Magazin
Egy szlovák portál közzétette a menekültek halálának örülők nevét és fényképét

Egy szlovákiai, muzulmánokkal foglalkozó weboldal úgy döntött, nyilvánosságra hozza azon személyek Facebook profilját, nevét és fényképét, akik az Ausztriában talált halálkamion 71 áldozatáról szóló hírek alatt örömüket fejezték ki, vagy a menekültek halálát kívánták, írja a bumm.sk.

A portál szerkesztői hangsúlyozták, nem uszítani akarnak az Örülnek az ártatlanok halálának és köztünk élnek. Lehet, hogy az ön szomszédjában című cikkel, de nem mehetnek el szó nélkül amellett, hogy egyesek ártatlan emberek halált kívánják.

Az islamonline.sk szerkesztői úgy döntöttek, nyilvánosságra hozzák azok személyazonosságát, akik a menekültekkel szemben gyűlölködő posztokat írtak, vagy éppen hasonló halált kívántak az összes migránsnak. A muzulmánokkal foglalkozó honlap információi szerintegy pozsonyi kórház orvosai például nevetésben törtek ki, amikor meghallották a halálkamion hírét.

"Ha ez sehol nem kerül nyilvánosságra, a pácienseik többsége, a munkáltatóik és a családtagjaik sem szereznének róla soha tudomást".

A weboldal szerkesztői kihangsúlyozták, hogy a gyűlölködők neve és fényképe egyébként nyilvános, hiszen Facebook profiljukat a menekültek halálán örömködő posztok mellett bárki megnézheti, tehát nyilvános információkról van szó. Az egyik kommentben egy fiatalember például azt írja, szomorú, hogy csak 50 halálos áldozatot követelt az eset (az első hírek még 50 áldozatról szóltak).

Csütörtökön estére a komment 177 lájkot kapott. Miután a gyűlölködőkről szóló cikk megjelent a portálon, sokan eltávolították a kérdéses posztokat.Az islamonline.sk azonban fényképeket készített a posztokról és a tettesek Facebook profiljáról is.

Szlovákiában egyébként súlyos, börtönbüntetéssel járó bűncselekményt követ el mindenki, aki faja, vallása, meggyőződése, neme vagy nemi irányultsága miatt bárkit megaláz, ezek ellen uszít. A büntetés még súlyosabb, ha csoport tagjaként követi el. Szélsőséges csoportok támogatása is törvénybe ütköző cselekedet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mintegy 44 kilogramm, több mint 100 millió forint feketepiaci értékű marihuánagyanús anyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy röszkei ellenőrzésen - tájékoztatta a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t. Némedi-Varga Éva közölte, a...
2021. FEBRUÁR 25.
[ 8:41 ]
A néphit szerint Mátyás ront, ha talál. Ha nem talál, csinál. Tehát aligha hihetjük, hogy a mostani, tavaszias időjárás sokáig kitartana. Február 24-e Szent Mátyás, „a jégtörő” ünnepe. Mátyás király is róla kapta nevét, mert Mátyás napjára virradóra (február 23-án este) született. Az emberek képzelete...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 17:48 ]
Több mint egy köbméter lejárt gyógyszert dobtak a Kolozsvárt ivóvízzel ellátó Tarnica víztározóba, a tettesek ismeretlenek. A Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóság szerdán leállíttatta a Szamos Vízügyi Társaság tarnicai vízbefogását. A vízben úszó gyógyszeres dobozokra a Kolozs megyei védett területekért...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 14:48 ]
Beolvasás folyamatban