Magazin
A találkozás öröme

Pénteken kezdődött és ma zárult a II. Interregionális és a XIII. délvidéki Háló találkozó, amelynek a programjai a nagybecskereki középiskolások diákotthonában és a székesegyházban zajlottak. A részvevők a Partiumból, Magyarországról és Vajdaságból érkeztek, mintegy 120-an.

A találkozó mottójául Ferenc pápa szavait választották, amely szerint A keresztény ember öröme akkor lesz teljessé, amikor hitét és örömét megosztja másokkal. Ennek vetületében a központi témája az összejövetelnek a találkozás öröme volt.

Pénteken este a székesegyházban emlékeztek a vértanúhalált halt újvidéki ferences atyákra, részletet néztek meg a Békesség és minden jót című filmből, amelyhez bevezetőt mondott dr. Varga Kapisztrán OFM atya, aki szombaton A találkozás öröme címmel tartott előadást. Kiscsoportos beszélgetéseket is tartottak erre a témára, és néhány kérdéskört megvitattak a jelenlevők.

Szombaton még néhány műhelymunkára is sor került, így az életre tanító népmesékről Szeibert András, a Háló egyik alapítója értekezett, utána volt Szórványfórum, amelyet Bajkó Károly, az Erdélyi Hagyományok Egyesület vezetője tartott. Volt egy rendhagyó könyvbemutató, 17 szótagban a mindenség címmel Klemm József, publicista verseskötetével ismerkedtek a hálósok, közreműködött Léphaft Pál kariturista és Heinermann Péter könyvtáros.

Tegnap este a délvidéki Háló múltjára tekintettek vissza, ugyanis az idén 18 éves ez a közösség. Az ünnepi műsorban néhány mesemondó és népdalénekes is fellépett, majd táncházzal zárult az este.

A mai nap az összegzés jegyében zajlott, délelőtt a nagybecskereki székesegyházban közösen püspöki szentmisén vettek részt, ahol az Emmanuel kamarakórus teljesítette a zenei szolgálatot. A találkozó záró gondolatait Schön György, vezetőségi tag tolmácsolta.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A meteorológiai mérések kezdete óta a legmelegebb napot jegyezték fel szerdán Izraelben: a Holt-tenger melletti Szdom-hegynél (a bibliai Szodoma) 50 Celsius-fokot mértek helyi médiajelentések szerint. A tengerpart vidékén is 40 fok fölött volt a legtöbb helyen a hőmérséklet, ami szokatlan, mert ott a tenger hatására hűsebb...
2019. JÚLIUS 19.
[ 6:45 ]
A sportról szól minden két hétig Magyarkanizsán, ugyanis második alkalommal szerveztek nyári sportiskolát a gyerekeknek. A két hét alatt három helyszínen folynak a foglalkozások, Magyarkanizsa és Horgos mellett a jövő héttől Kispiacon is várják a sportolni vágyó gyerekeket. Pedagógusok és leendő pedagógusok ismertetnek...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:39 ]
Nem tévedett a szolgálati kutya: szerdán mindkét horgosi határátkelőn rejtett cigarettát jelzett az állat, a vámosok így több mint 2000 doboz cigarettát foglaltak le, közölte a Vámigazgatóság Az első fogás éjjel 1 óra körül történt, amikor egy bolgár rendszámtáblás Volkswagen Sharan jelentkezett kilépésre. Az 55...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:29 ]
Beolvasás folyamatban