Magazin
Magyarkanizsa: Kiosztották az egészségügyi rajzpályázat díjait a gyerekeknek

Az egészséges táplálkozás hónapja és október 16-a, vagyis a táplálkozási világnap tiszteletére a Magyarkanizsai Egészségház idén is rajzpályázatot hirdetett az egészséges életmód témakörében az óvodások és általános iskolás diákok számára. Az eredményhirdetésre ma délelőtt került sor az egészségügyi intézmény új épületének gyermektanácsadójában, ahol a kisdiákok átvehették a munkáikért járó jutalmakat.

A pályázatra olyan rajzokat vártak a gyerekektől, amelyek az egészséges életmódról, ezen belül a helyes és egészséges táplálkozásról készültek. A rajzpályázat célja az, ahogyan a díjátadón is elhangzott, hogy a gyermekek átérezzék és tudatosítsák magukban az egészséges táplálkozás fontosságát, hogy minél többet megtudjanak róla és foglalkozzanak is vele.

A zsűrihez, amelyet Biszák Lilla biológia-tanárnő, Rácz Nagy Tünde óvónő, dr. Vörös Szekula Ildikó gyermekorvos és Börcsök Csilla egészségügyi nővér alkotott, mintegy háromszáz rajz érkezett, nem volt könnyű eldönteni kié a szebb, kié a jobb, kié a legtalálóbb a három kategóriában.

Az 5-7 évesek, az ovisok korcsoportjában a magyarkanizsai Molnár Kitti bizonyult legügyesebbnek, de elismerést kapott a szintén magyarkanizsai Cseszkó Dávid és Leopold Kata, valamint a horgosi Slehonya Alex is.

Az általános iskolák alsós diákjai közül a magyarkanizsai Vanja Vidović lett az első. Szép munkájáért elismerésben részesült a magyarkanizsai Sőreg Flóra, továbbá a kispiaci Gárgyán Tímea és Vörös Vivien.

Az ötödiktől nyolcadik osztályig terjedő korcsoportban a horgosi Szabó Kingáé lett a legszebb rajz, az őt követő kispiaci Nagy Evelin valamint a horgosi Bende Emese és Dukai Kincső pedig ajándékot kapott.

A speciális tagozatra járó gyerekek is részt vettek a versenyben. Közülük az oromi Gulyás Annamária érdemelte ki a zsűri elismerését és ajándékát.

A díjakat, amelyek között táblagépeket és rajzfelszerelést találhattak a diákok, Gyólai Karolina, az intézmény igazgatónője, és dr, Pajor Margit igazgatóhelyettes, az önkormányzat képviseletében pedig Miloš Kravić, a képviselő-testület elnöke, illetve Csikós László, a Községi Tanács szociális védelemmel és egészségvédelemmel megbízott tagja adta át a diákoknak.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mitől igazán jó vezető egy vezető? Ez az a kérdés, amiről cikkek garmada született ez idáig, és vélhetően a téma kimeríthetetlensége miatt a folytatás a jövőben is borítékolható. De azért megpróbáljuk kicsit leszűkíteni a dilemmát, így aztán a válaszadás is sokkal reálisabb mederbe terelhető. Tehát mitől jó...
2022. MÁJUS 10.
[ 22:38 ]
Április elején első alkalommal szervezett virágpiacot Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete. Annak sikerén felbuzdulva ma második alkalommal is megszervezték a nem csupán virágárusokat felvonultató rendezvényt a Felvonulás téren. A virágárusok mellett palántákat is lehetett vásárolni, de kézműves termékeket,...
2022. MÁJUS 10.
[ 19:35 ]
Húsz dukátot, továbbá hasist találtak a vámosok még szombaton Horgoson, egy személygépkocsi hátsó ülésén, írja az RTS. Az autó Szerbiába tartott, amikor a vámosok a rendőrökkel együttműködve megtalálták a 20 darab Ferenc József arany dukátot, illetve egy kisebb mennyiségű kábítószert. A Mercedes gépkocsit,...
2022. MÁJUS 10.
[ 14:05 ]
Beolvasás folyamatban