GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 18. [12:00]

Zenta: Fesztivál a gesztenyék alatt

Zenta: Fesztivál a gesztenyék alatt
Fotó: Rúzsa Mária
A fúvószenekar fellépése

Jól sikerült az idei, ötödik Tiszavirág Fesztivál a gazdag programokkal, a hangulatos kivilágítással, a hajós fáklyás felvonulással. A szombati hidegebbre fordult időjárás sem befolyásolta a látogatók számát, nagy volt az érdeklődés.

A fesztivált az elmúlt években is hasonló időszakban szervezték, viszont a névadó esemény eddig eltérő időpontban zajlott. Az idén először a rendezvény hetében volt a tiszavirágzás is. Pénteken még repültek a kérészek a víz fölött. A látogatók a bevásárlóközpont üvegkalitkájától sétálhattak végig a révész szobor mellett, egészen a malom óriási gabonatárolóihoz. Forgóhinták, légvárak, kézművesek sátrai, Bor-Tér és sütödések, vendéglősök sorakoztak a gesztenyefák alatt.

A szervezők elsősorban Budapesttől Belgrádig népszerűsítették a programjaikat. Sikeresen, mivel a kiváló hangulatú fesztivál nagy közönséget vonzott. Számos vendég érkezett vidékről és külföldről is.

Pénteken Zenta város fúvószenekara üdvözölte az első vendégeket. A szabadtéri kiállítás megnyitó az alsó rakparton jött létre: Önábrázolás – Selfie a szerb művészeten keresztül címmel, az Art District civil szervezet jóvoltából, akik Požarevacról érkeztek. A kiállítási helyszínhez hajóval érkezett a szerbiai Rádió-és Televízió fúvós kvintettje, s a hangszórók segítségével hallhatták a vízen tartott koncertet. A belgrádi Texas Flood zenekar pedig késő este játszott a nagyszínpadon.
Másnap reggel, szombaton szintén számtalan vendég érkezett a fesztivál keretében megtartott Tiszavirág Regatta elnevezésű nemzetközi kajakversenyre és a horgászversenyre is. Délután az Alltech Szerbia és a Zentai Egészségház jóvoltából külső automata defibrillátort mutattak be. Napjainkban egyre több ilyen életmentő készüléket helyeznek el középületekben és köztereken, így jó tehát, megismerni a használatát is. Az esti koncertek sorát Pejin Lea akusztikus előadása kezdte, melyet az egyre népszerűbb UpRize zenekar folytatott. A látogatók ezután a hajós, fáklyás felvonulásban gyönyörködhettek, amit idén kétperces tűzijátékkal is fokoztak. A sétányon összegyűlt tömeg bizonyította a szervezőknek és a zentaiaknak, hogy a bejáródott és színvonalas rendezvény mennyire ismert és fontos turisztikai látványosság lett. Ezt a szombati estet még két koncert tette érdekessé, a magyarországi Ladánybene 27, és a helybeli Sin Seekas fellépése, Sóti Julival. A stílus a reggae rajongóknak kedvezett.

A fesztivált gazdagította még, hogy délutánonként sétahajózást, autó kiállítást, családi fotózást is szerveztek. A rendezvény harmadik napján, vasárnap fél nyolctól az Inke & The Trailer zenekar lép fel a Bor-Téren. Valamint a gyermekjátékok, a kézműves utca, a gasztronómiai helyszínek is ugyanúgy ott lesznek a sétányon.

Rúzsa Mária


2018. január 20. [21:44]

A szentmihályi Strasszer Kisállattenyésztők Egyesülete szervezésében tegnap nyílt meg a kisállat-kiállítás, amelynek a helyszíne ezúttal is a József Attila MME... >>

2018. január 20. [21:30]

Borkóstolóval zárult ma Temerinben a 21. Vince-napi borverseny.A helyi Kertbarátkör nemzetközi jellegű rendezvényére az idén 697 borminta érkezett, amelyet a múlt... >>

2018. január 20. [14:23]

Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter,... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.49 dinár
1 dollár 96.60 dinár
100 forint 38.39 dinár
100 dinár 260.42 forint
Heti kérdés
Hogyan értékeli Donald Trump elnökösködésének első évét? (Az 5-ös a legjobb.)
5
4
3
2
1

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka