Magazin
Több mint két évtizedet kell börtönben töltenie a Trump ellen merényletet tervező kanadai nőnek
Betűméret:             

A bíróság 22 év börtönre ítélte azt a kanadai-francia kettős állampolgárt, aki levélben mérget küldött Donald Trumpnak, és az amerikai elnök meggyilkolását tervezte 2020-ban.

Pascale Cecile Veronique Ferrier-re még csütörtökön mondta ki az ítéletet a Washingtonban ülésező bíróság - olvasható az ítéletről szóló bírósági közleményben.

Az 56 éves nő a büntetőeljárás során, még januárban, bűnösnek mondta magát a biológiai fegyverek tilalmának megsértése miatt.

Pascale Ferrier 2020 szeptemberében levélben küldött halálos ricint a hivatalban lévő elnöknek, Donald Trumpnak, és a csatolt írásban halállal fenyegette meg.

Nem sokkal később az Egyesült Államok és Kanada határán tartóztatták le, amikor autójával be akart lépni az Egyesült Államokba, és járművében töltött fegyvert, valamint nagy mennyiségű lőszert találtak.

A postai küldeményt már a Fehér Házba érkezése előtt lefoglalták a hatóságok.

Ferrier az amerikai elnökön kívül hasonló módon küldött ricint a texasi bűnüldöző hatóság tisztviselőinek, akik szerinte felelősek voltak azért, hogy 2019-ben törvénysértés miatt előállították.

A nyomozás megállapította, hogy a nő házilag készítette a mérget.

Az ítélet szerint 22 éves börtönbüntetésének letöltése után Pascale Cecile Veronique Ferrier-t véglegesen kitiltják az Egyesült Államokból, és a nő élete végéig hatósági megfigyelés alatt áll majd. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Csőregefesztivál volt Muzslyán - illusztráció
2023. NOVEMBER 25.
[ 0:06 ]
A 163 vizsgált ország közül az első tíz helyen a következők vannak: Izland, Dánia, Írország, Új-Zéland, Ausztria, Szingapúr, Portugália, Szlovénia, Japán és Svájc - ez derült ki a Globális Békeindexnek nevezett, az Institute of Economics and Peace által készített tanulmányból, amelyet a Daily Mail közölt. A 18....
2023. NOVEMBER 24.
[ 12:13 ]
Egyre több bevándorló érkezik az osztrák fővárosba, ahol a különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek együttélése óhatatlanul feszültséggel jár. Napjainkban erre a legjobb példa, hogy rendszeresek az Izrael-ellenes tüntetések, nő az antiszemita támadások száma. A bevándorlásnak, és a bevándorlók körében...
2023. NOVEMBER 23.
[ 8:41 ]
Az időjárás következtében jelentős mértékben nehézkessé vált a közlekedés Horvátországban. A szél és a havazás miatt egyes útszakaszok járhatatlanná váltak – tudósít az N1 hírtelevízió helyi oldala. Az erős széllel kísért vihar Kamenjak közelében egy kamiont is felborított. A közösségi oldalakra...
2023. NOVEMBER 22.
[ 19:07 ]
Beolvasás folyamatban