Magazin
XL bully kutyák öltek meg egy nőt Angliában
Betűméret:             

Pénteki rendőrségi tájékoztatás szerint XL bully kutyák öltek meg egy nőt Angliában.

Az eset múlt szombaton történt a kelet-angliai Jaywick tengerparti községben. A területileg illetékes Essex megyei rendőrség pénteken közölte: az időközben elvégzett szakértői vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy a 68 esztendős Esther Martinra támadó két kutya az amerikai bully Angliában és Walesben nemrégiben betiltott XL változata volt.

Az áldozat éppen az unokáinál járt látogatóban, amikor a két kutya megtámadta és halálra marta.

A kivonuló rendőrök mindkét kutyát agyonlőtték, a 39 éves tulajdonost, Ashley Warrent - Esther Martin két éve elhunyt lányának egykori élettársát - őrizetbe vették.

A brit kormány épp nemrégiben hozott radikális, gyakorlatilag tilalommal felérő korlátozó intézkedéseket ennek a kutyafajtának a tartására.

Az intézkedések alapján Angliában és Walesben az év eleje óta tilos eladni, a szabadban elhagyni, tenyészteni vagy ajándékba adni, illetve póráz és szájkosár nélkül sétáltatni amerikai XL bully kutyákat, február 1. óta pedig bűncselekménynek minősül az ilyen kutyák tartása is, ha a tulajdonos addig nem kért felmentést a tilalom alól.

Azokat a példányokat, amelyek január 31-ig nem töltötték be első életévüket, december 31-ig ivartalanítani kell, az idősebb kutyákat június 30-ig kell alávetni ennek az eljárásnak.

Az ügyben illetékes brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékfejlesztési minisztérium adatai szerint

2021 óta országszerte 23-an haltak meg kutyák emberek elleni támadásaiban, és a halálos végű kutyatámadásokban "aránytalanul nagy része" volt az XL bully fajtacsoporthoz tartozó kutyáknak.

Tavaly szeptemberben és októberben két férfi, tavalyelőtt egy tízéves fiú és egy hétéves lány halt meg Angliában, miután amerikai XL bully kutyák támadtak rájuk. Más hasonló kutyatámadásokban többen - köztük gyerekek - súlyosan megsérültek.

Szakértők szerint a zömök, igen erőteljes testfelépítésű kutyafajtát az Egyesült Államokban tenyésztették ki az 1980-as években, alapvetően az amerikai pitbull terrier és az amerikai Staffordshire terrier keresztezésével.

A felnőtt példányok testsúlya meghaladhatja a 60 kilogrammot, írja az MTI.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A nyaralási idény kezdetével, megkezdődött a Bar–Bijelo Polje–Újvidék, illetve az Újvidék–Bijelo Polje–Bar szakaszra a jegyek foglalása és vásárlása, tájékoztatott a montenegrói vasúttársaság (ŽPCG). Az első vonat Újvidékről június 14-én indul, az utolsó szeptember 15-én, míg Barból az első szerelvény...
2024. JÚNIUS 8.
[ 9:35 ]
Szerbiában ma akár a 33 fokot is elérheti a legmagasabb nappali hőmérséklet, a hétvégén már az éjszakák is trópusiak lesznek, az éjszakai órákban sem megy a hőmérő higanyszála 20 fok alá. Vasárnap rekkenő hőség várható, akár 36 fok is lehet és ez kitart hétfőn is, írja közleményében a Köztársasági...
2024. JÚNIUS 7.
[ 10:30 ]
A szerbiai közegészségügyi intézet figyelmeztetést adott ki az elkövetkező napokban várható hőhullám miatt: június 9-én, 11-én és 13-án Szerbia-szerte a hőmérséklet eléri a "veszélyes" kategóriát. A meteorológusok szerint komoly hőség várható, a hőmérséklet 35 fok körül alakul majd. Az orvosok arra...
2024. JÚNIUS 6.
[ 17:03 ]
Beolvasás folyamatban