Magyarország
Nézőpont: Nem változott érdemben a pártok támogatottsága februárban

Nem változott érdemben a pártok támogatottsága Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredménye szerint, amelynek összegzését szerdán küldték el az MTI-nek.

A február 21. és 24. között, a Heti Válasz megbízásából, ezer ember telefonos megkérdezésével végzett felmérés eredményei szerint a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP tábora változatlanul 26 százalék, míg a Jobbik 17, az MSZP 9, a DK 6, az LMP 4, a PM pedig 2 százalékos támogatói kört mondhat magáénak.

Az Együtt nem rendelkezett mérhető táborral, és a januári mérés óta egyik párt teljes népességen belüli támogatottságában sem történt 2 százalékosnál nagyobb elmozdulás - írták.

A választási részvételükben biztos potenciális szavazók körében a Fidesz-KDNP 42, a Jobbik 28, az MSZP 13, a DK 8, az LMP 5, a PM pedig 3 százalékon áll - közölték a kutatásról, amelynek részletes eredményeit a Heti Válasz csütörtökön megjelenő számában publikálják.

Az intézet egy hónappal ezelőtt publikált adatai azt mutatták, hogy megállt a Fidesz-KDNP támogatottságának csökkenése, stabilizálódtak a pártok közti erőviszonyok. A Fideszt akkor is a teljes népesség 26 százaléka támogatta, míg a a Jobbik 17, az MSZP 10, az LMP 6, a Demokratikus Koalíció 5, az Együtt 1 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak. A választási részvételükben biztos potenciális szavazók körében akkor a Fidesz-KDNP 40, a Jobbik 27, az MSZP 12, az LMP 8, a DK 6, az Együtt 4 százalékos táborral rendelkezett. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Történelmi siker az elmúlt tíz év nemzetpolitikája, hiszen az elmúlt században nem volt olyan évtized, amikor ilyen töretlen lett volna a nemzetpolitika előmenetele - fogalmazott a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. Potápi Árpád János elmondta, hogy az idei esztendő a...
2020. NOVEMBER 27.
[ 12:18 ]
A joguralomról szóló politikai vitát és a válságkezelés sürgető gazdasági kérdését nem lehet egymással összekötni; aki ezt megteszi, az felelőtlen, mert a válság idején gyors gazdasági döntésekre van szükség - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tett sajtónyilatkozatában, miután...
2020. NOVEMBER 26.
[ 17:42 ]
Ritkán látható egység volt tapasztalható a Magyar Állandó Értekezlet csütörtöki online ülésén, hisz a zárónyilatkozatot teljes egyetértéssel fogadták el a tanácskozáson résztvevő anyaországi és külhoni magyar pártok képviselői, jelentette be az ülést követő sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt...
2020. NOVEMBER 26.
[ 17:03 ]
Beolvasás folyamatban