GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 15. [17:19]

Egy élelmes szlovén üzletembernek köszönhetően a potica meghódítja Amerikát

Egy élelmes szlovén üzletembernek köszönhetően a potica meghódítja Amerikát

A hagyományos szlovén diós kalács, a potica, Ferenc pápa és Melania Trump nemrégi találkozóján került szóba, amikor is a pápa viccből megkérdezte az elnökfeleséget, mivel eteti a férjét, talán csak nem poticával?

Egy élelmes szlovén üzletember úgy gondolta, kihasználja a hagyományos szlovén édesség hirtelen támadt népszerűségét és Borut Babič kidolgozta a The Potica goes to America elnevezésű projektumot, amely célja, hogy az amerikai piacon is elterjedjen a diós édesség.

A hagyományos szlovén ünnepi kalács hasonlít a mi kelt diós kalácsunkhoz, kuglófformában sütik, még forrón porcukorral meghintik, s a nagyvilág bizonyára akkor hallott róla először, amikor idén május 25-én Ferenc pápa fogadta a Vatikánban az amerikai elnököt és feleségét, s a Melaniával folytatott beszélgetésében szóba hozta a poticát, amellyel őt annak idején még Argentinában kínálták meg szlovén ismerősei.

Babič leendő amerikai vásárlóinak azt ígéri, az általa forgalmazott potica ugyanolyan ízű lesz, mint amilyenre Ferenc pápa is emlékezik, amikor Buenos Aires-ben barátai megkínálták.

„A poticát az Egyesült Államokban mélyhűtött termékként fogjuk árulni, mert az amerikaiak ezt szokták meg, de teljes egészében természetes alapanyagokból készül, tartósítószerek nélkül, mert a tengerentúli vásárlók erre nagyon ügyelnek”, mondja Babič, hozzátéve: a csomagolás és a termék prototípusa elkészült, az Egyesült Államokba kivándorolt szlovén származásúak már kóstolták és el vannak vele ragadtatva. Már csak az amerikai élelmiszeripari ügynökség jóváhagyására várnak és indulhat az első szállítmány. (poslovni.hr)


2017. november 17. [8:54]

Elárverezik Josip Broz Titónak, Jugoszlávia egykori örökös elnökének egyik jachtját, mert "feleslegessé vált" - jelentette be a Twitteren a montenegrói kormány.A... >>

2017. november 15. [18:05]

Nagyszabású slam poetry-estet tartanak a hétvégén Adán, a Box House-ban, ahol a műfaj neves vajdasági és magyarországi képviselői segítségével ismerkedhetnek meg az... >>

2017. november 14. [18:19]

Megelégelték a Tiszavirág sétaösvény feletti folyópart szeméttel, hulladékkal teli látványát a magyarkanizsai Bratstvo Sporthorgász Egyesület tagjai, ezért takarítási... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.47 dinár
1 dollár 100.32 dinár
100 forint 37.95 dinár
100 dinár 263.48 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka