Magazin
Megnyílt a 37. Mesterségek ünnepe a budai Várban
Betűméret:             

A Mesterségek ünnepe mára viszonyítási ponttá vált, melyhez sokan igazítják nyári programjaikat - mondta el a 37. alkalommal megkezdődött rendezvénysorozat pénteki megnyitóján a budai Várban a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára.

Závogyán Magdolna emlékeztetett arra, hogy a Mesterségek ünnepe a kezdetektől államalapító Szent István király ünnepéhez kapcsolódik.

"Augusztus 20-án még csodálatosabb magyarnak lenni: lendületet, megerősítést jelent ez a hétvége az új kenyérrel, vidám, reményteli jövőt álmodó forgatagával" - fogalmazott.

Böröcz László, Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy a Mesterségek ünnepe a magyar kultúra, hagyományok és szülőföld szeretetének ünnepe is.

A rendezvény idei díszvendége Csehország, kiemelt témája pedig a népi parasztkonyha kellékei. Az érdeklődők mintegy ezer magyar és külföldi kézműves portékáit tekinthetik meg, és csaknem száz látványműhelyben ki is próbálhatják a mesterségeket a budai Várban péntektől vasárnapig. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A nyaralási idény kezdetével, megkezdődött a Bar–Bijelo Polje–Újvidék, illetve az Újvidék–Bijelo Polje–Bar szakaszra a jegyek foglalása és vásárlása, tájékoztatott a montenegrói vasúttársaság (ŽPCG). Az első vonat Újvidékről június 14-én indul, az utolsó szeptember 15-én, míg Barból az első szerelvény...
2024. JÚNIUS 8.
[ 9:35 ]
Szerbiában ma akár a 33 fokot is elérheti a legmagasabb nappali hőmérséklet, a hétvégén már az éjszakák is trópusiak lesznek, az éjszakai órákban sem megy a hőmérő higanyszála 20 fok alá. Vasárnap rekkenő hőség várható, akár 36 fok is lehet és ez kitart hétfőn is, írja közleményében a Köztársasági...
2024. JÚNIUS 7.
[ 10:30 ]
A szerbiai közegészségügyi intézet figyelmeztetést adott ki az elkövetkező napokban várható hőhullám miatt: június 9-én, 11-én és 13-án Szerbia-szerte a hőmérséklet eléri a "veszélyes" kategóriát. A meteorológusok szerint komoly hőség várható, a hőmérséklet 35 fok körül alakul majd. Az orvosok arra...
2024. JÚNIUS 6.
[ 17:03 ]
Beolvasás folyamatban