Magazin
Botrány: Hamisak voltak a horvát elnök asszonyt ábrázoló szexi fotók az Informerben
A főszerkesztő bocsánatot kért és kész viselni a konzekvenciákat "pályafutása legnagyobb hibájáért"

Nagy botrányt kavart az amúgy is szenzációhajhász és nem mindig az igazsághoz közel álló információkat megjelentető Informer. Főszerkesztője, Dragan Vučićević nyilvánosan kért bocsánatot, amiért olyan szexi fotókat jelentetett meg, amelyen egy szőke nő látható meglehetősen egyértelmű pózokban, s a lap azt állította, Horvátország újonnan megválasztott elnökének Kolinda Grabar Kitarovićnak a kiszivárogtatott fotóiról van szó.

“Magamra vállalom a felelősséget azokért a hamis felvételekért, amelyekről azt állítottuk, Kolinda Grаbаr Kitаrović látható rajtuk. Ez pályafutásom legnagyobb hibája. Mindenkitől elnézést kérek”, írta Twitter bejegyzésében Vučićević.

“A fotókon nem Grabar Kitarović, hanem egy pornószínésznő látható. Elnézést kérek az Informer olvasóitól, a szerb és a horvát nyilvánosságtól, a horvát elnök asszonytól és mindenkitől, akit megbotránkoztatott az, amit megjelentettünk”, mondta Vučićević szombati sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a felvételt egy olyan személy juttatta el a szerkesztőségbe, akivel a lap már két éve együttműködik és aki – mint mondta – soha nem szolgált hamis információval, de “a lap szerkesztősége is két napon keresztül ellenőrizte, ki van a felvételeken, de nem tudta felfedni”.

“Ez nagy szakmai hiba, megengedhetetlen és vállalom a felelősséget, kész vagyok viselni az eset minden következményét, akár azt is, hogy letartóztatnak. Nem szeretném, ha mindez úgy nézne ki, hogy az Informer minden következmény nélkül megússza az ügyet”, mondta Vučićević, s hozzátette, a lap szerkesztősége úgy döntött, hogy a hétvégi kiadványukból befolyó teljes bevételt jótékonysági célokra ajánlják fel.

Az Informer már az előző napokban is azzal az állítólagos “szexbotránnyal” volt elkeveredve, amelynek részese az új horvát elnök, majd miután közölte egy rejtélyes férfi történetét, ma olyan fotókkal a címoldalán jelent meg, amelyen ez a férfi félreérthetetlen helyzetben látható egy hiányos öltözékű szőke nővel, akiről a lap azt állította, nem más, mint Kolinda Grаbаr Kitаrović.

A képeken azonban, az Index.hr hírportál szerint az ismert pornószínésznő, Diamond Foxxx látható.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Eltörölték a tangótilalmat Pécsen - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 22.
[ 11:22 ]
Vidám kampány - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:58 ]
Az 50 ezer kilométeres óránkénti sebességgel száguldó aszteroida tart a Föl d felé. A NASA szerint ha a 2021RL3 jelzésű kisbolygó becsapódna a Földbe, akár az egész világunkat elpusztíthatná, de ettől nem kell tartani. Bár az aszteroida hétfő este közelebb került a bolygónk pályájához, mint a naprendszerünk...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 10:44 ]
Semmit nem tud magáról az a külföldi nő, akire Horvátországban, a tengerparton üldögélve találtak rá - számolt be róla a The Sun horvát sajtóbeszámolók alapján. A 60-as éveiben járó nőt egy halász vette észre még szeptember 12-én a Krk sziget északi részén található Soline egyik öblében. Mivel egy olyan...
2021. SZEPTEMBER 20.
[ 23:38 ]
Tragédia történt ma az Ada Ciganlija egyik focipályáján. A Barajevo FK 16 éves focistája meccs közben életét vesztette. A tragédia a barajevói focicsatap és a 011 csapat közötti mérkőzés során történt - adja hírül a Novosti. A 16 éves fiú a meccs közben lett rosszul. A mentők megpróbálták újraéleszteni, de...
2021. SZEPTEMBER 19.
[ 16:53 ]
Beolvasás folyamatban