Magazin
Botrány: Hamisak voltak a horvát elnök asszonyt ábrázoló szexi fotók az Informerben
A főszerkesztő bocsánatot kért és kész viselni a konzekvenciákat "pályafutása legnagyobb hibájáért"

Nagy botrányt kavart az amúgy is szenzációhajhász és nem mindig az igazsághoz közel álló információkat megjelentető Informer. Főszerkesztője, Dragan Vučićević nyilvánosan kért bocsánatot, amiért olyan szexi fotókat jelentetett meg, amelyen egy szőke nő látható meglehetősen egyértelmű pózokban, s a lap azt állította, Horvátország újonnan megválasztott elnökének Kolinda Grabar Kitarovićnak a kiszivárogtatott fotóiról van szó.

“Magamra vállalom a felelősséget azokért a hamis felvételekért, amelyekről azt állítottuk, Kolinda Grаbаr Kitаrović látható rajtuk. Ez pályafutásom legnagyobb hibája. Mindenkitől elnézést kérek”, írta Twitter bejegyzésében Vučićević.

“A fotókon nem Grabar Kitarović, hanem egy pornószínésznő látható. Elnézést kérek az Informer olvasóitól, a szerb és a horvát nyilvánosságtól, a horvát elnök asszonytól és mindenkitől, akit megbotránkoztatott az, amit megjelentettünk”, mondta Vučićević szombati sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a felvételt egy olyan személy juttatta el a szerkesztőségbe, akivel a lap már két éve együttműködik és aki – mint mondta – soha nem szolgált hamis információval, de “a lap szerkesztősége is két napon keresztül ellenőrizte, ki van a felvételeken, de nem tudta felfedni”.

“Ez nagy szakmai hiba, megengedhetetlen és vállalom a felelősséget, kész vagyok viselni az eset minden következményét, akár azt is, hogy letartóztatnak. Nem szeretném, ha mindez úgy nézne ki, hogy az Informer minden következmény nélkül megússza az ügyet”, mondta Vučićević, s hozzátette, a lap szerkesztősége úgy döntött, hogy a hétvégi kiadványukból befolyó teljes bevételt jótékonysági célokra ajánlják fel.

Az Informer már az előző napokban is azzal az állítólagos “szexbotránnyal” volt elkeveredve, amelynek részese az új horvát elnök, majd miután közölte egy rejtélyes férfi történetét, ma olyan fotókkal a címoldalán jelent meg, amelyen ez a férfi félreérthetetlen helyzetben látható egy hiányos öltözékű szőke nővel, akiről a lap azt állította, nem más, mint Kolinda Grаbаr Kitаrović.

A képeken azonban, az Index.hr hírportál szerint az ismert pornószínésznő, Diamond Foxxx látható.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Április 24-én, szerdán mutatják be a szabadkai városháza dísztermében Paskó Csaba atya legújabb, gyermekeknek szóló szakácskönyvét. A 19 órakor kezdődő könyvbemutató vendégei Szalai Attila grafikus és Kálló Béla Jászai Mari-díjas színművész, valamint nagymamák, apró séfek és a Zeneiskola művészpalántái...
2019. ÁPRILIS 16.
[ 19:40 ]
Csaknem háromezer darabos érmegyűjteményre, továbbá ékszerekre és emléktárgyakra bukkantak még februárban egy keszthelyi ház pincéjében, ahová valószínűleg a második világháború idején, a deportálás előtt ásták el zsidó tulajdonosai. A kollekciót kedden mutatták be Keszthelyen. A felbecsülhetetlen értékű...
2019. ÁPRILIS 16.
[ 14:18 ]
A táskaméretűtől a miniatűrig több mint négyszázféle mobiltelefont ismerhetnek meg az érdeklődők a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában hétfőn GSM - Generációk Saját Mobiljai címmel megnyílt időszaki kiállításon. Beck György, a rendező Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) elnöke...
2019. ÁPRILIS 15.
[ 15:07 ]
Beolvasás folyamatban