Magyarország
Orbán Bulgáriában: Elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata
Betűméret:             

Az Európai Uniónak (EU) van egy új migrációs javaslata, ami nekünk nem jó, mert a középpontjában továbbra is kötelező áthelyezés van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szófiában, miután megbeszélést folytatott az EU Tanácsának soros elnökségét ellátó Bulgária kormányfőjével, Bojko Boriszovval.

Orbán Viktor azt mondta, egyre nő a kötelezően befogadandó migránsok száma, az új javaslat alapján Magyarországnak már tízezer embert kellene átvennie évente, korábban ezerről volt szó. Úgy tűnik, hogy végső soron egy felső határ nélküli kötelező kvótáról van szó - emelte ki.

A kötelező kvótáról szóló vita ösztönzi a migrációt - hangsúlyozta, hozzátéve: a migrációs veszélyes a közbiztonságunkra, jólétünkre és a keresztény kultúrára.

A miniszterelnök jelezte: saját javaslatot készítettek, amelyeknek az a lényege, hogy az EU végre ne az elosztást, hanem a határvédelmet helyezze a gondolkodása középpontjába. Nincs értelme addig szétosztásról beszélni, amíg nem garantáljuk a határok légmentes védelmét - jelentette ki Orbán Viktor.

Boriszov: Szigorú határellenőrzésre van szükség

Szigorú ellenőrzésre van szükség az Európai Unió (EU) külső határain - mondta Bojko Boriszov, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnöke csütörtökön Szófiában, miután megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Boriszov kiemelte, Bulgária szerint migránsválság van Európában, amit szigorú határellenőrizettel és a konfliktuszónákban menedékkérők regisztrálására szolgáló központok (hot spotok) felállításával lehet megoldani.

Ha pedig vége van a háborúknak a származási országokban, akkor a migránsoknak vissza kell térniük a hazájukba és újjá kell építeniük azt - tette hozzá a bolgár miniszterelnök. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:55 ]
Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Beolvasás folyamatban