Magazin
A találkozás öröme

Pénteken kezdődött és ma zárult a II. Interregionális és a XIII. délvidéki Háló találkozó, amelynek a programjai a nagybecskereki középiskolások diákotthonában és a székesegyházban zajlottak. A részvevők a Partiumból, Magyarországról és Vajdaságból érkeztek, mintegy 120-an.

A találkozó mottójául Ferenc pápa szavait választották, amely szerint A keresztény ember öröme akkor lesz teljessé, amikor hitét és örömét megosztja másokkal. Ennek vetületében a központi témája az összejövetelnek a találkozás öröme volt.

Pénteken este a székesegyházban emlékeztek a vértanúhalált halt újvidéki ferences atyákra, részletet néztek meg a Békesség és minden jót című filmből, amelyhez bevezetőt mondott dr. Varga Kapisztrán OFM atya, aki szombaton A találkozás öröme címmel tartott előadást. Kiscsoportos beszélgetéseket is tartottak erre a témára, és néhány kérdéskört megvitattak a jelenlevők.

Szombaton még néhány műhelymunkára is sor került, így az életre tanító népmesékről Szeibert András, a Háló egyik alapítója értekezett, utána volt Szórványfórum, amelyet Bajkó Károly, az Erdélyi Hagyományok Egyesület vezetője tartott. Volt egy rendhagyó könyvbemutató, 17 szótagban a mindenség címmel Klemm József, publicista verseskötetével ismerkedtek a hálósok, közreműködött Léphaft Pál kariturista és Heinermann Péter könyvtáros.

Tegnap este a délvidéki Háló múltjára tekintettek vissza, ugyanis az idén 18 éves ez a közösség. Az ünnepi műsorban néhány mesemondó és népdalénekes is fellépett, majd táncházzal zárult az este.

A mai nap az összegzés jegyében zajlott, délelőtt a nagybecskereki székesegyházban közösen püspöki szentmisén vettek részt, ahol az Emmanuel kamarakórus teljesítette a zenei szolgálatot. A találkozó záró gondolatait Schön György, vezetőségi tag tolmácsolta.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karanténba került az egész násznép egy tolnai lagzi után. A vőlegény testvére Ausztriából jött haza, nála lett pozitív a koronavírus tesztvizsgálat. Őt korábban már ellenőrizték, de valószínű még nem tudta az eredményt, ezért jöhetett haza, írja az atv.hu. Egy tolnai szállodában tartották a múlt szombaton a...
2020. JÚLIUS 4.
[ 16:35 ]
Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott - közölte Hajdú Miklós, a város alpolgármestere az MTI-vel. Az ország több településén is vállalták,...
2020. JÚLIUS 4.
[ 12:08 ]
Az osztrák rendőrség alig két évvel ezelőtt felállított lovas egységét felszámolták, a lovakat Szerbia vette meg. A kilenc ló felszereléssel együtt tegnap érkezett meg a belügyminisztérium lovas egységéhez. Az osztrák lovas projektet tavaly novemberben állították le, a 12 lóból kilencet eladásra kínáltak fel. A...
2020. JÚLIUS 3.
[ 11:33 ]
Beolvasás folyamatban