Magazin
Sakkozni akarok! - negyedszer
Betűméret:             

4. alkalommal rendezzük meg május 16-án, szombaton 9 órai kezdettel a fiatalok körében egyre népszerűbb Sakkozni akarok! nemzetközi általános iskolai sakkfesztivált. A rendezvény szervezője a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács, a Hét Nap Lapkiadó Kft., a szabadkai Spartacus Sakk Klub míg a helyszínről és a vendégszeretettről a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola gondoskodik.

E sportot óriási odaadással a fiatalok körében Rózsa Zsombor sakkoktató népszerűsíti, ötleteinek kifogyhatatlansága és töretlen lelkesedése alapján a Sakkozni akarok! immár fesztivállá nőtte ki magát. Az idei program is sok különlegességgel várja az érdeklődőket, a sakk ismét bemutatásra kerül a sport, a művészet és a játék szemszögéből.

A rendezvény idei mottója EGY CSALÁDBA TARTOZUNK! ami arra utal, hogy találjuk meg, az összefogás értékét és töröljük el a különbségeket, amelyek megosszák az embereket és világot. Rózsa Zsombor jelmondata és motiváltságának fő forrása: Továbbra is hiszek benne, hogy a sakk az intelligens emberek játéka, amely békességre és barátságra nevel mindenkit, így tökéletes kommunikációs eszköz!

A rendezvény kimagaslóan sikeres, közismert és közkedvelt vajdasági személyeket gyűjt egy családba. Térségünk legtehetségesebb sakkozója a 16 éves Kecskeméti Árpád szimultán sakkot játszik tizennégy - a fiatalok körében népszerű - közéleti személlyel. A hangulatos sakkjátszmákról a Pannon reggeli két ismert műsorvezetője Brasnyó Zoltán és Zvekán Péter, valamint Szalai Attila karikatúrista gondoskodik.

A fesztivál iránt érdeklődők, megtekinthetik Szalai Attila karikatúra kiállítását, bevásárolhatnak a nemzetközi sakkvásáron, megnézhetik a világbajnok Dance Klub Kozmix legújabb sakktáncát, játszhatnak és vetélkedhetnek a Sakk-Tesz-Veszben, licitálhatnak Polgár Judit sakkos tárgyaira, amelyeket a világ legjobb női sakkozója maga ajánlott fel és írt alá, valamint további tartalmas sakkos programokban vehetnek részt.

Minden további információ megtalálható a Sakkozni akarok! Facebook oldalán, vagy bővebb tájékoztatást lehet kapni asakkozniakarok@gmail.com címen és a 069/1982-9-24-es mobil számon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hétfő esti vihar villámai két repülőgépet is telibe találtak, az osztrák Austrian Airlines járatainak vissza kellett térniük Bécsbe. Az egyik repülőbe Sopron felett csapott bele a villám – írja a Kronen Zeitung. A Bécsből Nápolyba tartó járatot este fél hét körül érte villámcsapás Sopron légterében. A gép...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:32 ]
A horvát-szlovén határon fekvő Donji Macelj lakóit ma meglepte a hótakaró, főként azután, hogy tegnap csaknem 30 Celsius fokot mértek. Szlovénia hegyvidéki részein hótorlaszok alakultak ki, de kedden délelőtt jég is esett. Roglán is esik a hó – adta hírül a 24sata horvát portál. A horvát meteorológiai intézet...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:00 ]
Bill Clinton egykori amerikai elnök után Tony Blair volt brit miniszterelnök is szobrot kap Koszovóban, a szoboravatás júniusban várható. A Kosovo Online hírportál beszámolója szerint a dél-koszovói Ferizaj város vezetése tavaly novemberben engedélyezte a szobor felállítását, amelyet a várakozások szerint június...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 16:05 ]
Beolvasás folyamatban