Magazin
Botrány: Hamisak voltak a horvát elnök asszonyt ábrázoló szexi fotók az Informerben
A főszerkesztő bocsánatot kért és kész viselni a konzekvenciákat "pályafutása legnagyobb hibájáért"
Betűméret:             

Nagy botrányt kavart az amúgy is szenzációhajhász és nem mindig az igazsághoz közel álló információkat megjelentető Informer. Főszerkesztője, Dragan Vučićević nyilvánosan kért bocsánatot, amiért olyan szexi fotókat jelentetett meg, amelyen egy szőke nő látható meglehetősen egyértelmű pózokban, s a lap azt állította, Horvátország újonnan megválasztott elnökének Kolinda Grabar Kitarovićnak a kiszivárogtatott fotóiról van szó.

“Magamra vállalom a felelősséget azokért a hamis felvételekért, amelyekről azt állítottuk, Kolinda Grаbаr Kitаrović látható rajtuk. Ez pályafutásom legnagyobb hibája. Mindenkitől elnézést kérek”, írta Twitter bejegyzésében Vučićević.

“A fotókon nem Grabar Kitarović, hanem egy pornószínésznő látható. Elnézést kérek az Informer olvasóitól, a szerb és a horvát nyilvánosságtól, a horvát elnök asszonytól és mindenkitől, akit megbotránkoztatott az, amit megjelentettünk”, mondta Vučićević szombati sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a felvételt egy olyan személy juttatta el a szerkesztőségbe, akivel a lap már két éve együttműködik és aki – mint mondta – soha nem szolgált hamis információval, de “a lap szerkesztősége is két napon keresztül ellenőrizte, ki van a felvételeken, de nem tudta felfedni”.

“Ez nagy szakmai hiba, megengedhetetlen és vállalom a felelősséget, kész vagyok viselni az eset minden következményét, akár azt is, hogy letartóztatnak. Nem szeretném, ha mindez úgy nézne ki, hogy az Informer minden következmény nélkül megússza az ügyet”, mondta Vučićević, s hozzátette, a lap szerkesztősége úgy döntött, hogy a hétvégi kiadványukból befolyó teljes bevételt jótékonysági célokra ajánlják fel.

Az Informer már az előző napokban is azzal az állítólagos “szexbotránnyal” volt elkeveredve, amelynek részese az új horvát elnök, majd miután közölte egy rejtélyes férfi történetét, ma olyan fotókkal a címoldalán jelent meg, amelyen ez a férfi félreérthetetlen helyzetben látható egy hiányos öltözékű szőke nővel, akiről a lap azt állította, nem más, mint Kolinda Grаbаr Kitаrović.

A képeken azonban, az Index.hr hírportál szerint az ismert pornószínésznő, Diamond Foxxx látható.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Beköszöntött a csillagászati ősz - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 9:09 ]
Kókai Tibor tápaiszenmártoni termesztő 716 kilogramm súlyos tökje nyerte el az elmúlt hétvégén megrendezett Nagykikindai Töknapok fődíját. A szervezők szerint a magyarországi termesztő ezzel az eredménnyel a három évvel ezelőtti rekordot is megdöntötte, amikor is egy 639 és fél kilós tök lett a...
2022. SZEPTEMBER 19.
[ 17:53 ]
Belgium fővárosa, a város legnagyobb klinikájával együttműködve, egy kísérleti projektet dolgozott ki, amely lehetővé teszi, hogy az orvosi recepttel érkező betegek ingyen látogathassák a múzeumokat - írta a RTBF.be belga hírportál. A Brugman Klinika pszichiátria osztályán a páciensek úgynevezett...
2022. SZEPTEMBER 18.
[ 20:02 ]
Kegyes volt az időjárás a hatodik alkalommal Pacséron megtartott CAC Nemzeti Minden Fajtás Kutyakiállítás résztvevői és látogatói számára. A rendezvényre idén is a gyógyfürdő melletti tisztáson került sor a helybeli Artemis Ebtenyésztők Egyesületének szervezésében. Az elmúlt napok esős időjárása sem akadályozta...
2022. SZEPTEMBER 18.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban