladt a Žeželj-híd felé. Egy személygépjármű haladt előtte, ami jóval távolabb volt, és amikor a Tiszti otthonhoz ért, a Miloš Bajić utca előtt meglátott egy szembejövő taxit.

„Amikor elhaladtam a Miloš Bajić utca mellett, valahol a bal oldalamon lévő buszmegálló és a taxi mellett, megláttam egy motorkerékpárt, és rajta két embert. Az felborult. Minden nagyon gyorsan történt.

Azt hiszem, a motor sofőrje az én oldalamra nézett és levettem a lábamat a gázról. Azt hittem meg fog állni, de nem állt meg. Elkezdtem fékezni. Elütöttem a kocsi elejével. Utána betört a szélvédőm. Megálltam. Sokkot kaptam. Nem tudtam, mit tegyek. A gyerekeimre gondoltam. Elmentem a helyszínről, hogy lássam a gyerekeimet, és nem gondoltam, hogy sérülést okoztam valaki más gyerekének, és segítségnyújtás nélkül ott hagytam a helyszínen. És ez életem végéig kísérteni fog”, közölte védekezésképpen a temerini.

Elmondása szerint a helyszínről távozva a lakásába ment, majd felhívta az édesapját, aki úton volt, és aki azt tanácsolta neki, hogy menjen a rendőrségre.

„Néhány pillanat múlva felhívott, és azt mondta, hogy hívták a temerini rendőrök, és egyik barátja eljön értem, hogy elvigyen a temerini otthonába, és ő is jönni fog”, mesélte a férfi, majd hozzátette, hogy amikor megérkeztek az apja temerini házába, egy pillanatban egyedül maradt a szobában mert az apja barátja kiment a kocsihoz a telefonjáért.

„Volt egy üveg pálinka az asztalon, elvettem és ittam belőle két-három kortyot, majd egy két deciliteres pohárnak több mint a felét megtöltöttem, és az egészet megittam”, mondta és megjegyezte, hogy ismét töltött pálinkát a pohárba.

Aztán megjelent a már említett barát, elvette tőle a poharat és megkérdezte tőle, hogy észnél van-e.

Aztán megjelent az édesapja is, akivel közösen elmentek a temerini rendőrségre, onnan az újvidéki rendőrségre vitték, ahol elvégezték az alkoholtesztet, majd őrizetbe vették. A temerini férfi a védőbeszéde végén ismét elmondta, hogy nagyon sajnálja.

A következő főtárgyalás február 8-án esedékes, amikor meghallgatják Zoran Janković áldozatot, a halálos sérülést szenvedett lány barátját, valamint a tanúkat.

A baleset a 2021. augusztus 7-e és 8-a közötti éjszaka történt, amikor Range Rover típusú autójával belerohant az újvidéki Milica Milićevićbe és barátjába, Zoranba, akik egy robogón ültek.

A Dnevnik szerint a fiatal pár a saját sávjában haladt a Žeželj-híd irányába, amikor elütötte őket a dzsip.

A 30 éves férfi szabadlábon védekezhet, mert kifizették a valamivel több mint 126 ezer eurós óvadékot. Ekkora összegben terhelték jelzáloggal az édesapja tulajdonában lévő ingatlant, ami garantálja, hogy a vádlott a büntetőeljárás végéig nem szökik meg, és a bírósághoz benyújtott lakcímen fog tartózkodni.

Emellett az eljárás jogerős befejezéséig elkobozták útlevelét és vezetői engedélyét is, valamint kötelezték, hogy minden hónapban meghatározott időpontban jelentkezzen a bíróságon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2023. JANUÁR 25. [ 10:12 ]

Lesz ez a mese még kerekebb is. Nehogy a végén a szegény áldozat legyen a vétkes a balesetben.


mukica
2023. JANUÁR 24. [ 19:22 ]

Oj rakije, rako, Ja te volim jako, a ti mene rako u jendek polako!


XY
2023. JANUÁR 24. [ 17:18 ]

Ha valakinek a valakije,vagy egy meghatározott párt tagja,a biróság méltányolni is fogja a fennt leirtakat,és akasztás helyett megússza enyhe fenyitéssel...


Balassy Ildikó
2023. JANUÁR 24. [ 15:21 ]

Vajon hogyan reagáltak erre a védőbeszédre a halálra gázolt lány szülei? És mennyit hisznek el belőle a bírók?


A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban