Magyarország
Az Országgyűlés elfogadta a Soros-terv végrehajtása elleni határozatot
Betűméret:             

Határozatot fogadott el az Országgyűlés az Európai Parlament november 16-án megszavazott, a „Soros-terv végrehajtásáról szóló” határozatával szemben. A dokumentumot 142 kormánypárti és jobbikos igen és 3 - független képviselőtől érkezett - nem szavazattal fogadták el a képviselők.

A parlament ezzel kimondja, hogy felháborítónak tartja, ezért elutasítja a bevándorlók befogadására és szétosztására irányuló rendeleti javaslatot, azt, hogy állandó betelepítést és kötelező szétosztást indítsanak el az európai nemzetek kárára.

A bevándorlók kötelező kvóta alapján történő szétosztása visszafordíthatatlanul megváltoztatná Európa jövőjét és kultúráját – olvasható a határozatban.

A parlament azt is elutasította, hogy jogköröket adjanak át a bevándorlást támogató Soros-szervezeteknek annak érdekében, hogy részt vegyenek a bevándorlók behozatalában és szétosztásában.

Az Országgyűlés kimondta azt is: elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, a magyarok népszavazáson kinyilvánított akaratát.

A Ház a kormányt is felszólítja, hogy ne engedjen az Európai Parlament és az uniós bürokrácia nyomásának, védje meg az ország jogait, utasítsa el a „Soros-tervet” és folyamatosan tájékoztassa Magyarország polgárait a „Soros-terv” végrehajtásának állásáról és a kormány intézkedéseiről.

Fidesz: az egész baloldal a Soros-terv mellé állt

A Fidesz szerint a "Soros-terv" végrehajtása ellen benyújtott parlamenti határozat keddi szavazásán kiderült, hogy az egész baloldal a "Soros-terv" mellé állt.

Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke, országgyűlési képviselő a határozathozatal után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK, az LMP és az MSZP nem vett részt a szavazásban, három független képviselő pedig nemmel szavazott, vagyis az egész baloldal "egységesen és egyetemlegesen" a "Soros-terv" mellé állt.

A Jobbik helyzetét érdekesnek nevezte, mert szerinte a párt egyik nap tagadja a "Soros-tervet", máskor azt mondta, hogy van ilyen, és ma is ez történt.

A szavazáson egyértelművé vált, kik azok, akik a "Soros-tervet" akarják végrehajtani, és kik azok, akik a magyar érdekek szolgálata, Magyarország szuverenitása, megvédése mellett, a "Soros-terv" ellen voksoltak - értékelt Németh Szilárd. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A holokausztra emlékezve, miközben megrendülten hajtunk fejet az áldozatok emléke előtt, a jövőért érzett felelősségünket is kinyilvánítjuk - jelentette ki Sulyok Tamás köztársasági elnök az Országházban kedden, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, a magyarországi holokauszt 80. évfordulója alkalmából...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 20:26 ]
Ma sokkal többen vannak az Orbán-rendszer leváltását akarók, mint azok, akik a rendszer maradását szeretnék - mondta a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője országjárásának első állomásán, a három ellenzéki párt keddi, székesfehérvári kampányrendezvényén. Dobrev Klára szerint ma minden adott ahhoz, hogy...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 20:25 ]
Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig. Amíg ez a kérdés nincs megválaszolva, addig...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:57 ]
Beolvasás folyamatban