Magyarország
Bakondi: Mindennapossá váltak a migráció negatív hatásai
Betűméret:             

Európában mindennapossá váltak a 2015 óta tartó migrációs folyamat negatív hatásai - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Bakondi György kifejtette, az elmúlt két évben csak Németországba két millióan érkeztek, Európában pedig 9 ezer terrorcselekményt akadályoztak meg, miközben összesen 27 terrortámadásban több mint 330-an vesztették életüket és 1300-an sérültek meg.

A migráció negatív hatásai Magyarországot is érintik - hangsúlyozta a főtanácsadó, példaként említve, hogy a közelmúltban két magyar kamionsofőrt is késsel fenyegettek, egy Mohács melletti autópálya-pihenőben pedig magyar fiatalokat támadtak meg.

Ezek közül a cselekmények közül egy is elegendő lenne ahhoz, hogy az Európai Bizottság felülvizsgálja eddigi migrációs politikáját - jelentette ki Bakondi György, hozzátéve, a magyar kormány eközben következetesen érvényesíti a biztonságot szolgáló intézkedéseket, jogszabályokat a magyar és európai polgárok védelme érdekében.

Kiemelte, a kabinet jelenleg a nemzeti konzultációval, vagyis a lakosság véleményének megkérdezésével próbálja megakadályozni azokat a beláthatatlan biztonsági kockázatokat, amelyeket a Soros-terv végrehajtása jelentene Európának.

Bakondi György részletesen felelevenítette a migráció és a terrorizmus területén októberben történt azon eseményeket, amelyek félelmet válthattak ki a lakosságban.

Példaként említette, hogy október első hetében Dánia katonákat vezényelt Németországgal közös határára az illegális migráció megállítására, a Szlovénia és Horvátország közötti műszaki határzár jelentősen hosszabbodott, eközben a Meseilles-ben késes támadás történt, Párizsban öt, robbantást tervező embert fogtak el, a brüsszeli nemzetközi repülőtéren pedig letartóztatták az Iszlám Állam egyik toborzóját.

Bakondi György elmondta, az előző hónapban derült ki, hogy migránsok Svédországban 2875 alkalommal zaklatták a bevándorlási hivatal munkatársait, a katonai vereséget szenvedett Iszlám Államból pedig mintegy 5 ezer iszlamista visszatérésre számítanak.

A főtanácsadó közölte, a legtöbb veszélyt jelentő migráns a szalafizmus követője, akiknek a száma idén meghaladta a 10 ezret. Kitért arra is, hogy terrorizmus előkészületének gyanúja miatt 705 iszlamistát tartanak állandó megfigyelés alatt, további 1800-at pedig potenciális elkövetőként tartanak számon.

Bakondi György tájékoztatása alapján az is veszélyt jelent, hogy brit belügyi források szerint 56 ezer az ország elhagyására kötelezett külföldi személy tartózkodási helyéről nem tudnak a hatóságok, míg Németországban 30 ezer elutasított menedékkérőről nem találnak.

Eközben "Dániában tarthatatlan a migránsbandák háborúja" - fogalmazott, hozzátéve, ezért ott a kormány külön akciótervet tett közzé és arra kéri a lakosságot, hogy sötétedés után ne menjenek be a bevándorlók lakta városrészekbe.

Bakondi György közölte azt is, hogy a biztonságra kockázatot jelentő személyek érkezése a balkáni útvonal lezárására tett erőfeszítések ellenére sem szünetel, a Földközi-tengeren ugyanis idén több mint 150 ezer migráns érkezett Európába, közülük 113 ezren Olaszországban, 24 ezren Görögországban, 18 ezren pedig Spanyolországban értek partot. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:55 ]
Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Beolvasás folyamatban